storži obrt novo leto

Vsakdo sanja, da bo svoj dom za novo leto okrasil na izviren način in ga naredil posebnega. Sovjetske božične kroglice in pisane šminke so že dolgo želeli zamenjati z nečim novim. Danes je domači dekor vse bolj priljubljen. Konec koncev je narediti nekaj z lastnimi rokami zelo zanimivo in vznemirljivo ne le za otroke, ampak tudi za njihove starše. Takšne igrače lahko izdelate iz vseh razpoložljivih sredstev, igrače iz naravnih materialov bodo videti še posebej praznično. Po vznemirljivih družinskih sprehodih v jesenskem gozdu bi morali imeti za spomin le nekaj listov, vejic ali storžev. Vse te materiale lahko preprosto uporabite pri ustvarjanju novoletne obrti. Toda najbolj zanimiva možnost so obrti za novo leto iz stožcev. Stožci zelo dolgo ohranjajo prijetno aromo iglavcev, kar ustvarja čarobno novoletno razpoloženje. Za vas smo v tem članku zbrali najboljše ideje za novoletne obrti. Upamo, da vam bo njihovo ustvarjanje dalo pozitivna čustva..

Priprava materiala

Nisem prepričan, kaj lahko naredimo iz stožcev. Potem je vredno pogumno reči, da se iz njih pridobijo čudovite obrti. Toda preden vam predstavimo ideje, se je vredno pogovoriti o pripravi materiala. Stožci so naravne surovine, pripravljene poosebiti vaše novoletne ideje. Če vam oblika stožcev takoj ustreza, je to zelo dobro, včasih pa se material sčasoma deformira. Če se želite rešiti pred takšnimi težavami, preberite nasvete strokovnjakov.

 • Na primer, da bodo stožci dolgo časa zaprti, jih je treba za 30 sekund namočiti v lepilo za les. Če morate, nasprotno, stožce “odpreti”, jih v tem primeru kuhajte približno pol ure, nato pa posušite (lahko uporabite običajno baterijo) ali pečete 2 uri v pečici. Zanimivo je, da takšna toplotna obdelava ne le naredi material varen, ampak tudi ubije mikrobe..
 • Če želite popraviti obliko stožca, ga za kratek čas namočite v vodi, nato pa previdno zavežite z nitjo in posušite..
 • Počrnele stožce osvetlite z morda najpogostejšim belilom (razmerje 1: 1), nato pa surovine temeljito operite in posušite.
 • Delo s tem materialom je enostavno in prijetno. In že pripravljene obrti iz smrekovih in borovih storžev se bodo zagotovo prilegale vsaki notranjosti.

obrti iz stožcev za novo leto

Kaj lahko naredimo iz stožcev za novo leto

Ali želite izdelati borove storže? Potem je čas, da se založite z idejami!

Krogla stožcev.

Tako pripravljeno kroglo lahko uporabite za okrasitev sobe, na primer, jo lahko obesite na lestenec ali pod strop. Obstajajo še druge možnosti: na kroglico se prilepi lepa palica, ki se nato pritrdi v lonec. Posledično bo izšel odličen topiar. Za izdelavo takšne kroglice boste potrebovali naslednje materiale:

Kaj lahko naredimo iz borovih storžkov za novo leto

 • Stožci,
 • Baloni,
 • Večbarvni trakovi,
 • Toaletni papir,
 • PVA lepilo.

Napredek:

 1. Najprej morate narediti prazno žogo. Pripravljen balon vzamemo in ga napihnemo do želene velikosti, nato pa zavijemo z toaletnim papirjem. Papir je treba najprej navlažiti v mešanici vode in lepila PVA (razmerje 2: 1).
 2. Žogo pustimo, da se posuši, to bo trajalo približno 24 ur.
 3. Nato naš obdelovanec pobarvamo z barvo, to je potrebno, da vrzeli med stožci niso vidne. In spet pustimo, da se naša žoga posuši.
 4. Naslednji korak je, da žogo pokrijemo s požetimi storži. Pri opravljanju tega dela morate biti zelo previdni. Stožce postavimo v vrste, drug za drugim, to je treba narediti precej tesno, pri čemer se izognemo velikim vrzeli. Z lepilom okrasimo izdelek s svetlim trakom. Za povečanje učinka, tako da je naš izdelek od zunaj videti še bolj praznično, ga je treba lakirati ali zaviti z girlando..

obrti iz stožcev za novo leto

Božični venec iz storžev.

