S škarjami ali stranskimi rezalniki odstranite ohlapne čopke.

Materiali za recikliranje: smeti ali neorano polje za domišljijo? Oh, na to vprašanje bo vsak bolj ali manj izkušen ročni delavec brez zadržkov odgovoril “seveda drugo!” Zato se v tem članku pogovorimo o materialih, ki jih je mogoče reciklirati. Vse, kar navaden človek preprosto vrže v koš za smeti, ga bomo mi, ravnatelji, z lahkoto potegnili v koš, z namenom nadaljnje reinkarnacije v nekakšno rokodelstvo. Pridi k bistvu! Začnimo!

Ideja številka 1. Držala za pisala in svinčnike – pošasti

Kako ugoditi svojemu otroku? Ali presenetiti otroka prijazne družine? Seveda imajo rokodelci otroke, oh, kako razvajeni in siti različnih obrti in zanimivosti. Zato si morate vsakič bolj in bolj izmisliti. In tukaj je ideja za vas.

Ideja številka 1. Držala za pisala in svinčnike - pošasti

Ni šampona ali detergenta za posodo? Shranite posodo. Ravne plastične steklenice bodo mlademu umetniku lepo držalo za svinčnike..

Pa začnimo. Kaj potrebujete za ustvarjanje izvirnega držala za svinčnike – pošasti za malega umetnika:

 • Steklenica šampona. Priporočljivo je, da vzamete ravno in prostornino največ pol litra, lahko pa eksperimentirate z veliko prostornino..
 • Škarje.
 • Samolepilni debel film v črno-beli barvi.
 • Pisarniški nož.
 • Dvostranski trak. Po možnosti brez podpore.
 • Super lepilo ali lepilo za topljenje.
 • Preprost svinčnik.

Torej, najprej odstranimo nalepke, posodo operemo in posušimo. Obrt je namenjena otroku. Zato je treba steklenico temeljito oprati, ne potrebujemo mehurčkov.

Pa začnimo. Kaj potrebujete za ustvarjanje izvirnega držala za svinčnike - pošasti za malega umetnika:

Zdaj, oboroženi s preprostim svinčnikom, skiciramo bodočo pošast. Risbo postavite na steklenico ob predpostavki, da bo dno dno konstrukcije. Približno deset centimetrov od dna steklenice je treba shraniti pod rezervoar za svinčnike, kar je treba upoštevati pri načrtovanju postavitve skice.

Glavne črte smo izrezali s pisarniškim nožem, manjše dele pa izrezali s škarjami. Priporočljivo je, da vzamete majhne škarje. Lahko si fantazirate o udih in izrežete ročaje iz preostalega materiala.

Okončine morajo biti pritrjene na telo, to bomo storili s topilnim lepilom

Okončine morajo biti pritrjene na telo, to bomo storili s topljenim ali super lepilom. Skupaj pritisnemo stiskalnico in počakamo na popolno sušenje in pritrditev delov.

Iz samolepilnega papirja naredimo obraz pošasti. Tukaj lahko pustite domišljiji prosto pot. Iz črno -belega papirja oblikujte oči. Beli oval ali krog – bel, črni krog – zenica. Ustvarjamo pa fantastično pošast, lahko pa je tudi obratno. Ko izrežemo približno obliko fižolovega srca, naredimo usta. In ne pozabimo na ostre zobe, da bodo zobje videti dobro, jih je bolje vzeti par. Iz belega samolepilnega papirja samo izrežite podolgovate trikotnike. Obstaja velika verjetnost, da bo ta podrobnost najbolj všeč otrokovemu okusu..

Ne bom pozabil na nosilec. Kot smo že omenili, smo nameravali postaviti držalo za svinčnike

Ne bom pozabil na nosilec. Kot smo že omenili, smo nameravali držalo za svinčnik pošast postaviti na steno, zato bomo poskrbeli za nosilec. Zadostuje, da prenese težo držala za svinčnike, na dvostranski del naše pošasti prilepimo kos dvostranskega traku.

