Kako narediti božično drevo iz šampanjca

Lepe obrti lahko postanejo ne samo notranja dekoracija, ampak tudi izvirna dekoracija praznične mize ali ustvarjalno darilo. V zadnjem času je praktičnost daril cenjena, zato tudi za poroko mladoporočenci ne dobijo rož, ampak šampanjec in sladkarije. Če boste v zimskem času obiskali ali na poroki, poskusite okrasiti steklenico šampanjca v obliki božičnega drevesa. Izdelati takšno obrt je zelo preprosto, glavna stvar je, da se ne bojite fantazirati.

Kako narediti božično drevo iz šampanjca in bonbonov

Za izdelavo take obrti boste potrebovali:

– pištola za lepilo;

– steklenico šampanjca;

– žica;

– lepilni trak;

– kroglice;

– sladkarije;

– spenjalnik;

– organza;

– valovit papir.

Iz debelega kartona izrežite krog s premerom 24-25 cm, ki bo služil kot stojalo za božično drevo. Po tem vzemite valovit papir in odrežite kos, tako da lahko okrasite krog na obeh straneh. Lepilno pištolo prilepite na karton. Po tem zarežite v krog, vendar tako, da ostane 1-2 cm za zavijanje na drugi strani..

Iz debelega kartona izrežite krog s premerom 24-25 cm, ki bo služil kot stojalo za božično drevo. Nato vzemite krep papir in odrežite kos, tako da lahko okrasite krog na obeh straneh. Lepite ga s pištolo za lepilo na karton

Nato vzemite preostanek papirja, ga prilepite na krog in odrežite presežek. Da bo drevo stabilno, naredite sponko. Ovijajte žico okoli podstavka, da določite velikost zadrževalnika. Žica mora biti okrašena s trakom ali katerim koli drugim materialom.

Nato vzemite preostanek papirja, ga prilepite na krog in odrežite presežek. Da bo drevo stabilno, naredite držalo iz žice. Ovijajte žico okoli podstavka, da določite velikost zadrževalnika.

Preberite tudi: DIY testeninsko drevo, mojstrski razred

Zdaj začnite izdelovati igle za drevo. Potrebovali boste cvetlični filc in organizator. Materiale razrežite na kvadratke 10 cm, nato iz cvetnega filca vzemite dva zelena kvadrata in ju poševno zložite. Zložite stranice, da oblikujete ovojnico. Obdelovanec pritrdite s spenjalnikom. Kombinirajte klobučevine in kvadratke iz organze, da ustvarite izvirno obrt.

Zdaj začnite izdelovati igle za drevo. Potrebovali boste cvetlični filc in organizator. Materiale razrežite na kvadratke 10 cm, nato iz cvetnega filca vzemite dva zelena kvadrata in ju poševno zložite.

Ko imate veliko praznin, začnite okrasiti steklenico. Ovojnice od spodaj začnite lepiti z vročim lepilom. Za prvo vrstico bi morali imeti 8 praznih mest, nato pa se sami prepričajte. Glavna stvar je, da je drevo bujno. Za trdnost lahko dodatno prilepite vrsto ovojnic..

Ko imate veliko praznin, začnite okrasiti steklenico. Ovojnice od spodaj začnite lepiti z vročim lepilom. V prvi vrstici bi morali imeti 8 praznih mest, nato pa se sami prepričajte. Glavna stvar je, da je drevo bujno.

Za dekoracijo lahko uporabi sladkarije, ki jih je mogoče lepiti skupaj s slepimi. Iz satenskega traku naredite lok in okrasite steklenico. Božično drevo iz šampanjca in sladkarij je pripravljeno.

Za dekoracijo lahko uporabi sladkarije, ki jih je mogoče lepiti skupaj s slepimi. Iz satenskega traku naredite lok in okrasite steklenico. Božično drevo iz šampanjca in sladkarij je pripravljeno.

Naredite božično drevo na mizi

Iz steklenice šampanjca lahko poskusite narediti še eno božično drevo, ki bo postalo izvirna dekoracija praznične mize. Kot material za izdelavo igel bomo uporabili organzo, kroglice in trakove..

Lahko poskusite narediti še eno božično drevo iz steklenice šampanjca, ki bo postala izvirna dekoracija praznične mize. Organza, kroglice in trakovi bodo uporabljeni kot material za izdelavo igel.

Organzo narežemo na kvadrate z različno dolžino stranic. Potrebovali boste 30 kvadratov s stranico 14 cm, 30 kosov s stranico 8 cm, preostalo organzo pa z 2,5 metra razrežite na kvadrate s stranico 10 cm.

Organzo narežemo na kvadrate z različno dolžino stranic. Potrebovali boste 30 kvadratov s stranico 14 cm, 30 kosov s stranico 8 cm, preostalo organzo pa z 2,5 metra razrežite na kvadrate s stranico 10 cm.

Morali boste narediti praznine v obliki volumetričnih trikotnikov. Za pritrditev kalupa uporabite pištolo za lepilo..

Morali boste narediti praznine v obliki volumetričnih trikotnikov. Za pritrditev kalupa uporabite pištolo za lepilo.

Po tem lahko začnete lepiti praznine. Največje pritrdite spodaj, najmanjše pa zgoraj..

Okrasite drevo s kroglicami in trakovi.

Okrasite drevo s kroglicami in trakovi.

Kot vidite, naredite božično drevo iz steklenice šampanjca in sladkarij lahko v eni uri. Danes obstaja toliko idej za obrt, ki vam bodo pomagale pri ustvarjanju..