Obrt iz buč DIY. Fotografija in video

Jesen je čudovit čas, ki ne ugaja le s svetlimi barvami, ampak tudi z bogato letino. Iglačice se veselijo zbiranja naravnega materiala za izdelavo različnih obrti. V tem članku bomo govorili o bučah. Ni samo bogata z uporabnimi vitamini, ampak ima tudi zelo lepo barvo.. Obrt iz buč so trpežne in svetle, zato lahko dolgo časa okrasijo notranjost.

Kako pripraviti bučo za obrt

Zaradi velikega števila oblik in različnih barv je bučno sadje priročno uporabljati za izdelavo različnih obrti, od svetilke do originalnih vaz in hiš. Buča je lahko ne samo oranžna, ampak tudi bela ali zelena, trdna ali vmesna, zato je lahko veliko idej za obrt.

Oglejte si video: Lepe bučne obrti

Da bi bučni ponaredki dolgo časa ohranili privlačen videz, je treba plodove ustrezno pripraviti. Najprej morate izbrati lepo bučo in priti do ideje za ponaredek. Po tem ga temeljito sperite z vodo in obrišite do suhega. Nato odstranite vrh buče s pecljem, tako da je priročno odstraniti kašo. To lahko storite z običajno žlico..

Iz videoposnetka se naučite, kako narediti domače obrti iz buč:

Notranje stene buče je treba podrgniti z brusnim papirjem, saj lahko ostanki celuloze povzročijo gnitje končne plovila. V pripravljeno bučo boste morali dati papir, da se vpije vlaga in pustiti, da se sadje suši nekaj dni. Izogibajte se neposredni sončni svetlobi, da ne poškodujete površine buče. Ne hitite, da bi bučo hitro uporabili pri šivanju, včasih lahko traja tudi več mesecev, da jo pripravite. Če se buča ne posuši, bo takšna obrt trajala le nekaj dni..

Obrt iz bučnih fotografij

Okrogle ali ovalne plodove lahko uporabite za izdelavo svečnika ali originalne svetilke. Najlažji način je, da odrežete pokrov s pecljem, izrežete celulozo in vanjo postavite najobičajnejšo svečo. Svečo lahko naredite celo iz buče. Če želite to narediti, boste morali namestiti domač stenj in v pripravljeno bučno telo vliti aromatični vosek.

Najlažji način je, da odrežete pokrov s pecljem, izrežete celulozo in vanjo postavite najobičajnejšo svečo. Svečo lahko naredite celo iz buče. Če želite to narediti, boste morali namestiti domač stenj in v pripravljeno bučno telo vliti aromatični vosek.

Če imate malo veščin pri rezanju zelenjave ali poznate rezbarjenje, bo bučna obrt postala prava mojstrovina. Natisnite primeren dizajn na papir in ga pritrdite na bučo. Po tem s šilom začnite prebijati luknje vzdolž obrisa in nato z ostrim nožem rezati vzdolž obrisa. Rezbarenje bo ustvarilo luč z razpršeno svetlobo. Dokončane luči lahko pobarvamo ali prekrijemo z bleščicami.

Če imate malo veščin pri rezanju zelenjave ali poznate rezbarjenje, bo bučna obrt postala prava mojstrovina. Natisnite primeren dizajn na papir in ga pritrdite na bučo. Po tem s šilom začnite prebijati luknje vzdolž obrisa,

Iz bučnih plodov lahko preprosto naredite številne obrti za notranjo dekoracijo..

Iz bučnih plodov lahko preprosto naredite številne obrti za notranjo dekoracijo.

Izdelek iz buč DIY v otroški sobi bo videti izvirno.

Izdelki iz buč v otroški sobi bodo videti izvirno.

Upajmo, da bodo ideje iz našega članka o tem, kako narediti bučne ponaredke naredi sam všeč ti bo. Jesenski darovi ne bodo pustili nobene iglavke v mirovanju. Ustvarjalne uspehe vam želim!