naredi sam obrt za dan Rusije

Državljani Rusije 12. junija praviloma praznujejo en pomemben praznik – dan Rusije. Naša država je najmočnejša država. Zato ta dan praznujemo v velikem obsegu. Običajno traja veliko časa, da se pripravite. In najbolj prijetna dejavnost v tem primeru je izdelava obrti do 12. junija z lastnimi rokami..

Tribarvna zastava

Skupaj z otroki je zanimivo narediti aplikacijo – razglednico. Vseboval bo državne simbole – trobarvno zastavo Rusije. To plovilo lahko okrasimo z belim golobom, ki velja za glasnika miru in dobrega. To lahko zahteva naslednje materiale:

  • karton visoke gostote katere koli barve,
  • krep papir v rdeči, beli in modri barvi,
  • Navaden papir z zastavo Rusije,
  • lepilo in škarje.

Domače obrti do 12. junija

Napredek:

Za podlago razglednice boste potrebovali debel karton. Tu lahko uporabite katero koli barvo. Za posnemanje ruske zastave bo potreben mehak papir. Najprej bomo upodobili samo zastavo, nato pa jo bomo dodatno okrasili.

Torej je iz kartona izrezan pravokotnik. Zvitke valovitega papirja razrežemo na majhne kvadratke. Te kvadratke razvaljajte v kroglice. Moral bi jih dobiti veliko..

obrt za dan neodvisnosti Rusije

Po tem se površina kartona dobro razmaže z debelim lepilom. Zdaj se te grudice začnejo pritiskati na karton. Morali bi imeti tri črte, kot je zastava. Da bi bilo delo lepo, morate najprej narisati meje s preprostim svinčnikom. Žoge so pritrjene blizu ene žoge, pritrjene blizu prejšnje.

obrt za dan neodvisnosti Rusije

Celotna površina kartona mora biti napolnjena s kroglicami. Po tem je vredno pripraviti dekorativne elemente. Potrebno je narediti papirnate rože, ki bodo imele eno s celotno sestavo. Če želite to narediti, papir razrežite na kvadrate, vsak kvadrat zložite večkrat. Zgornji rob je obrezan s ptico. Posledično dobite prazen cvet..

obrt za dan neodvisnosti Rusije

Modri ​​in beli cvetovi se držijo skupaj. Na sredino je prilepljena rdeča gruda. Ti cvetovi so prilepljeni na dno aplikacije. Iz papirja je izrezana figura goloba. Postavljen je v sredino aplikacije..

obrt za dan neodvisnosti Rusije

Broška za dan Rusije

Pogosto do 12. junija rokodelstvo izdelujejo iz trakov. Takšne izdelke običajno nosijo na oblačilih med posebnimi dogodki in prazniki, ki so posvečeni temu dnevu. V tem primeru so potrebni le satenski trakovi z vzorcem ruske zastave. Seveda boste potrebovali lepilo in dodatne nakit. Lahko poskusite narediti preproste različice broške ali narediti nekaj bolj zapletenega..

obrt za dan Rusije z lastnimi rokami

Uporaba

Zelo zanimivo je izdelovati obrti do 12. junija, dneva Rusije. V vrtcu se lahko to izkaže za kolektivno ploščo, pri izdelavi katere bodo sodelovali vsi otroci. Tu boste morali začeti z risalnim papirjem, ki je pobarvan v barvi, ki jo potrebujete.

Naslednji korak je najti prazno mesto v Kremlju. Lahko ga prenesete z interneta, izrežete in nato prilepite na ta papir Whatman. Seveda si te skladbe ni mogoče zamisliti brez mirnega neba nad glavo. Zato so tudi te podrobnosti prilepljene na to sestavo..

In da bi sestava izgledala odlično, ji morate dodati rože. Izrezane so tudi iz barvnega papirja in zlepljene na podlago. Na sestavo obvezno z otroki prilepite zastavo Rusije. Ta element vas bo spomnil, da je skladba nastala za praznik dan Rusije.

obrt za dan neodvisnosti Rusije

Postavitev ruske zastave

S tem člankom se lahko naučite, kako narediti tematske obrti za dan Rusije z lastnimi rokami. Naslednja obrt je tudi kolektivna. To pomeni, da bodo pri ustvarjanju sodelovali vsi fantje v skupini. K izdelavi obrti je vredno pristopiti temeljito. In to pomeni, da se morate pripraviti:

  • A4 valovita plošča in valovita plošča: 6 x 12 cm (2 kosa).
  • Barvni papir velikosti A4 (modra, bela in rdeča).
  • Umetniški čopič in rdeč gvaš.
  • Lepilna palica, škarje in svinčnik.

obrt za 12. junij, dan Rusije

Napredek:

Najprej je iz valovitega kartona izrezana slepa, ki bo glavna zastava. To bo pravokotnik A4 z dimenzijami 25 x 35 cm. Zdaj se morate od spodnjih vogalov umakniti za 5 cm do sredine in narediti reze, ki naj bodo globoki 3 cm. Potrebni bodo za pritrditev.

obrt za 12. junij, dan Rusije

V naslednjem koraku izdelamo stojala za zastave. V tem primeru za pravokotnike 6 cm x 12 cm odrežite vogal v polkrogu in naredite reže za pritrditev, ki so podobne režam na dnu. Pripravljena stojala so priključena na podlago. Nato je sprednja stran podstavkov pobarvana z rdečim gvašem..

Domače obrti do 12. junija

Domače obrti do 12. junija

Po tem se na vsakem listu papirja začrtajo oblike dlani in nadalje izrežejo. Če želite iz vsake barve narediti zastavo, odrežite 8 teh dlani.

obrt za 12. junij, dan Rusije

Zdaj, začenši od zgornjega roba, lepite bele dlani. Postaviti jih je treba z rahlim prekrivanjem drug na drugega. Dela izvajamo previdno. Pazimo, da se karton ne prebije v prostoru med dlanmi. Za lepljenje dlani se uporablja lepilna palica, s katero se namaže le območje zapestja. Hkrati pa ne zlepimo prstov skupaj..

Tako je vredno izpolniti vse črte zastave in kompozicija bo pripravljena..

Domače obrti do 12. junija

Končno

Z našim člankom ste se naučili izdelovati obrti za dan neodvisnosti Rusije. Kot vidite, je tukaj vse preprosto. Toda za izdelavo kakršnih koli pripomočkov bodo potrebni vztrajnost in določen nabor potrebnih materialov..