Obrt iz zelja z lastnimi rokami. Fotografija

Danes se zelenjava in sadje ne uporabljata le kot sestavina za ustvarjanje kulinaričnih mojstrovin. Sodobne šivanke so jim našle novo uporabo in iz njih ustvarile čudovite obrti, ki se imenuje rezbarjenje. Kodrasto rezanje bo postalo pravi okras banketne mize, presenetilo pa bo tudi vaše družinske člane. O DIY rezbarjenju za začetnike smo že pisali, v tem članku pa boste izvedeli kako iz zelja narediti obrt.

Domače obrti z zeljem

Naredite sami zelenjavno in sadno obrt z otroki, da razvijete svojo ustvarjalnost in ljubezen do ročnih del. Poleg tega se boste naučili ustvarjati edinstvene okraske za jedi z lastnimi rokami. Za izdelavo obrti iz ohrovta lahko uporabite belo zelje, vijolično zelje, cvetačo ali brokoli..

Socvetja cvetače lahko uporabite posamično, tako da jih povežete z nabodali ali zobotrebci. Pudl ali jagnje bo izvirno videti iz cvetače. Gobec je enostavno narediti iz gob in oljk.

Socvetja cvetače lahko uporabite posamično, tako da jih povežete z nabodali ali zobotrebci. Pudl ali jagnje bo izvirno videti iz cvetače. Gobec je enostavno narediti iz gob in oljk.

Celotne kompozicije in pokrajine so lahko narejene iz zelenjave. V tem primeru je cvetača idealna za okrasitev grmovnic in dreves..

Če imate poseben rezbarski nož, poskusite narediti krizantemo iz kitajskega zelja. Začnite z rezanjem cvetnih listov od roba in se postopoma približajte sredini glave zelja..

Če imate poseben rezbarski nož, poskusite narediti krizantemo iz kitajskega zelja. Začnite z rezanjem cvetnih listov z roba in se postopoma približajte sredini glave zelja.

Ko obvladate osnove rezbarjenja, poskusite iz zelja izrezati bolj zapletene kompozicije. Strokovnjaki lahko iz zelja izrežejo celo prave obraze. Če se odločite za obrt iz zelja, se ne omejite samo na to zelenjavo. Združite zelje s korenjem in peso, potem bodo vaše figure svetlejše in lepše. Da bi olajšali delo z zeljem, poskusite nekaj listov preliti z vrelo vodo, potem postanejo bolj voljni..

Združite zelje s korenjem in peso, potem bodo vaše figure svetlejše in lepše. Da bi olajšali delo z zeljem, poskusite nekaj listov preliti z vrelo vodo, potem postanejo bolj voljni.

Zdaj to veste izdelujte obrti iz cvetače ali navadnega zelja ni tako težko. Ustvarjalne uspehe vam želimo!