kako iz trakov narediti jurjevski trak

Dan velike zmage je tik za vogalom. In večina staršev se vpraša naslednje vprašanje: Kje lahko dobite jurjevski trak za parado? Z zaupanjem vam lahko povemo – za to simboliko vam ni treba porabiti denarja, saj če imate na voljo malo prostega časa, lahko trak naredite sami doma. V tem članku bomo žalovali, kako lahko iz satenskih trakov naredite jurjevski trak..

Od kod izvira jurjevski trak?

V tem članku bomo govorili o tem, kako iz trakov narediti jurjevski trak. Najprej pa ponudimo nekaj informacij. Vsi mislijo, da je jurjevski trak simbol velike domovinske vojne. Ja, v blagem smislu je vse tako. Kljub temu se je trak prvič pojavil v času vladavine Katarine II. Ta cesarica je pri nas uvedla ta častni znak, da bi podelila vojsko, ki se je v boju znala razlikovati po pogumu in junaštvu..

Trak svetega Jurija zmagovalca se nosi prilepljen na oblačila. Njegova barva pomeni ogenj in dim. Poleg tega trak označuje uničujočo moč vojne. V spodnjem razdelku vam predstavljamo mojstrski tečaj o izdelavi jurjevskega traku iz satenskega materiala in njegovem oblikovanju v izvirne praznične broške.

Mojstrski razred številka 1

Tukaj vam bomo povedali, kako narediti jurjevski trak z lastnimi rokami. Ponujamo vam zanimiv mojstrski tečaj. V današnjem mojstrskem razredu vam bomo povedali o postopku izdelave preproste broške iz satenskih trakov. Če ga želite ustvariti, boste potrebovali naslednja orodja in materiale:

 • vžigalnik.
 • škarje.
 • pinceto.
 • pištolo za lepilo.
 • že pripravljen trak St.George ali trije črni

  tanki in dva oranžna satenska trakova po 3-5 mm. Njihova dolžina naj bo 50 cm.

 • okraski po želji.

diy trak z lastnimi rokami v slogu kanzashi

Napredek: 

 1. Če nimate na voljo že pripravljenega traku, lahko trak St.George sestavite sami.
 2. Če želite to narediti, morate robove satenskih trakov izmenično lepiti drug na drugega. Pri tem delu boste morali uporabiti pištolo za lepilo: lahko odda tanko črto lepila vzdolž samega roba satena. Pustite, da se trak posuši 35-40 minut.
 3. Potem ga morate likati z likalnikom.
 4. Po tem morate 30 cm končnega traku razrezati na majhne koščke po sedem centimetrov.
 5. Nato morate rez upogniti pod pravim kotom in ga stisniti s pinceto. Ta postopek ponovite z drugim trakom, nato pa upognjene dele stranice nagnite drug proti drugemu..
 6. To manipulacijo je zelo enostavno ponoviti, če natančno pogledate fotografijo. Nato morate trak znova upogniti. V tem primeru s pinceto vzemite trak nekoliko nad spodnji rob in spodnji del temeljito stopite z ognjem iz vžigalnika. Atlas, da se držimo skupaj. Posledično boste dobili prazen kos za broško..
 7. Morate narediti pet praznih mest. Zdaj bi morali vzeti preostalih dvajset centimetrov traku, odrezati robove glede na vrsto zastave. Če želite to narediti, morate trak zvijeti na tradicionalen način in ga lepiti na sredino..
 8. Potem morate na zadnjo stran prišiti zatič ali zaponko za broško. Nato morate zlepiti pet cvetnih listov, ki ste jih dobili prej..
 9. Sredino lahko naredimo iz katere koli dekoracije: kamna, kroglic, gumba. Nato ga morate lepiti na trak St.George.

naredi sam trak Georga v slogu kanzashijanaredi sam trak svetega Georga iz foto trakovnaredi sam trak mojstrskega razreda Georgakako iz trakov narediti jurjevski trakkako iz trakov narediti jurjevski traknaredi sam trak mojstrskega razreda Georganaredi sam trak mojstrskega razreda Georganaredi sam trak Georga v slogu kanzashijanaredi sam trak Georga v slogu kanzashijadiy trak z lastnimi rokami v slogu kanzashi

Kot ste že razumeli, lahko vsak izdela jurjevski trak. Če želite to narediti, morate imeti le dobro razpoloženje in nekaj prostega časa..

Mojstrski razred številka 2

V tem mojstrskem razredu vam bomo pokazali, kako narediti lepo broško iz satenskega traku svetega Jurija. V tem delu bo sredina traku okrašena s čudovitim oranžnim cvetom..

