jesenska obrt iz zelenjave fotografija

Tako je prišla jesen. Ena prvih dejavnosti v vrtcu, s katero se boste srečali, je razstava na temo jeseni in vsega, kar je z njo povezano. Izdelati bomo morali kakšno obrt, po možnosti, da se ne bo ponavljala med sošolci vašega otroka. Tu smo zbrali približno 40 možnosti za obrt iz zelenjave in drugih naravnih materialov različne kompleksnosti..

Jagnje.

Naš članek bo predstavil jesenske obrti iz zelenjave na fotografiji. Vse te ideje so čudovite. Zato jih je treba nujno narediti. Vzemite razvejano glavo cvetače, načeloma je izdelek skoraj pripravljen, na njem bo ostalo, da označi rogove in oči. Oči lahko kupite in jih pritrdite že pripravljene ali pa iz plastelina ali iz jesenskih jagod. Rogove naredimo tako, da zelje sami razrežemo z nožem na pravih mestih ali zložimo njegove posamezne elemente in jih vstavimo v jagnječjo glavo. Vse je pritrjeno z lepilom ali zobotrebci.

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Ura – budilka.

Že v mnogih šolah razstave potekajo pod imenom Jesenska fantazija. Zato je čas za to priložnost za izdelavo obrti iz zelenjave. Za drugo plovilo vzemite:

Plastelin.

 • Zobotrebci.
 • Okrogla buča.
 • Jajčevec.

Bučo na strani razrežite za 2-3 cm, ne da bi dosegli celulozo in semena. Jajčevcu odrežite rep. Nato jajčevcu odrežemo še 5-6 cm iz nosu in repa, iz lupine pa izrežemo rimske številke. Ročne ure so lahko izdelane iz plastelina. In vse skupaj z zobotrebci povežemo v budilko.

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Helikopter.

 • Za ustvarjanje obrti uporabljamo:
 • Par srednjih bučk.
 • Par majhnih bučk.
 • Korenje.
 • Nabodala ali zobotrebci.

Iz ene bučke naredimo telo helikopterja, iz druge – njegova krila. Majhne bučke bodo šle do repa, iz tanke plošče druge majhne bučke in korenčkovega obroča pa naredimo rezila.

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Glive na travniku.

Omeniti velja, da je izdelava obrti za jesensko kroglo iz zelenjave izjemen užitek. Za izdelavo naslednjega plovila moramo vzeti:

 • Osnova je škatla, lepenka, lepenka.
 • Korenje, jabolko, krompir, zelišča, zobotrebci.

Na podlagi najprej položimo travo iz zelenja ali iz odpadlega listja. Korenje bo gobova noga, klobuki pa iz krompirja in jabolk. Noge in kape pritrdimo z zobotrebci, po želji lahko gobe okrasite.

zelenjavna obrt iz zelenjave

Gosenica.

In to plovilo so verjetno videli že mnogi. Vendar je vredno še enkrat opomniti. Vzemite:

 • Jabolka, korenje, zelišča. oljke ali drugo jagodičje.
 • Zobotrebci.
 • Osnovno stojalo.

Iz jabolk, povezanih z zobotrebci, naredimo telo gosenice, iz oljk na zobotrebcih pa rogove. Iz plastelina ali jesenskih jagod naredimo nos z očmi. Korenčkovi obročki bodo odlične noge. Zdaj je treba vse postaviti na podlago in okrasiti, kot želite.

zelenjavna obrt iz zelenjave

Gospa zelja.

Rastlinske obrti iz zelenjave so jeseni zelo priljubljene. In zahvaljujoč temu članku bo njihovo ustvarjanje v veliko veselje. Boste potrebovali:

 • Zeljna glava, rdeča sladka paprika, korenje, peteršilj.
 • Klobuk.
 • Zobotrebci.

Iz glave zelja, peteršilja in klobuka oblikujemo sestavek, iz oliv, korenja, popra naredimo srčkan obraz.

obrti za jesensko zelenjavno kroglo

Jež.

Izberemo material:

 • Kartonska podlaga.
 • Podolgovata buča.
 • Oljke ali grozdje.
 • Korenje, jabolka, krompir, glive.
 • Zobotrebci.

Na podlagi postavimo jaso. Ježa zberemo iz krompirja, korenja in buč, kot je na sliki, zdaj nanj pritrdimo nos, oči in trnje. In na trnje naložimo gobe in jabolka, še vedno imate liste.

obrti za jesensko zelenjavno kroglo

Croche iz Smesharikija.

