Fotografska obrt quilling

Fotografija in opis obrti iz quillinga

Quilling je umetnost izdelave obrti iz papirnih trakov. Zanimivo je, da samo ime tehnike ne odraža končnega rezultata, ampak sam proces. Nekoč so bili na ptičje perje naviti trakovi papirja, od tod tudi ime “quilling”. V srednjem veku so bili samostani koncentracija znanja, kjer so se ukvarjali s pisanjem knjig, oblačenjem papirja, tiskanjem knjig. S papirjem so ravnali previdno, zato niti ostankov niso zavrgli. Tako je prvi obrti quilling. V tem članku boste izvedeli, katera orodja so potrebna za quilling, pa tudi o tem, kakšne so oblike obdelovancev..

Orodja za quilling obrti

orodja, ki jih najdete doma

Ker je quilling dokaj preprosta in cenovno dostopna umetnost, lahko orodja najdete doma..

Boste potrebovali:

– pinceta;

– škarje;

– papir za quilling ali barvni papir;

– lepilo;

– zobotrebci;

– karton;

– vladar:

– šablona;

– orodje za navijanje papirja.

Za quilling se danes prodajajo cele garniture, ki vključujejo že rezane trakove papirja, pa tudi orodje za kodranje. Slednje lahko naredite sami. Če želite to narediti, uporabite leseno palico, pri kateri morate razcepiti konec ali cigansko iglo z zlomljenim očesom.

Zanimalo vas bo tudi: Les v tehniki quilling

Oblike praznih listov za quilling naredite sami

Obstaja veliko tehnik za ustvarjanje obrti za quilling, vendar temeljijo na praznih delih iz trakov papirja. Odvisno od vrste plovila, ki ga nameravate narediti, izberite ustrezne slepe površine.

izberite primerne slepe površine za quillingQuilling praznine

  1. Obrobje prazno. Uporablja se za dodajanje volumna cvetjem. Od obeh strani se razreže trak papirja, nato pa se začnejo zvijati.
  2. Spirala. Če želite narediti tesno spiralo, začnite navijati trak okoli igle in ga takoj rahlo prilepite. Na koncu morate le odstraniti obdelovanec iz igle in ga ne raztopiti.
  3. Brezplačna spirala. To se naredi na podoben način, to pomeni, da je trak papirja preprosto navit okoli igle. Nato je treba zvitek odstraniti in vstaviti v šablono, kjer se bo rahlo odprl. Končano spiralo prilepite na konce.
  4. Kapljica. Za to slepo spiralo je narejena iz papirja, nato pa del rahlo pritisnemo z enega konca. Lahko naredite ukrivljen padec, ki se razlikuje od običajnega ukrivljenega konca.. Brezplačna spirala-naredi sam kosi za začetnike
  5. Puščica. Morate narediti spiralo, nato pa jo upogniti na obeh straneh, da naredite trak, in upognite puščico z enega roba.
  6. Polmesec. Del je narejen iz spirale, ki se upogne z enega roba in dobi obliko polmeseca.
  7. Oko. Zavihek proste spirale upognite z dveh robov, da naredite oko.
  8. Zvezda. Oblikujte zvezdo iz spirale, vpenjajte vogale z različnih strani.
  9. Ptičja noga. Papir zavijte na iglo ali posebno orodje, iz slepega naredite trikotnik. Na eni strani oblikujte ptičje stopalo.
  10. Cvetni list. Za to prazno naredite oko in nato upognite vogale v različnih smereh in oblikujte primeren cvetni list.

Priljubljenost obrti quilling je posledica dejstva, da imajo obrtniki začetniki že od prvega časa lepe obrti..

Priljubljenost obrti quilling - sposobnost ustvarjanja različnih obrti

Preberite tudi: Obrt Quilling za začetnike

Obrtne ideje DIY, razglednice iz quillinga

Danes se quilling pogosto uporablja za ustvarjanje čudovitih razglednic ali slik..lepe razglednice ali slike iz quillinga

Če obvladate osnovne oblike za quilling, boste v prihodnje lahko izdelovali ne samo razglednice in aplikacije, temveč tudi volumetrične 3D oblike, pa tudi velike slike, ki ne bodo slabše od narisanih.

velike slike, ki ne bodo nič slabše od narisanih.

Oglejte si uporaben video: Predloga za quilling. Kako narediti quilling elemente enake velikosti

Upamo, da bo naš članek o tem, kako to storiti quilling obrti s fotografijami je bilo v pomoč. Naj vam bo dokončano delo s fotografijami v navdih, prav tako pa vam bo pomagalo pri ustvarjanju novih idej za razglednice in slike. Z lastnimi rokami lahko naredite veliko zanimivih izdelkov, glavna stvar je biti potrpežljiv in pokazati domišljijo.