 • Če želite izgledati elegantno in ne dolgočasno, potem lahko za glavni element uporabite črni saten..
 • Za izdelavo takšne broške boste potrebovali enake materiale kot v prejšnjem mojstrskem razredu..

kako iz trakov narediti jurjevski trak

Napredek:

 1. Najprej morate narediti okrogle cvetne liste. Če želite to narediti, oranžni trak (ali črni) razrežite na 8 kosov, vsak po pet centimetrov. Za to plovilo boste potrebovali kvadratni prazen kos. Iz tega razloga morate izbrati trak s širino, enako dolžini – 5 cm.
 2. Nato morate kvadrat zložiti diagonalno in vogale upogniti navzgor. Zdaj ostane, da dve strani zmeljemo z vžigalnikom.kako iz trakov narediti jurjevski trak
 3. Ostaja, da rahlo popravimo obdelovanec, da odstranimo ostre vogale. Potem jih bo treba odstraniti. Naredite 8 cvetnih listov in jih nato združite v cvet.diy trak z lastnimi rokami v slogu kanzashi
 4. Lahko ga zavežete s črno kroglico. Zdaj morate začeti pripravljati zankast trak svetega Georga. Nanj mora biti pritrjen zatič..naredi sam trak mojstrskega razreda Georga
 5. Zdaj ostane cvet prilepiti na sredino. Za trdnost lahko v jedro zašijete več šivov.

Kako drugače narediti jurjevski trak iz satenskih trakov

V prvem mojstrskem razredu smo govorili o enostavnejši različici izdelave jurjevskega traku iz že pripravljenih satenskih trakov. Spodaj smo vam dali še en zanimiv primer. Če imate na zalogi želeno barvo in morate v kratkem času narediti jurjevski trak, potem je ta mojstrski razred za vas.

Najprej vzemite en satenski trak. Njegova širina naj bo 3 cm. in dolžina je 20 cm. najbolje je, da je barva traku oranžna. Lahko pa deluje tudi bela ali nevtralna bež..

Zdaj morate vzeti karton, izrezati šablono: širina šablone mora biti sedem centimetrov, dolžina pa 24 cm.

V šabloni naredite enake reže. Njihova širina bo odvisna od vaše osebne presoje..

Zdaj morate trak napeljati skozi reže in ga pritrditi. Uporabite lahko navaden spenjalnik s tankimi sponkami.

Nato morate odprta območja pobarvati z barvo iz balona. Barvo je treba izbrati glede na prvotno barvo reza. Za oranžni trak je rjava v redu. Če uporabljate trak svetlega tona, ga boste dvakrat pobarvali z dvema barvama..

Ko se ena stran popolnoma posuši, je treba enako storiti na drugi strani..

Vse! Vaš trak St.George je pripravljen! 30-40 minut po izdelavi lahko uporabite že pripravljen trak za broško. Vnaprej morate likati trak z likalnikom skozi bombažno krpo.

Če ste pozorno prebrali našo publikacijo, ste opazili, da je jurjevski trak z lastnimi rokami v slogu kanzashi enostavno narediti. V tem članku smo podali le 2 znana mojstrska tečaja o ustvarjanju izvirnega jurjevskega traku iz satenskega traku. A vseeno je domišljija ljudi neomejena in obstaja veliko različnih možnosti na temo simbolike svetega Jurija. Vabimo vas, da se v spodnjem videu seznanite z očarljivim mojstrskim razredom..

kako iz trakov narediti jurjevski trak

Foto galerija:

Spodaj v naši fotogaleriji smo predstavili več izvirnih možnosti izdelave jurjevskega traku. Poskusite ga prebrati zelo pozorno. Morda lahko ena od fotografij, predstavljenih v galeriji, postane glavni zagon za ustvarjalnost na predvečer dneva zmage. Resnično upamo, da vam bodo naši mojstrski tečaji koristili, izdelovali pa boste izvirne in lepe trakove in broške za vso družino. V to delo lahko vključite tudi svojega otroka in mu mimogrede razložite, da je nošenje jurjevskega traku na dan zmage častno poslanstvo. Tako izraža veliko spoštovanje veteranom Velike domovinske vojne, ki so branili našo državo..

kako iz trakov narediti jurjevski traknaredi sam trak mojstrskega razreda Georganaredi sam trak mojstrskega razreda Georganaredi sam trak mojstrskega razreda Georganaredi sam trak svetega Georga iz foto trakovnaredi sam trak svetega Georga iz foto trakov