Držalo za svinčnik je zaželeno pritrditi nad otrokovo delovno površino.

To je vse. Naj bo vaša mojstrovina hitrejša. Držalo za svinčnik je zaželeno pritrditi nad otrokovo delovno površino.

Ideja številka 2. kako narediti svinčnik – miško za šolo z lastnimi rokami

In tukaj je še ena zabavna ideja za darilo za majhno osebo. Toda tu je malo potrebne veščine – kvačkanje. Načeloma nič zapletenega, vse je mogoče pletati z enim kvačkanjem.

Kaj torej potrebujete za ustvarjanje odlične svinčnike v obliki miške:

 1. Precej velika plastična cev, ne glede na vse. Glavna stvar je oblika in velikost.
 2. Pletenje.
 3. Hook. Številko ujemajte z nitjo.
 4. Zaponka na gumbe.
 5. Majhna loputa iz bele tkanine za oči. To lahko storite s kvačkanjem majhnih krogov.
 6. Igla z navojem.
 7. Štiri peneče kroglice majhnega premera ali pa vzamete plastične kroglice ali kaj podobnega.
 8. Pisarniški nož.
 9. Škarje.

Zdaj pa k samemu mojstrskemu razredu!

1. Pripravite cev. Za naš projekt potrebujemo samo sam vsebnik, “ramena” cevi in ​​pokrov z navojem je treba ločiti. To lahko storite s pomožnim nožem ali ostrim kuhinjskim nožem. Odprto cev je treba temeljito oprati iz vsebine, tudi če pripravljate darilo za precej odraslega otroka, se ne smete popolnoma zanašati na njegovo vest, bolje je, da se igrate na varno.

kako narediti svinčnik - miško za šolo z lastnimi rokami

Odstranimo ostre konce na mestih, kjer je cev varjena. Ne izrežemo jih popolnoma, ampak le dolgočasno in zmanjšamo.

2. Zdaj oblačimo miško. S pomočjo kljuke pletemo prevleko. Barvni prehod lahko uporabite za označevanje meja oblačil. V kaj boste oblekli miško? Vprašajte svojo domišljijo. Upoštevajte le, da lahko na tej stopnji določite spol miške, torej določite, katere svinčnike bo za deklico ali fanta. Lahko pletete nekaj podobnega hlačam z naramnicami ali sarafan s krilom.

S pomočjo kljuke pletemo prevleko. Barvni prehod lahko uporabite za označevanje meja oblačil.

Zdaj morate pletati štiri dele za noge in ročaje. Lahko jih naredite enake ali na noge, na primer “oblecite” nogavice. Te postavke se izvajajo na naslednji način. Pletite verigo zračnih zank in na konec pritrdite vezano penasto kroglico.

Zdaj so na vrsti ušesa. Kvačkajte dva enaka kosa majhnih krogov.

Gobec. Odvežite stožec. Po širini mora ustrezati vratu cevi. In po dolžini zadostuje za vlogo prevleke. Končajte stožec s črnim nosom. Lahko je pletena iz črne niti ali šivana iz majhnega kosa črne tkanine in oblazinjenega poliestra.

Gobec. Oči je treba postaviti na stožec glave. Lahko jih naredite sami iz majhnih ostankov tkanine in penaste gume

3. Gobec. Oči je treba postaviti na stožec glave. Lahko jih naredite sami iz majhnih ostankov tkanine in penaste gume ali pa jih kvačkate, lahko jih pritrdite kupljene v trgovini. Glavna stvar je, da so majhni deli varno pritrjeni. Konec koncev mora mali inženir narediti nekaj svoje moči, da preveri zanesljivost pritrditve. Mimogrede, to velja za vse majhne podrobnosti. Če želite svinčnik narediti bolj zanimiv, lahko dodate majhne podrobnosti, kot so trepalnice in antene. Lahko jih naredimo z iglo in sukancem..

