Izdelujemo obrti na temo praznika Pokrov

obrti na temo priprošnje blažene device

V naši državi je veliko pomembnih krščanskih praznikov. Eden od teh praznikov je priprošnja, ki se praznuje 14. oktobra. S tem praznikom so povezani številni običaji in običaji. Na primer, na ta dan je vredno iti v cerkev in prositi Mati Božjo za njeno milost in zaščito. Omeniti velja, da mnogi pričakujejo ta praznik. In da bi vsaj nekako osvetlili pričakovanja, je priporočljivo, da za praznik priprošnje naredite obrt. Seveda je tukaj vredno uporabiti nekaj idej, ki jih lahko vidimo v tem članku..

Kakšne obrti narediti za Pokrov

Risbe.

Risanje lepih slik je odlična zabava. In če naj bi bila v kakšni ustanovi razstava ročnih del, potem lahko narišete kakšno risbo. Seveda je na tej sliki vredno izraziti celotno bistvo počitnic. Pokazati je treba, da nebeška kraljica s svojo iskreno tančico pokriva vse in vsakogar.

Tako resnično risbo ne morejo narediti le majhni otroci. Izkazalo se je, da to zmore vsak. In da uresničite svoje fantazije, lahko uporabite: barve, flomastre in svinčnike. Če želite, lahko okrasite svojo kreacijo z dodatnimi elementi, na primer, lahko so iskrice..

Obrt v nedeljski šoli

obrti na temo priprošnje blažene device

Obrt v nedeljski šoli

Uporaba.

Praviloma obrt za praznik priprošnje izdelujejo učenci nedeljske šole. Toda poleg tega so lahko s takim poklicem zaposleni tudi študentje drugih izobraževalnih ustanov. A kljub temu so vsi ročno izdelani izdelki za zaščito Presvete Bogorodice videti čudoviti. Za naslednjo aplikacijo bo potreben čas. Prav tako je vredno uporabiti: velik papir Whatman in liste albumov. Pri svojem delu uporabljajo tudi lepilo. Potrebovali boste tudi majhno ikono Device.

Napredek:

  1. Najprej je list Whatman papirja pobarvan z modrimi barvami. Sončni žarki so pobarvani v rumeno. Zdaj je vredno počakati, da se barva popolnoma posuši.
  2. Na naslednji stopnji, ko se barva posuši, se ikona prilepi na sredino tramov..
  3. Zdaj so na listu papirja narisani lepi labodi. To je vredno narediti s flomastri..
  4. Templji so upodobljeni ločeno na listih albumov ali na listih modrega barvnega papirja.
  5. S takšnimi listi se v spodnjem delu prilepi whatman.
  6. Končana obrt je postavljena na veliko stojalo.

naredi sam obrt za platnico blažene device

Lepa slika.

Veščino lepega risanja je mogoče združiti z nečim zanimivim. Na primer, lahko so lepi listi Lahko so jesenskih odtenkov. Ti listi so preprosto prilepljeni na dno slike..

obrti na temo priprošnje blažene device

Obrt iz jesenskega listja.

Z uporabo vseh istih jesenskih listov lahko naredite še eno zanimivo publikacijo, ki lahko zavzame svoje mesto na razstavi ročnih del za praznik priprošnje. Torej je tukaj vse zelo preprosto. Potrebni so sami listi, barvni papir in lepilo. Prav tako je vredno iz neke razglednice izrezati tempelj..

Tako so listi pritrjeni na dno osnovne plošče.

Tempelj se mora dvigniti nad listjem.

Na vrh je prilepljen trak modrega papirja. In na ta papir so prilepljene silhuete, ki so videti kot ptice..

Obrt v nedeljski šoli

Preprosta obrt.

Naslednja obrt na temo Priprošnje Najsvetejše Bogorodice spada v kategorijo preprostih. Predšolski otroci ali otroci bodo z veseljem uspeli. Kot lahko vidite, bodo tukaj morda potrebni: list albuma, barvni papir in lepilo. Potrebni bodo tudi jesenski listi..

Obrt je narejena preprosto. Elementi cerkve so izrezani iz barvnega papirja. Nato so zlepljeni. No, potem bo jesenski list lahko dopolnil to sliko..

obrti za praznik naslovnice

Jajca za spominke.

Ne samo na veliko noč je običajno dati jajca svetle barve. Izkazalo se je, da lahko te spominke naredimo tudi za Pokrov, ki bodo postala čudovita darila. Navadne liste iz albuma najprej razrežemo na kose enake velikosti in oblike. Nato so preprosto pobarvani s svetlimi barvami..

obrti za praznik naslovnice

Obrtniški tempelj.

Tudi če uporabljate naravne materiale, lahko naredite čudovito aplikacijo. Na začetku je pripravljeno vse, kar potrebujete. To so: lepenka, lepilo in naravni materiali.

Za začetek narišite glavno risbo na list kartona. To naredite s preprostim svinčnikom..

Nato s pomočjo lepila začnejo lepiti naravne materiale na meje slike..

Kot lahko vidite, v tem primeru lahko uporabite ne samo semena, ampak tudi testenine in žita..

naredi sam obrt za platnico blažene device

Končno

Vse te obrti so vedno na voljo na Pokrovu v nedeljski šoli. Vedite, da bodo te obrti všeč vsakemu otroku. In od njihovega ustvarjanja lahko doživi le veselje..