Božična drevesca iz filca naredi sam

Na predvečer glavnih zimskih počitnic bi rad znance, prijatelje in sorodnike razveselil z nečim zabavnim in posebnim. Ali pa preprosto okrasite pisarniški prostor z novoletnim duhom. Ali pa preživite čas s svojim otrokom in ustvarite čudovito božično drevo z lastnimi rokami. Za vsa ta podjetja je primerna izdelava miniaturnega božičnega drevesa iz klobučevine ali katere koli druge tkanine. Glavna zahteva za to je visoka gostota.

Pa začnimo. Kaj potrebujete za klobučevino:

  1. Filc / debela tkanina (zelena, rdeča, bela, rumena).
  2. Večbarvni gumbi različnih velikosti za dekoracijo.
  3. Penast stožec visok približno 30 cm.
  4. Kroglice.
  5. Lepilo.
  6. Krošnja in rumena nitka (nitko lahko zamenjate z nitjo, podobno po strukturi).
  7. Igla.
  8. Majhen kos tanke žice.
  9. Vata, valjana v majhno kroglico.
  10. Škarje.

Pa začnimo. Kaj potrebujete za klobučevino:

Božično drevo iz klobučevine naredi sam, mojstrski razred

Preden začnete z delom, dobite vzorce za posamezne dele. Končane vzorce natisnite, izrežite in prenesite na tkanino. Število podrobnosti o “vejah” izračunajte sami. Vodite se po velikosti izbranega stožca.

Vejice so zelo enostavne za sestavljanje. Ko ste s pištolo za lepilo izrezali želeno število delov, postavite in pritrdite majhen gumb na zaobljen rob “veje”. Nato ostre konce pritrdite skupaj..

Božično drevo iz klobučevine naredi sam, mojstrski razred

Če uporabljate 30 cm stožec, kot je predlagano v tem MK, boste potrebovali 16 vrstic vej, da zapolnite celoten stožec. Božično drevo oblikujemo od spodaj navzgor. Za prva dva drug ob drugem boste morali razrezati 20 kosov. Za tretjo vrstico boste potrebovali 9 vej. Za četrto vrstico boste potrebovali 8 delov. Za peti, šesti in sedmi del je potrebnih 24 delov. Za osmo vrstico izrežite 7 kosov. Za deveto in deseto vrstico je potrebnih 12 delov. Za enajsto in dvanajsto izrežite 12 kosov. Za trinajsto, štirinajsto in petnajsto vrstico je potrebnih le 15 delov. Za zadnjo vrsto izrežite 4 kose.

Ko odrežete in zberete vsako vejo, nadaljujte s sestavljanjem krošnje soma

Ko izrežete in sestavite vsako vejo, nadaljujte s sestavljanjem krošnje soma. Določite mesto in ga pogojno označite, od koder boste začeli nove vrstice. Naslednja vrsta vej mora biti rahlo zamaknjena. To pomeni, da je treba vejo naslednje vrstice zlepiti med dvema prejšnjima, z drugimi besedami, razporediti. Vendar upoštevajte, da je to včasih težko narediti v povezavi z gradnjo bodočega drevesa..

Veje so lepljene s pištolo za lepilo, ki se začne od spodnje vrstice. Vejo prilepite na stožec, kjer ste prilepili ostre vogale vzorca. Postopoma narašča. Ne pozabite prilepiti majhnih gumbov na zaobljene stranice vej..

Ustavite se, ne da bi prilepili več zgornjih vrstic. Vrh stožca zaprite s krpo

Ustavite se, ne da bi prilepili nekaj zgornjih vrstic. Vrh stožca pokrijte neposredno s krpo. Zdaj lahko končate z lepljenjem vej..

Krošnja drevesa je uokvirjena. Začnimo ustvarjati nakit. Vzemite belo in rdečo tkanino, izrežite dva dela po vzorcu. Podrobnosti postavite eno za drugo in šivajte z majhnimi šivi s kontrastnimi nitmi. Končane okraske postavite vzdolž krone in jih zlepite z vročim lepilom.

Za zvezdni vrh vzemite rumen klobučevina. Tudi z uporabo vzorci, izrežite potrebne dele. Na sredino zvezde prilepite gumb in kroglice prilepite vzdolž robov zvezde ter oba dela zašite s tekaškim šivom, ne pozabite pa pustiti majhne luknje za vato, ki jo potisnete v zvezdo in zaprite šiv. Nato žico vstavite v vato. Zdaj je vaša zvezda dobila volumen.

Za zvezdni vrh vzemite rumen klobučevina. Tudi z uporabo

Ostalo je zelo malo in božično drevo bo pripravljeno. Končano zvezdo postavite na vrh drevesa. Če želite to narediti, prosti konec žice vstavite neposredno v vrh stožca skozi tkanino. Če boste na pot dobili lepilo pod tkanino, bo ta postopek nekoliko težaven. Pomagajte si s tankim čepom ali iglo, ki je debelejša. Ne bo škodilo, če žico pritrdite v stožec s kapljico lepila..

Zdaj pa obesimo venec. Na celotno krono prilepimo majhne večbarvne gumbe. Zaradi česar je videti kot venec

Zdaj pa obesimo venec. Na celotno krono prilepimo majhne večbarvne gumbe. Kar ustvarja videz girlande. To je vse! Vaše božično drevo je pripravljeno. Postopek ustvarjanja je preprost, vzemite si čas za lepljenje majhnih delov, kar bo odlična vadba za otroške prste. Srečno novo leto!