Obrt iz sadja ali rezbarjenje za začetnike. Fotografija

Jesen je zelo lepa in bogata sezona. Za mnoge ni povezan le z odpadanjem listov, ampak tudi z velikim številom zelenjave in sadja. Zato v tem obdobju na vrtovih in v šolah prirejajo razstave ročnih del iz zelenjave ali sadja. Niste prepričani, kaj naj izmislite? Ponujamo vam nekaj idej, kaj lahko storite Obrt iz sadja DIY.

Obrt iz sadja za vrtec

Starši se lahko skupaj s svojimi otroki poglobijo v ustvarjalni proces izdelave sadnih obrti. Otrokom je priporočljivo vnaprej razložiti, da sadje niso igrače, ampak hrana, zato z njimi ravnajte previdno in jih nikoli ne mečite. Če želite iz sadja dobiti obliko, ki jo potrebujete za delo, boste morali uporabiti nože. Zaradi tega priporočamo izdelavo sadnih obrti pod skrbnim nadzorom odraslih..

Starši se lahko skupaj s svojimi otroki poglobijo v ustvarjalni proces izdelave sadnih obrti. Otrokom je priporočljivo vnaprej razložiti, da sadje niso igrače, ampak hrana, zato z njimi ravnajte previdno in jih nikoli ne mečite. Če želite iz sadja dobiti obliko, ki jo potrebujete za delo, boste morali uporabiti nože. Zaradi tega priporočamo izdelavo sadnih obrti pod strogim nadzorom odrasle osebe.

Najprej se morate odločiti za namen izdelkov – okrasitev praznične mize ali delo za razstavo. Za sadne obrti obstaja veliko možnosti: lahko je to jabolčni jež, grozdna gosenica, bananin pes, šopek rož iz različnih sadežev in še veliko več. Vredno si je malo predstavljati in lahko dobite čudna čudovita bitja. Če se je otrok odločil in si je že predstavljal, koga želi početi, potem lahko začnete ustvarjati mojstrovino.

Najprej se morate odločiti za namen izdelkov - okrasitev praznične mize ali delo za razstavo. Za sadne obrti obstaja veliko možnosti: lahko je to jabolčni jež, grozdna gosenica, bananin pes, šopek rož iz različnih sadežev in še veliko več. Vredno si je malo predstavljati in lahko dobite čudna čudovita bitja. Če se je otrok odločil in si je že predstavljal, koga želi početi, potem lahko začnete ustvarjati mojstrovino.

Izberite glavno sadje za delo. Operite ga in obrišite do suhega. Pripravite tudi dodatne elemente, da podobo čudovitega bitja dokončate. Po določenih manipulacijah s sadjem (ne pozabite na sodelovanje otrok) hruška, jabolko ali banana oživijo v rokah in dobi se smešen lik.

smešna obrt z mandarinami naredi sam

Izberite glavno sadje za delo. Operite ga in obrišite do suhega. Pripravite tudi dodatne elemente, da podobo čudovitega bitja dokončate. Po določenih manipulacijah nad sadjem (ne pozabite na sodelovanje otrok) hruška, jabolko ali banana oživijo v rokah in dobi se smešen lik.

Rezbarenje sadja. Fotografija

Odrasli se ukvarjajo tudi s sadnimi obrti. Ta hobi se imenuje rezbarjenje (umetnost rezanja sadja). Zahvaljujoč profesionalni opremi in izdelavi nastajajo sadne mojstrovine, ki krasijo praznične mize. Tudi s tehniko rezbarjenja lahko izdelate slastne šopke sadja, ki jih bodo gotovo vsi cenili, kasneje pa bodo uživali v njihovem okusu..

Odrasli se ukvarjajo tudi s sadnimi obrti. Ta hobi se imenuje rezbarjenje (umetnost rezanja sadja). Zahvaljujoč profesionalni opremi in izdelavi nastajajo sadne mojstrovine, ki krasijo praznične mize.

Kljub temu, da iz sadja lahko ustvarite prave skulpture z lastnimi rokami, se takšne obrti ne hranijo dolgo. Vsak se lahko nauči rezati kodraste sadne izdelke, glavna stvar je obvladati osnove rezbarjenja.

Kljub temu, da iz sadja lahko ustvarite prave skulpture z lastnimi rokami, se takšne obrti ne hranijo dolgo. Vsak se lahko nauči rezati kodraste sadne izdelke, glavna stvar je obvladati osnove rezbarjenja.

Priporočeno branje: DIY rezbarjenje za začetnike

lubenice ali rezbarije, ki presenetijo

Izdelava sadnih obrti je lahko zabavna in razburljiva z vašo družino. Sadni navdih za vas!

Izdelava obrti iz sadja se lahko spremeni v zabavno in zanimivo preživljanje prostega časa z družino. Sadni navdih za vas!