Zašite ušesa.

4. Montaža. Ko so vsi deli pripravljeni, je čas, da nadaljujete z montažo. Najprej zberemo in povežemo stožčasto cev in glavo trikotnika. Prišite ročaje in noge. Gumb razdelite in en del prišite na glavo v predelu nosu, drugi del pa postavite v skladu s prvim. Tako, da pri povezovanju delov ne pokvarite strukture in ne opravljate svoje funkcije.

To je vse. Smešna in izredno nenavadna ohišje za miško je pripravljena. Otrok bo nepopisno zadovoljen

To je vse. Smešna in izredno nenavadna ohišje za miško je pripravljena. Otrok bo nepopisno zadovoljen.

Ideja številka 3. Obrt iz plastičnih zamaškov – mali človek

No, nadaljujemo temo daril za naše cvetje življenja, razmislite o ideji najpreprostejše igrače iz recikliranih materialov. Oziroma iz zamaškov, ki so ostali iz plastičnih steklenic. Ideja je odlična, ker je mogoče in potrebno otroke povabiti v postopek ustvarjanja igrače. Postopek je preprost in varen, vendar je bolje, da ga ne izvajate brez ostrega pogleda odrasle osebe, sicer nikoli ne veste, kaj.

No, nadaljujemo s temo daril za naše rože življenja, razmislite o ideji najpreprostejše igrače iz recikliranih materialov

Torej, kaj potrebujete za ustvarjanje plute:

 • Zamaški iz plastičnih steklenic niso manjši od 30 kosov. Lahko vzamete prevleke različnih premerov.
 • Trpežna vrvica.
 • 6 jeder iz igrače “Kinder Surprise”.
 • Igrače oči. Gumbe ali kroglice lahko vzamete v črni barvi.
 • Super lepilo ali lepilo za topljenje.
 • Žebelj, šilo, igla za pletenje, vse, s čimer lahko naredite luknjo 2-3 milimetra.

Pa začnimo

Preden se lotimo praktičnega dela “projekta”, sedimo drug ob drugem in skupaj ugotovimo, kakšno osebo bi morali dobiti. Pokrove položimo na mizo ali drugo ravno površino, vsaka naj zavzame svoje mesto. Ne pozabite na sorte, prav tako morajo določiti kraj.

Ideja številka 3. Obrt iz plastičnih zamaškov - mali človek

Po tem morate najprej narediti pravo število lukenj na pravih mestih. Če želite to narediti, vzemite na primer žebelj in ga segrejte na plinskem gorilniku, zažgite luknje na pokrovih.

Po tem naj otrok sestavi igračo. Ne pozabite dodati vozlov na vrvici na pravih mestih..

Ko je igrača sestavljena in so vsi vozli varno pritrjeni, lahko nadaljujete z oblikovanjem obraza igrače. Lahko samo narišete oči, nos, ustnice ali pa prilepite igrače ali jih zamenjate z gumbi ali kroglicami. Glavna stvar je, da so majhni predmeti trdno zlepljeni s superlepilom ali vročim lepilom..

Na glavo igrače si lahko nadenete klobuk iz dveh pokrovčkov večjega in manjšega premera. Ali pa lahko naredite sprednjo ključavnico iz niti. To je odvisno od vas in vaših želja..

Lutka je preprosta in popolnoma poceni, vendar je čas, preživet na splošnem delovnem mestu, preprosto neprecenljiv..

Ideja številka 4. Vrečka prstanov iz plastičnih steklenic

In še ena ideja za recikliranje. Izvirna torba, ki se ne gubi in ne zmoči. Popolnoma prepustna za zrak in vodo.

Ideja številka 4. Vrečka prstanov iz plastičnih steklenic

Vreča s takšnimi lastnostmi je na kmetiji vedno potrebna. No, če se z njo pojavite na ulici, boste preprosto ujeli oči mimoidočih. In kar je najbolj zanimivo, je torba iz plutovinastih obročev precej trmasta. Izdelava takšnega gospodinjskega predmeta ali detajla garderobe je lažja – preprosta.