Ta lik izdelujemo iz:

Srednja glava zelja, nekaj zeljnih listov, bučke, korenje, peteršilj.

Nekaj ​​kolobarjev bučk bo noge, nanje položimo zeljno glavo, bo telo. Iz para listov izrežite ušesa in jih vstavite v zareze na glavi zelja. Iz bučk izdelujemo tudi ročaje, v eno roko lahko položite korenček. Zajčje lase izdelujemo iz korenčkov peteršilja in korenčka. Oči so narisane ali pritrjene že pripravljene. Iz nastalega materiala naredimo izliv z zobmi.

lepa ročna dela iz zelenjave

Bodljikavi kaktus.

Če vas zanimajo zelenjavne obrti, ki jih lahko z lastnimi rokami izdelate v šoli, je bil ta članek ustvarjen posebej za vas. Morda boste tukaj našli veliko zanimivih stvari. Če želite na primer ustvariti naslednjo obrt, vzemite:

 • Sladka paprika ali krompir.
 • Kumare in zobotrebci.

Odrežite 2/3 krompirja. Z žlico naredimo vdolbino v telesu krompirja, ko iztrgamo sredico, naredimo robove izrezljane. Na enak način pripravite sladko papriko. To bo lonec. Tam vstavimo kumaro in jo prilepimo z zobotrebci, postali bodo trni. Trnje lahko pobarvamo, da naredimo obraz kaktusa iz preostalih materialov.

zelenjavna obrt iz zelenjave

Čarobni voziček.

Obrtni voziček je po pričakovanjih izdelan iz buč. Prav tako boste morali:

 • Mala bučka 4 kos, zobotrebci.
 • Za dekoracijo – trakovi, okrasne, kroglice. Rože.

V buči smo izrezali vrata, okna, bučo smo postavili kot kolesa (obroči buče so primerni tudi, če jih ni). Okrasimo kočijo. Če obstaja možnost, da postavimo kočijaža in postavimo konje, potem to storimo.

zelenjavna obrt iz zelenjave

Voziček.

Iz zelenjave lahko izdelate različne obrti. V to se lahko prepričate, če pozorno preučite to publikacijo. Na splošno boste za izdelavo vozička potrebovali:

 • Podolgovata lubenica in par obročev ananasa.
 • Par bučk ali pomarančnih obročev, 4 oljke in zobotrebci.

Izrežemo lubenico in pustimo, da je celotna lupina želene oblike. Preostala lupina bo šla na ročaj. Izdelujemo oranžna ali squash kolesa. Na sredino vsakega kolesa vstavite oljko ali grozdje. Na strehi izdelujemo cvetje iz celuloze lubenice ali ananasa. Vsi deli so pritrjeni z zobotrebci.

V šolo naredi zelenjavno obrt

Prašič za sladkarije.

 • Spet podolgovata lubenica, tudi gumbi.
 • Roza filc in zobotrebci.

Z izkopavanjem celuloze ohranimo želeno obliko lupine. Za izdelavo prašičjega obraza uporabite gumbe. Ušesa in rep se bodo čutila. Noge naredimo iz ostankov lupine lubenice.

V šolo naredi zelenjavno obrt

Ladja.

Veliki jajčevci ali bučke, sladka paprika (rdeča), listi zelja 4 kos.

Dolgi nabodala in zobotrebci.

Izrežite obliko čolna z nožem. Iz nabodala z listi zelja izdelujemo jadra. In naredite zastavo iz rdeče sladke paprike.

V šolo naredi zelenjavno obrt

Mala košara.

Velike buče olupimo iz celuloze in semen. Lahko ga okrasite z rezbarijami po želji in napolnite z zelenjavo, sadjem, jagodami ali oreščki. Lahko pa tudi sladkarije.

ime zelenjavne obrti

Mačka.

Ta članek predstavlja tudi živalske obrti iz zelenjave. Zgoraj so bili takšni primeri in zdaj je vredno navesti še enega. Z nekaj truda lahko naredite čudovito mačko. Žarnico previdno olupite, pri tem pa ohranite antene. Postavili smo ga na čebulni obroč. S pomočjo majhnih zarez naredimo mačja ušesa. Izrežite tudi oči in usta. Rep izdelujemo iz odpadnih materialov.

kako iz zelenjave narediti obrt

Helikopter s krokodilom.

 • Bučke bučke, majhne kumare.
 • Korenje, stepeno, zobotrebci.

