Boutonniere DIY iz tkanine in trakov

Boutonniere DIY iz tkanine in trakov

Ali nameravate organizirati tematsko poroko? Obrt iz metulja bo prinesla pridih izvirnosti ne samo v notranjost, ampak tudi v podobo neveste in ženina. Poročna butonjera je nepogrešljiv pripomoček za ženina in goste. Izdelati ga je precej preprosto, vendar izgleda ekskluzivno in elegantno. V tem članku vam bomo pomagali ustvariti svoj edinstven pripomoček iz metulja, ki ga naredite sami.

Materiali za boutonniere:

– vreča;

– karton;

– perje;

– niti;

– gumbi;

– igla;

– lesene palice;

– lepilo za tkanine.

Boutonniere-uporabna obrt iz mešanice, ki jo naredite sami

1. Karton bo gosta podlaga za plovilo. Narišite kos papirja ustrezne oblike in velikosti. Izrežite isti kos iz mešanice. Naj vas ne skrbi, da se ne izkaže popolnoma ravno, saj je mešanica sestavljena iz niti, ki se pri rezanju razpadejo..

2. Odrezan list metulja nalepite na karton. Zaželeno je, da se karton in mešanica barvno vsaj malo ujemata..

Boutonniere-uporabna obrt iz mešanice, ki jo naredite sami

3. Pustite, da se listi dobro posušijo, nato pa odstranite odvečno tkanino in niti.

4. Na enak način naredite večji ali manjši kos papirja in jih nalepite drug na drugega. Za kontrast lahko uporabite mešanico v različnih barvah..

Pustite, da se listi dobro posušijo, nato odstranite odvečno tkanino in niti

5. Leseno palico prilepite na podlago lista, ki bo delovala kot noga boutonniere. Kot okras za palice uporabite dekorativno nit ali mešanico. Preden nit nataknete na palico, jo namažite z lepilom.

Na podlago lista prilepite leseno palico, ki bo delovala kot noga boutonniere

6. Iz traku morate narediti čeden lok, ki bo okrasil končni izdelek. Trak bo videti bolj izviren, če je prišit s širokimi šivi s kontrastno nitjo.

Boutonniere lahko okrasite s perjem in gumbi

7. Boutonniere lahko okrasimo s perjem in gumbi, ki so lepo prilepljeni na list. Na koncu je prilepljen lok, ki skrije osnove perja..

Kako bo izgledala vaša butoninja, je odvisno od uporabljene dekorativne opreme,

Kako bo izgledala vaša butoninja, je odvisno od uporabljenih dekorativnih dodatkov, na primer lahko namesto gumbov uporabite kamne, broške ali kovance. Za podlago ni treba vzeti kos papirja, lahko naredite krog, romb, trikotnik ali kvadrat. Sveže cvetje bo videti izvirno na ozadju burlapa. Boutonniere iz mešanice z lastnimi rokami je primeren za kmečko ali vintage poroko, pa tudi za druge nestandardne dogodke. Poleg boutonniere lahko naredite obrt – lasnico za nevesto ali poročni šopek iz metulja.