Okras božičnega drevesa. Kako to storiti sami iz papirja

Danes bomo iz papirja izdelali zelo ljubko božično drevo v obliki kroglice!

Za take papirna kroglica, žrtvovati boste morali vsako staro knjigo, kar samo po sebi ni prijetno! Da pa ne bi pokvarili novoletnega razpoloženja in vseeno naredili tako zanimivo igračo, predlagamo, da kot delovno gradivo uporabite staro revijo ali časopise..

Za delo pripravite naslednje materiale in orodja:

  • Škarje ali pisarniški oster nož;
  • Skodelica;
  • Peresnik;
  • Dva kovinska obroča;
  • Stara revija;
  • Navadne sponke za papir;
  • Lepilo PVA;
  • Čopiči;
  • Igla in nit;
  • Srebrni bleščice.

Najprej morate na straneh stare revije narisati veliko enakih krogov. Kozarec in navaden kemični svinčnik bosta idealna pomočnika pri tej preprosti zadevi.!

Najprej morate na straneh stare revije narisati veliko enakih krogov.

Ko so krogi narisani v zadostni količini, se boste morali oborožiti s škarjami ali posebnim nožem za papir, ki se imenuje tudi umetniški nož, in izrezati vse kroge do zadnjega!

Prekrivajte en krog na drugem, da naredite cel kup. Zdaj začrtajte osrednji trak, imenovan premer, in naenkrat zašite vse kroge po celotni dolžini. Najbolje bi bilo, če bi v ta namen uporabili šivalni stroj – linija bo gladka, lepa in z delom se boste spopadli veliko hitreje kot ročno!

En krog prekrijte na drugega za cel kup

In zdaj vas čaka “najbolj” trdo delo, ki ne bo zahtevalo le vztrajnosti, ampak tudi pozornosti! Oborožiti se boste morali s lepilom PVA, čopičem in zaponkami ter na pravih mestih namazati robove krogov, s pomočjo sponk za pritrditev sušilnih praznin zgraditi takšno strukturo papirja:

Oborožiti se boste morali s PVA lepilom, čopičem in sponkami ter razmazati robove krogov na pravih mestih

Ko se lepilo popolnoma posuši, ne pozabite odstraniti vseh sponk..

Lepite majhne kroge s kovinskimi obroči, pritrjenimi na končne dele kroglice:

Na končne dele kroglice prilepite majhne kroge s kovinskimi obročki

Skozi obroče napeljemo nit, iz nje naredimo zanko, zahvaljujoč kateri se bo naša žogica razmetala na novoletnem drevesu:

Skozi obroče napeljemo nit, iz nje naredimo zanko, zahvaljujoč kateri se bo naša žogica razmetala na novoletnem drevesu

Naša igračka za božično drevo v obliki kroglice iz papirja je skoraj pripravljena, ostane le, da razmažemo središča kroglice z lepilom PVA in na njih nanesemo malo srebrnih ali zlatih iskric!

Ročno izdelana kroglica iz papirja je popolnoma pripravljena in čaka, da pride na vrsto, da zasede častno mesto naše gozdne lepote!