Izrežite kabino v bučkah. Rep in krila helikopterja izdelujemo iz kumar. Propeler bo rdeča pesa. In volan s kolesi je korenček. Iz kumar naredimo krokodila. Postavimo ga v pilotsko kabino in po želji in možnosti pritrdimo plastično zaščitno steklo pred seboj v pilotsko kabino. Izdelujemo klobuk z očmi in improviziranim materialom.

kako iz zelenjave narediti obrt

Eh, sandale …

Potrebovali bodo nekaj rumenih in dolgih bučk. Iz njih očistimo jedro in naredimo lupino v obliki čevlja. Na njih lahko narišete ali narišete želene vzorce.

lepa ročna dela iz zelenjave

Lesovichok.

Iz padlega listja, zelenja, jagodičevja, vej in cvetov naredimo gozdno jaso, nanjo posadimo naše bučke. Nato iz njega naredimo kmeta – gozdarja, kot namiguje fantazija, narišemo obraz, si nademo klobuk, naredimo brado.

lepa ročna dela iz zelenjave za razstavo

Žaba.

Če želite vedeti, kako narediti obrt iz zelenjave, potem v tem članku najdete veliko zanimivih stvari. Če želite narediti žabo:

Zeleno jabolko, majhna kumara, temno oljka ali grozdje, 5 svetlo grozdja, zobotrebci.

Jabolko bo telo, le usta morate pravilno prerezati. Popravljamo svetlo grozdje, kot so roke in noge, oči. Na vrh krošnje kumar smo položili.

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Pisalni stroj.

Tukaj boste potrebovali:

Korenček, kumara, 1 veliko in 3 majhno grozdje, bučka, zobotrebci.

Sam stroj je narejen iz kumar. Kolesa bodo korenčkova. Olupljen polobroč za bučo za stojnico. In grozdje bo žaromet.

lepa ročna dela iz zelenjave za razstavo

plišasti medvedek.

Če želite ustvariti lik, pripravite:

3 ovalni krompir, 1 srednji krompir, 1 majhen krompir, zobotrebci.

2 velika krompirja povežite z glavo in telesom, iz 3 velikih izrežite kupe in noge in se povežite s telesom. Majhen krompir je sodček medu, pritrjen na roko. Oči in nos se lahko narišejo.

lepa ročna dela iz zelenjave za razstavo

Muharica.

Pripravite:

 • Zelena buča, dolga buča.
 • Barvni papir in lepilo.
 • Plastelin.
 • Zobotrebci.

Buči odrežite nos in pustite 8-10 cm, to je za pokrovček. Iz bučk naredite gobovo nogo. Povežite jih z zobotrebci. Klobuk je treba pobarvati v rdeče in nanj postaviti bele pike..

Iz plastelina in barvnega papirja naredite obraz.

ime zelenjavne obrti

Miška – noorushka.

 • Melona majhna.
 • Lubenica z belo skorjo.
 • Par temnih oljk ali grozdja.
 • Zobotrebci.

Na lubenico z nožem opraskajte oči, nos in usta, opraskajte tudi antene. Učnice naredite iz oljk ali grozdja, tako da jih prepolovite. In naredite izliv iz celih oljk ali grozdja. Ušesa naredite iz 2 polovic melone.

ime zelenjavne obrti

Opica.

Lepa ročna dela iz zelenjave bodo všeč vsem, brez izjeme. Zato je vredno čim prej narediti nekaj nenavadnega in lepega. Za opico potrebujete:

Pomaranče velike in majhne, ​​ananas, majhna lubenica z belo lupino, nekaj oliv, zobotrebci.

Ananas narežemo na obe strani, združimo z lubenico. Tanko začrtajte oči na lubenici. Tam pritrdimo polovice oliv v obliki očes. Iz velike pomaranče naredimo usta in jih pritrdimo na glavo. Iz oljke naredimo nos in ga pritrdimo tudi na glavo. Iz majhne pomaranče naredite ušesa in jih pritrdite.

ime zelenjavne obrti

Hobotnice.

Morate najti podobno korenje, močno razvejano in jim dodati dele obraza iz odpadnega materiala.

 • palme.
 • Sladka paprika zelena in rdeča.
 • Oranžna.
 • Črne in zelene oljke.
 • Zelena čebula.
 • Nabodala.

V pomaranče, prerezane na pol, vstavite nabodala in po celotni dolžini nanizajte oljke. Vrhove dlani naredimo iz paprike. Eno dlan lahko naredimo iz čebule. Oljke položite na vse dlani.

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

pajek.

Dolga buča ali rumena buča.

 • Zelena buča, ravna.
 • Majhno korenje 12 kosov.
 • Osnova za obračun.
 • Odpadli listi.
 • Zobotrebci.

