Kako narediti cvet iz klobučevine. Mojstrski razred s fotografijo

Rokodelstvo je cenjeno veliko višje od blaga množične proizvodnje. Žal se le redki radi ukvarjajo z ročnim delom, saj menijo, da je to mukotrpno delo, ki zahteva prosti čas. Zato smo se odločili, da za vas sestavimo preproste mojstrske tečaje za izdelavo cvetja iz klobučevine. Zdaj lahko sami izdelate čudovit nakit in ni vam treba šivati ​​ali imeti drugih veščin. Lahke obrti iz klobučevine lahko izdelujejo ne le odrasli, ampak tudi otroci.

DIY cvetje iz klobučevine. Mojstrski razred

Filc je zelo enostaven za delo, saj za razliko od drugih materialov njegovih robov ni treba obdelati. Iz klobučevine lahko izrežete liste, kroge in jih uporabite za notranjo dekoracijo. Za izdelavo čudovite rože boste potrebovali klobučevino, lepilo in gumb..

Najprej izrežite krog iz sive ali rjave klobučevine – to bo osnova za vaš cvet. Njegov premer je lahko približno 6 cm, odvisno od splošnih dimenzij izdelka. Po tem izrežite kroge s premerom 2 cm – to bodo cvetni listi za vaš cvet iz klobučevine.

Najprej izrežite krog iz sive ali rjave klobučevine - to bo osnova za vaš cvet. Njegov premer je lahko približno 6 cm, odvisno od splošnih dimenzij izdelka. Po tem izrežite kroge s premerom 2 cm - to bodo cvetni listi za vaš cvet iz klobučevine.

S pištolo za lepilo začnite lepiti cvetne liste v krogu in se postopoma približati središču rože. Kot jedro uporabite lep gumb. Cvet je pripravljen, ostane le lepiti zatič in izdelek uporabiti za okrasitev oblačil.

Cvet je pripravljen, ostane le lepiti zatič in izdelek uporabiti za okrasitev oblačil.

Spremenite premer cvetnih listov ali njihovo obliko, potem boste dobili originalne dodatke iz klobučevine.

Kako narediti cvetje iz klobučevine z lastnimi rokami

Preprosto cvetje iz klobučevine lahko izdelate v različnih oblikah in barvah. Za to vam ni treba izrezati veliko različnih delov. Pripravite krog s premerom približno 10 cm. Po tem ga le poskusite prerezati, tako da dobite spiralo. Poskusite ohraniti vse zavoje enake širine, sicer bo cvet videti neurejen.

Preprosto cvetje iz klobučevine lahko izdelate v različnih oblikah in barvah. Za to vam ni treba izrezati veliko različnih delov. Pripravite krog s premerom približno 10 cm. Po tem ga le poskusite prerezati, tako da dobite spiralo. Poskusite ohraniti vse zavoje enake širine, sicer bo cvet videti neurejen.

Nato iz nastale spirale iz klobučevine zavrtite cvet. Da se tuljave ne razpadejo, jih lepite z vročim lepilom. Delajte previdno, da lepilo ne pride na sprednjo stran izdelka. Na sredino rože lahko prilepite kroglico ali gumb. Končana roža bo spominjala na vrtnico iz klobučevine.

Delajte previdno, da lepilo ne pride na sprednjo stran izdelka. Na sredino rože lahko prilepite kroglico ali gumb. Končana roža bo spominjala na vrtnico iz klobučevine.Vrtnice iz klobučevine

Zdaj ste tudi sami prepričani, da je izdelava cvetja iz filca precej preprosta. Če želite, da je vaš cvet iz tkanine videti kot pravi, ga poskusite narediti iz majhnih podrobnosti..

Dahlia iz klobučevine. Mojstrski razred

Za izdelavo dalije boste morali iz klobučevine izrezati več kosov različnih oblik. Osnova rože je krog s premerom 10 cm, cvetni listi pa so kvadratki s stranico 2,5, 3,5, 5 cm v količini 8, 12, 16 kosov..

Za izdelavo dalije boste morali iz klobučevine izrezati več kosov različnih oblik. Osnova rože je krog s premerom 10 cm, cvetni listi pa so kvadratki s stranicami 2,5, 3,5, 5 cm v količini 8, 12, 16 kosov.Praznine Dahlia iz klobučevine

Če želite vsak kvadrat iz klobučevine spremeniti v cvetni list, morate narediti peterokotnike. Ko ste prazninam dali želeno obliko, lepite robove cvetnih listov na sredino.

Če želite vsak kvadrat iz klobučevine spremeniti v cvetni list, morate narediti peterokotnike. Ko ste prazninam dali želeno obliko, lepite robove cvetnih listov na sredino.

Sredina rože mora biti narejena iz dveh krogov s premerom 3 in 3,5 cm. Okrog roba vsakega kroga naredite reze in jih prepognite, tako da dobite prazno, kot je na fotografiji.

Sredina rože mora biti iz dveh krogov s premerom 3 in 3,5 cm. Okrog roba vsakega kroga naredite reze in jih prepognite, tako da dobite prazno, kot je na fotografiji.

Filcane dalije lahko izdelate ne samo po tem mojstrskem razredu, ampak tudi z drugimi idejami. Pripravljene bujne rože bodo postale izvirna dekoracija za okrasne blazine, oblačila, elastične trakove ali trakove za lase.

Filcane dalije ni mogoče izdelati samo po tem mojstrskem razredu, ampak tudi uporabiti druge ideje. Pripravljene bujne rože bodo postale izvirna dekoracija za okrasne blazine, oblačila, elastike ali trakove za lase.

dalija iz klobučevine na obročuDahlia iz klobučevine na traku za glavo

Obrt iz klobučevine Niso le ustvarjalne igrače, ampak tudi čudovito cvetje. Unikatne cvetlične aranžmaje lahko naredite z lastnimi rokami, pa tudi veliko število okraskov za oblačila, torbe in notranje predmete.