Še ena elegantna dekoracija iz jelkovih storžkov je božični venec. Običajno se uporabljajo za okrasitev vrat ali sten hiše, kar daje stanovanju edinstveno vzdušje in prijetnost. Izdelava takega venca ne bo vzela veliko časa in denarja, rezultat pa vas bo prijetno presenetil. Za delo boste potrebovali naslednje materiale:

 • Smrekovi storži in vejice,
 • Pištola za lepilo,
 • Škarje,
 • Časopis,
 • Scotch,
 • Spenjalnik,
 • Rjava barva (pršilo),
 • Različni okraski.

obrti iz stožcev za novo leto

Napredek:

 1. Najprej morate narediti podlago za naš venec. Za to uporabljamo star časopis. Zavrtite ga s cevjo, nato zvijete v obroč in robove povežite s spenjalnikom.
 2. Nato morate naš prazen list tesno zaviti s trakovi časopisa in ga na vrh lepiti z lepilnim trakom – to bo pomagalo ohraniti obliko našega plovila.
 3. Naslednji korak je barvanje, izdelek je treba pobarvati z barvo iz balona, ​​nato počakamo, da se popolnoma posuši.
 4. Nato s pištolo za lepilo previdno pritrdite stožce na naš obdelovanec, to je treba narediti enakomerno in jih položiti na podlago. Po želji lahko izdelek lakiramo ali pobarvamo.
 5. Na koncu venček okrasimo z različnimi okrasnimi elementi: trakovi, loki, kroglicami ali celo majhnimi božičnimi okraski.

obrti iz borovih storžkov

Zvezdica borovega storža.

Tu navajamo obrti iz borovega storža. Naslednji mojstrski razred bi vam moral biti všeč. Božično drevo lahko okrasite s čudovitimi zvezdami iz storžev. Za izdelavo takšne zvezdice boste potrebovali:

 • Brsti različnih velikosti in oblik,
 • Močna žica,
 • Večbarvni trakovi.

Napredek:

 • Najpomembnejša stvar v naši obrti je osnova, sestavljena je iz močnih kovinskih nabodal. Izdelati jih je treba iz petih enakih kosov močne žice in jih nato povezati. Nabodala morajo biti med seboj povezana z upogibanjem v sredini, zato bi morali dobiti petokrako.
 • Nato previdno sestavimo kompozicijo, zaporedno zaporedoma nanizamo stožce. Če želite zvezdo obesiti na vrata ali na steno ob kaminu, potem eno od vejic upognite in nanjo privežite lep trak..

obrti iz borovih storžkov

Božične igrače iz stožcev.

Te igrače so zelo enostavne za izdelavo, lepe in dovolj trpežne. Kar je izjemno, te izdelke lahko naredi tudi vaš otrok.!

Možnost številka 1.

Potrebujemo majhne stare mehke igrače. Prav iz njih lahko naredite srčkane okraske za božično drevo. Najprej stožce pobarvajte z rjavo barvo in pustite, da se popolnoma posuši. Nato z lepilom ali pištolo za lepilo pritrdimo glavo iz stare igrače na stožce, nato rep, noge in krila. In na koncu naredimo vzmetenje, za to vzamemo katero koli močno nit, vrvico ali trak.

Kaj lahko naredimo iz borovih storžkov za novo leto

Možnost številka 2.

Izvirne kompozicije jelkovih storžkov in vejic bodo gotovo spremenile vaše novoletno drevo. Najprej morate pobrane storže prekriti z bleščicami ali pa samo pobarvati in pustiti, da se popolnoma posušijo. Nato na stožce pritrdimo več smrekovih vej, za dodatek lahko uporabite eleganten lok. Ne pozabite narediti zanke iz močne niti na vrhu.

obrti iz stožcev za novo leto

Možnost številka 3.

Osnova naše obrti je vnaprej pobarvan ali navaden stožec, iz katerega se bo kasneje izkazal smešen gnome ali sovica. Iz barvnega klobučevine izdelujemo naslednje elemente: brado, kape in palčnike – za gnome; kljun, krila in oči za sovo. Vse zelo tesno prilepimo na podlago, sicer bo naša igrača preprosto razpadla. Po želji lahko plovilo obesite na božično drevo, predhodno na zadnjo stran igrače pritrdite nit. Takšni izdelki bodo postali ljubka dekoracija na vaših policah, mizah, še posebej v otroških sobah..

obrti iz borovih storžkov

Originalni svečniki iz stožcev.

Če imate doma stožce, potem lahko naredijo čudovite obrti za novo leto. Vsi vemo, da sveče napolnijo dom s čarobnim in skrivnostnim vzdušjem. Nato jim sami izdelamo izviren in eleganten svečnik iz borovih storžkov. Za izdelavo boste potrebovali:

 • Borovci (veliki),
 • Karton,
 • Škarje,
 • Pištola za lepilo,
 • Stekleni kozarec (za svečo).

Napredek:

 1. Najprej morate previdno razstaviti stožec na plošče, vzeti si čas, da ne pokvarite materiala.
 2. