uporabne obrti za garažo z lastnimi rokami

Za mnoge moške je garaža praktično študija, kjer delajo in počivajo. Prav tako pogosto garaža služi kot lopa, kjer se na primer pozimi odstranijo kolesa, poleti pa sani in smuči ter v njej shranijo tudi krompir in pripravke za zimo. Zato je pomembno, da garažni prostor uredite na najbolj ergonomski način, tako da lahko na majhno površino poleg avtomobila seveda postavite veliko potrebnih stvari.

DIY ideje

Naš članek bo predstavil garažne obrti, ki jih lahko naredite z lastnimi rokami. Najprej, kaj potrebujete v garaži? Seveda police in predali, kamor lahko pospravite vse majhne stvari, ki jih potrebujete, in še več. In vse to lahko storite iz tistega, kar vam dobesedno leži pod nogami in tako nepotrebnim stvarem podarite drugo življenje, ki ga bodo porabili v vaši službi. In če čez nekaj časa vidite, da to nekoliko ni tisto, kar bi si želeli, ali na napačnem mestu, ne boste obžalovali porabljenega denarja, ker odpadni material ne stane skoraj nič.

Kako najbolje shraniti kolesa in pnevmatike

Avtomobile menjamo dvakrat letno, zato bi moral biti en komplet koles v garaži vsaj šest mesecev. In pomembno je, da ta komplet uredite tako, da se ob vsaki priložnosti ne spotaknete obnj. Obstaja več načinov shranjevanja, odvisno od tega, ali so na diskih gume ali ne..

Če so z diski, jih lahko obesite in zložite na kup. Lahko ga obesite na pasove za prtljago, tudi na kovinski kabel debeline najmanj 4 mm, kovinske verige. Vzmetenja lahko pritrdite na nosilec ali neposredno na strop, tudi na steno.

Garažne obrti DIY

V steno je mogoče zabiti kljuke, sidra in nanje namestiti kolesa, ki še niso potrebna. Med pnevmatikami mora biti nekaj prostora, zato jih ni treba tesno pritrditi. Zatiči in kljuke sami ne smejo plaziti iz koles. Pritrdilne elemente lahko nataknete neposredno na strop, takrat se niti ne spomnite koles pred rokom, ne bodo vam znova padle v oči.

Toda brez diskov lahko pnevmatike shranite le stoje. Za to so police praviloma varjene iz profila 20×20 ali 30×30. Kotiček bo deloval tudi pri tem. Toda prečke je mogoče narediti tudi iz okrogle cevi, potem bo lažje postaviti gume in jih shraniti.

Širina police je enaka 4-kratni širini pnevmatike in z robom 10-15 cm. Višina vzdolž zadnje stene je nekoliko višja od zunanjega premera kolesa. S strani je struktura videti kot pravokotni trikotnik. Z inverterskim varilnim aparatom lahko vsak obrtnik preprosto in hitro popravi tako potrebno polico v kateri koli garaži.

Viseča polica za pnevmatike mora biti v temnem prostoru v garaži; za gumo ne bo uporabna, če nanjo sije sončna svetloba.

DIY garaža obdeluje vse nove predmeteuporabne obrti za garažo z lastnimi rokamiGaražne obrti DIYGaražne obrti DIYGaražne obrti DIYDIY garaža izdeluje vse nove predmete

Delovno območje

Si želite ogledati domače garažne napeljave? Potem vam bo naša publikacija omogočila ogled prav takšnih idej. Začnemo z določitvijo lokacije delovnega območja v garažnem prostoru. Običajno je izbrana ena od treh možnosti:

Na celotnem podaljšku skrajne stene. Potem lahko varno hodite po avtu z obeh strani, brez strahu, da bi se česa dotaknili. Toda z ulice boste morali daleč po orodje, če bo delo pred garažo..

uporabne obrti za garažo z lastnimi rokami

Pri enem od dolgih zidov. Ta možnost je dobra, če vaša garaža ni zelo dolga, ampak široka. Orodja še zdaleč niso izvedena, če popravilo poteka na ulici, toda v garaži z avtomobilom, ki stoji tam, se boste morali previdno premikati.

Namestite se v enem od vogalov in po eni strani je kraj lahko krajši, po drugi pa bolj verodostojen.

uporabne obrti za garažo z lastnimi rokami

In zdaj smo prišli do teme – kako najučinkoviteje postaviti orodja in druge potrebne stvari tja. Najprej boste morali narediti mizo / delovno mizo. Običajno je izdelan iz desk in obložen z vezanimi ploščami. Okvir lahko zvarite, če obstaja železo in aparat, ter nanj že pritrdite vezane plošče, bolje odporne na vlago. Bolje je, da ne uporabljate laminiranega, saj lahko ta premaz hitro poči..

DIY garaža izdeluje vse nove predmeteDIY garaža izdeluje vse nove predmeteDIY garaža izdeluje vse nove predmete

Pod delovno površino mize je bolje namestiti police ali predale, potem bo struktura bolj zanesljiva in med aktivnim delom ne bo hodila. Zložene škatle lahko namestite na police iz vezanega lesa ali na plastične, vendar potrebujejo debele stene.

Če naberete veliko plastičnih posod, jih lahko prilagodite tako, da se prilegajo škatlam za orodje. Še posebej priročne bodo tiste pločevinke z ročajem na vrhu. Odrežite eno stran – in škatla je pripravljena..

Garažne obrti DIY

Na vsako lahko narišete ali napišete, tako da lahko hitro poiščete in dobite pravo orodje, ne da bi se dolgo in boleče spominjali, v katerem od škatel je. In uporabna stvar iz smeti vam bo prinesla veliko razlogov za ponos..

Pravilno shranjevanje orodja

Naš članek vsebuje uporabne obrti za garažo, ki jih lahko ustvarite z lastnimi rokami. Pravila za shranjevanje garažnega orodja so običajno naslednja – morajo biti na svojem mestu in jih je treba hitro najti. Nekaj ​​naših idej vam bo pomagalo organizirati vse lažje za to..Garažne obrti DIY

Kovinska mreža iz armature vam bo v veliko pomoč, ker če jo pritrdite na steno in nanjo pritrdite kljuke ali zatiče, lahko orodje obesite nanje, potem bo vedno na očeh. Če takšno mrežo naredite sami. vzemite palice debeline 2 mm in naredite celice 10×10 cm.

Izvijači so odlično shranjeni na posebni polici iz vezanega lesa 10-15 mm. Da nanj ne bi prijeli drobca, ga ustrezno obrusite. Nato v 2 vrstah izvrtajte več lukenj različnih premerov. V njih boste sami vstavili izvijače. In če širina plošče dopušča, lahko naredite celo luknje za dleto ali kladivo. Lahko se pritrdi na steno z nosilcem. uporabne obrti za garažo z lastnimi rokami

Za druga ročna orodja obstajajo tudi vse vrste pojmov, na primer za klešče in druge klešče / rezalnike lahko ozko desko preprosto pritrdite na steno in orodje postavite neposredno nanjo. Naj bo plošča videti kot enakokraki trikotnik, da boste lažje nadeli / slekli orodje. domača garažna napeljava

Toda za dodatke za baterije lahko naredite tudi ločeno posebno polico in od spodaj za različne potrebe naredite reze različnih velikosti. In na vrhu je navadna polica. Potem bo vse blizu, skoraj na isti točki..Garažne obrti DIY

Priročno nošenje v garaži

Tudi na najsvetlejši in najbolj sončen dan je osvetlitev dna avtomobila velik problem, pri tem pa vam bo pomagalo prenašanje. To so skoraj najpogostejši garažni domači izdelki – pomočniki.

Običajno je to vložek na žici, lahko ima tudi zaslon s kljuko. Sem prihajajo vse vrste svetilk, tako običajne kot ekonomične. A tudi zlahka se borijo in njihovo obešanje včasih postane problem. Obstaja nekaj koristnih nasvetov za njihovo dokončanje..

Izdelava nezlomljive kartuše za nošenje

Takšen je PVC senčnik – steklenice vam bodo dobro služile. Toda navadna žarnica tukaj ne bo delovala – zaradi močne vročine lahko stopi senčnik. In potem vse, kot običajno – kabel in vtič na koncu.

 • Iščemo prosojno, mlečno steklenico. Prozorno bo razpršilo vso svetlobo, zato tukaj ne bo delovalo.
 • V steklenici izrežite okno za svetilko, približno četrtino njegovega premera.
 • Odrežite vrat pod svetilko, tako da ga steklenica pritisne na držalo.
 • Zberemo in preizkusimo vse.

S takšnim senčnikom bo svetloba zadela točno tisto točko, kjer je potrebna, hkrati pa bo okrog precej mehka razsvetljava.

domača garažna napeljava

LED lučka za nošenje

Če vas zanimajo lastne obrti v garaži. Potem smo vam pripravljeni ponuditi vse nove artikle. Takšno tablico bo zelo priročno nositi. Poleg tega za vgradnjo tabličnega računalnika potrebujete tudi kabel z vtičem in kos plastike z okenske police. Ta kos bi moral biti malo več kot svetilka.

 • V plastičnem kosu izrežite krog, manjši od svetilke.
 • Odstranimo ohišje svetilke – in bo postala tanjša.
 • Svetilko pritrdimo na žico.
 • Svetilko prilepimo na podlago.
 • Iz kosa pločevine naredimo kavelj in ga s samoreznim vijakom pritrdimo na svetilko..

Takšno svetilko lahko postavite na tla, na premični nogi pa se lahko vrti v želeni smeri. In da se LED ne vrti v notranjosti, lahko nanj pritrdite nekaj uteži.

Garažne obrti DIY

Kako pritrditi nosilno žico na strop

Pogosta stvar je, da jih nosijo s poceni žico, ki se slabo upogiba, in tudi v pol temi garaže se je v njej zlahka zmesti. Če pa se kabel pošlje na strop, bo vse postalo veliko varnejše..

Boste potrebovali:

 • Par sidra s prstani.
 • Objemka objemka.
 • Kabelska vezica.
 • Kovinski kabel, po dolžini – po celotni dolžini garaže.
 • Plastični / jekleni obroči, lahko jih izrežete iz kosa cevi ali jeklene žice.
 • Nosite s kablom, ki je dvakrat daljši od vaše garaže.
 • Kabel raztegnemo po dolgi strani garaže, lahko je ob delovnem prostoru, kjer je delovna miza.

domača garažna napeljava

Napredek: 

 1. Na stropu na obeh straneh izvrtamo luknje za sidro, 30-50 cm od vogalov. V stropu naredimo luknje in vanje privijemo sidra.
 2. Kabel pritrdimo na estrih z ene strani.
 3. Po drugi strani pa ga potegnemo in popravimo s sponko..
 4. Na kabel smo dali 5 obročev. Če so trdne, jih pritrdite, preden pritrdite kabel. Ali pa samo zvite žico okoli cevi in ​​jo razrežite na obroče, jih malo stisnite in dobite majhen tek.
 5. Nosilno žico navijemo v obroče.
 6. Iz žice naredimo kavelj in ga pritrdimo na kabel. Na kabel položite svinčnik in okoli njega ovijte odvečni kavelj. Svinčnik vzamemo ven – kljuka je že pritrjena. Za nošenje je potreben dodaten razlog.

Tako se lahko nosilec raztegne na kateri koli konec vaše garaže in pod nogami ni nereda..

Domači garažni kompresor

Lahko ga naredimo iz kompresorja iz starega hladilnika, čeprav bo z nizko porabo energije dovolj za napihovanje pnevmatik. In to ni posebej težko narediti..

Za to boste potrebovali:

 • Sam kompresor iz starega hladilnika.
 • Varnostni ventil, 8 atm.
 • Posoda z debelimi stenami, zaprta. Lahko vzamete prazen gasilni aparat, plinsko jeklenko.
 • Okovje.
 • Manometer.
 • Cevi za kisik, s spojkami, po dolžini – za namestitev izbranih nadomestnih delov.
 • Kot podlago – ploščo lahko uporabite debelo vezano ploščo.

Garažne obrti DIY

Prav tako lahko namestite filter, tako da morebitni ostanki v obliki olja in drugih tekočin ne pridejo v kolesa. Shemo si oglejte tukaj-

Kompresor mora imeti zagonsko napravo. Priključimo ga v omrežje in opazujemo, v katero cev sesa zrak. In samo na njem lahko pustite filter iz avtomobila, potem bo šel samo čist zrak.

Zdaj sestavljamo sprejemnik – ločevalnik olja iz varnostnega ventila in valja. Nekaj ​​armatur mora biti izrezano v sam valj, tako da zrak vstopa in izstopa. Na vstopno luknjo pritrdimo varnostni ventil, nanjo že pritrdimo izhod iz kompresorja s cevjo za kisik.

Oljni filter iz avtomobila pritrdimo na izhod sprejemnika, da odstranimo vse preostalo olje. Ta filter pritrdimo na manometer, od katerega gre priključna cev na vodilo. To se naredi prek adapterja.Garažne obrti DIY

Sestavljanje naprave smo končali, a čeprav je ni zelo priročno nositi, potrebujemo nekakšen okvir. Lahko ga zvarite in celo pritrdite kolesa na okvir, tako da bo lažje in hitreje transportirati.

Predstavljamo vam video, kjer je model izdelan brez sprejemnika, samo z oljnim filtrom, vendar opažamo, da bo s sprejemnikom kompresor postal le bolj zanesljiv.

Če potrebujete močnejši polnilnik pnevmatik, naredite 2 kompresorja, ki bosta hkrati povezana. Toda namestitev varovanja bo tam težja, a vseeno je vse v vaših rokah in nič ni nemogoče.