Torej, kaj potrebujete za izdelavo praktične torbice iz plutovinastih obročev:

Torej, kaj potrebujete za izdelavo praktične torbice iz plutovinastih obročev:

 • Pluteni obročki. Odmerek je neposredno povezan z velikostjo izdelka. V primeru je uporabljenih več kot 260 kosov. Glavna stvar je, da je premer enak
 • Plastične sponke. Ponovno je zahtevani znesek povezan z velikostjo predmeta. Lahko vzamete večbarvne. To bo izdelku dodalo barvo. Najmanjši bo videti elegantno.
 • Potrpežljivost.

Za nego!

Najprej morate določiti velikost prihodnje vrečke ali škatle. Zdaj morate postaviti vse obroče in jih previdno, vendar tesno povezati s plastičnimi sponkami. S škarjami ali stranskimi rezalniki odstranite ohlapne čopke.

Algoritem dela je preprost, najprej ena ravnina, nato druga itd. Če načrtujete velik izdelek, potem še vedno potrebujete veliko potrpljenja. Vso srečo!

Glej tudi: Naredite čarobno palico z magijo, naredite sami

S škarjami ali stranskimi rezalniki odstranite ohlapne čopke.

Ideja številka 5. Božični okras iz plastične steklenice

Ne zanemarimo dejstva, da je pred novim letom manj kot mesec dni. Premalo časa za dolgoročni projekt? In tukaj je preprosta ideja za novoletno dekoracijo..

Božični okras iz plastične steklenice

Kaj potrebujete za ustvarjanje prazničnega božičnega okrasja:

1. Prozorna plastična steklenica. Posodo je treba izbrati čim bolj enakomerno z minimalnim številom popačenj telesa.

2. Cekini, nekaj navpičnih dežnih trakov, cekini.

3. Lepilo za vroče taljenje.

4. Tanek pakirni trak.

Pa začnimo !

Plastično steklenico operemo in posušimo. Odstranimo nalepko in mesta, kjer ostane lepilo, preprosto obrišemo z odstranjevalcem laka za nohte. Odrezali smo dno in stožec vratu. Iz teh delov lahko izveste tudi veliko zanimivih stvari, vendar bomo o tem govorili kasneje..

Izberemo najbolj enakomerno mesto in ga kot klobaso razrežemo na enake kroge. Približno centimeter, morda manj. Če obstajajo dvomi o očesu, je mogoče na telo steklenice nanesti približne oznake..

Plastično steklenico operemo in posušimo. Odstranimo nalepko in mesta, kjer ostane lepilo, preprosto obrišemo z odstranjevalcem laka za nohte

Ko je steklenica “narezana”, je treba obroče pritrditi skupaj. Za eno igračo potrebujete tri obroče. Za pritrditev se lahko zatečete k igli in niti ali uporabite posebne sponke ali pa preprosto zažgete luknje na drogovih bodoče igrače in z bleščicami raztegnete dekorativno pletenico. Glavna stvar je, da če nameravate pritrditi pritrdilno točko, nato vse tri obroče predhodno porazdelite na enaki razdalji drug od drugega.

Nato morajo biti obroči, pritrjeni skupaj, okrašeni. V ta namen so primerni cekini, cekini, z eno besedo lahko uporabite vse, kar vam pride na glavo.

In na koncu ne smemo pozabiti na zanko za obešanje in to je to. Nezahtevna originalna igrača za božično drevo je pripravljena!

Za vas smo pripravili tak izbor idej. Materiali za recikliranje so dobri, ker jih nikoli ne bodo prenesli na naše kmetije. Danes smo se pogovarjali o plastičnih steklenicah in pripadajočih zamaških in obročih. Upamo, da vam je vsaj ena ideja všeč in se vam že mudi, da jo uresničite z lastnimi rokami.!