Odrežite dolgo bučo ali bučke in jih vstavite v ravno, narežite tudi tam. Noge naredite iz korenja. Nato pajaka posadimo na jasi. Oči in usta izdelujemo iz plastelina.

živalske obrti iz zelenjave

Pingvini.

Iz jajčevcev izrežemo pingvine, iz korenja naredimo obraze, pa tudi noge in kljun.

živalske obrti iz zelenjave

Vlak.

Enostavno ga je narediti iz nekaj mladih bučk. Kolesa bodo izdelana iz njihovih obročev. Sliko lahko dodate paličice in iz korenja naredite tudi cev in nos.

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Prašiči.

Zahvaljujoč našim navodilom boste lahko za razstavo iz zelenjave naredili čudovite obrti. Prašiči so narejeni iz krompirja, rožnata pa je boljša. Njoj z rožnatim plastelinom oblikujemo pujske, ušesa, repove. Bolje je izklesati oči iz črnega plastelina. Nato jih lahko postavite na jaso ali v peresnik..

jesenska obrt iz zelenjave fotografija

Retro avto.

Na srednje dolge bučke lahko pritrdite kartonska kolesa, žični volan, zgradite kabino iz črnega kartona in jo povežete z bučkami.

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Pravljične ribe.

Bučke se lahko uporabljajo ne le lepe in celo, na primer z zvitim repom, so zelo primerne za ustvarjanje čudovitih rib. Prav bosta prišla tudi karton in plastelin z barvami. Lahko pa ga okrasite za vsak okus in barvo..

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Praznično postrežbo.

Iz 1 velike in para majhnih buč lahko naredite čaj s čajnikom. Kosi tanke in upogljive cevi bodo služili kot izliv in ročaji. Buče je treba osvoboditi iz celuloze s semeni. Poleg tega bo odrezan vrh služil kot pokrov za čajnik. Za skodelice bodo njihovi vrhovi postali krožniki. Potem ostane samo okrasiti vašo storitev..

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Risanke – Smeshariki.

Iz krompirja, čebule, jabolk in hrušk ter plastelina, bučk in zobotrebcev lahko naredite celo ekipo Smeshariki. Bučke bodo postale avtomobil in iz vsake zelenjave ali sadja naredijo vsakega izmed junakov risanke.

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Zeljeni snežak. 

Tako iz nekaj glav zelja, seveda korenja (kam gremo brez tega), popra, šala in nabodala sestavimo snežaka. Glave zelja pritrdimo skupaj z nabodalom, pritrdimo korenček, si nademo poper klobuk in zavežemo šal, oči in usta pa lahko iz plastelina.

jesenske fantazijske zelenjavne obrti

Traktor.

 • Par dolgih rumenih bučk,
 • Korenje.
 • Plastelin.
 • Kartonska podlaga.

Na podlagi naredimo jaso ali cesto. Iz ene bučke naredimo podlago traktorja, iz druge pa kabine. Iz obročev bučk izdelujemo kolesa. Korenček bo postal cev. Njeni obroči bodo služili kot volan in žarometi. Lahko naredite tudi moža iz plastelina in ga postavite v pilotsko kabino..

jesenska obrt iz zelenjave fotografija

Buča – teremok.

Bučo smo postavili na jaso – okrašeno kartonsko podlago. Ko ste iz nje izbrali celulozo, izrežite okna in vrata. Na streho položite travo. Nato hišo okrasimo po svojem okusu in možnostih.

jesenska obrt iz zelenjave fotografija

Polž.

Bučke narežemo z bučo, po potrebi jih povežemo na podlago. Obraz je lahko izdelan iz jagod, plastelina, kroglic. In okrasite polža z vsem, kar je pri roki – trakovi, kroglice itd..

jesenska obrt iz zelenjave fotografija

Sova.

Z rezalnikom lesa bo priročno rezati lubenico. Iz korenčka se bo izkazal odličen nos, veke in oči pa iz improviziranega materiala.

obrti za jesensko zelenjavno kroglo

Želva.

V okviru tega članka je bilo predstavljeno ime vrtnarskih obrti. Vse obrti so preproste pri izvedbi. Temu številu pripada tudi slednji. 3 kumare, glava zelja, zobotrebci in žica lahko naredijo odlično želvo. Za stabilnost je treba zelje narezati in iz istih kolobarjev kumare narediti lupino vaše želve. Tretjina kumar bo šla v glavo. Nanjo prilepite oči kroglice ali jagodičja, nataknite kozarce iz žice. Lahko pa šivate ali pletate majhen klobuk.

obrti za jesensko zelenjavno kroglo