obrti za oznanjenje

Pravoslavni kristjani imajo veliko praznikov. Med velikim postom vsi ti ljudje z veseljem srečujejo oznanilo Najsvetejše Bogorodice. Ta praznik je zelo čudovit. Njegovo bistvo je jasno vsem. Na ta dan je sveta mama prejela dobro novico od Božjega angela in spočela čudovitega otroka. Številne nedeljske šole na ta dan gostijo prijazne čaje. Poleg tega na tak dan nastajajo posebne obrti, ki bodo podrobneje zapisane v tej zanimivi publikaciji..

Obrtne ideje

Čudovit angel.

Dan tega praznika je 7. april. In simbol tega praznovanja je najprej Angel. Prav ta lik bomo naredili z otroki. Za to obrt pripravite:

 • Bele, zlate ali rumene niti,
 • Beli satenski trak.

obrti za oznanjenje otrokom

Napredek:

 1. Ta obrt za oznanjenje je narejena preprosto. Najprej se bele niti zberejo v zahtevani dolžini. Potem ko so na sredini vezani z nitjo..
 2. Nato ponovno zložite to strukturo na polovico in jo znova zavežite z belo nitjo. Oblikujte si glavo.
 3. Po tem je iz niti iste barve narejen pigtail..
 4. Z rumeno ali zlato nitjo privežite plovilo na sredino. Konci so vezani in vstavljeni v prostor med nitmi tik pod glavo. Rezultat so roke. Nato z belo nitjo privežite plovilo v pasu.
 5. Angelska oblačila okrasite s pasom iz rumenih ali zlatih niti. Glava je okrašena z aureolo.
 6. Naš angel bo s krili. Lahko jih oblikujemo iz satenskih trakov. Ko so pritrjeni na zadnji del plovila.
 7. Ostaja le, da svoje plovilo postavite na zračni oblak, ki ga lahko izdelate iz oblazinjenega poliestra ali vate.

obrti za oznanjenje otrokomobrti za oznanjenje otrokomobrti za oznanjenje otrokomobrti za oznanjenjeobrti za oznanjenjeobrti za oznanjenjeobrti za oznanjenjeobrti za oznanjenje otrokom

Ptice za praznik.

Oznanjenje ima številne običaje. Eden od njih je povezan s pticami. Na ta praznik jih preprosto izpustijo. Ta običaj nam pove, da na naši Zemlji nimajo svobode samo ptice, ampak tudi ljudje. Zato bo izdelava ptice v tem primeru idealna možnost. V tem primeru boste potrebovali:

 • Luknjač in lepilo,
 • Papir za beležke in barvne sponke za papir.

Na papirju začrtamo obrise ptic. Vsaka ptica potrebuje 2 ogledala.

Nato vzamemo nekaj sponk za papir in jih poravnamo. Posledično boste imeli ptičje noge. Vstavljeni so med obe strani delov. Nato sta oba dela zlepljena drug na drugega..

Oči takšnih izdelkov so narejene z luknjačem..

obrti za oznanjenje

Užitna ptica.

Še naprej vam predstavljamo obrt za oznanjenje. Ptice še danes kipajo in pečejo iz testa. Takšno pecivo imenujemo škrjanci. Pusto kvasno testo je potrebno za domačo poslastico v postu. Spodaj bo prikazano, kako narediti ptico iz testa. V ta proces so lahko vključeni tudi otroci. Zagotovo bo njihov podoben poklic zanimiv.

obrti za oznanjenje otrokom

obrti za oznanjenje

obrti za oznanjenje

Golobice iz belega papirja.

Otroci naj uživajo v naših obrti za oznanjenje. Če se je za lekcijo zbralo veliko otrok, potem z njimi ustvarite jato snežno belih golobov. V tem primeru je potreben minimalni nabor predmetov. Zlasti morate vzeti nekaj listov papirja A4.

Na enem listu je narisana silhueta ptice. Nato se razreže.

Po tem se na to silhueto narišejo oči in kljun. To lahko naredite v svinčniku v skoraj vseh barvah..

Nato se v silhueti naredi luknja. Zdaj je čas, da vzamete drugi list. Zložen je po celotni dolžini s harmoniko in nato vstavljen v to luknjo.

obrti za oznanjenje

Pravljični golob.

O tem prazniku še naprej govorimo podrobneje. Torej se lahko glavni simbol praznika izkaže za še bolj čudovit. Za izdelavo potrebujete: list albuma in bele prtičke.

Za začetek je na listu albuma prikazan golob, nato pa ga izrežemo s škarjami.

Snežno bele prtičke narežemo na kvadratke. Nato je vsak kvadrat ovit okoli paste. Potem ko je takšna roža prilepljena na goloba, ga predhodno namazala z lepilom.

obrti za oznanjenje

Če povzamem

Kot lahko vidite, boste za tako čudovite počitnice lahko naredili obilo tematskih obrti. Izberite katerega koli od njih in med njegovim ustvarjanjem pridobite le pozitivna čustva.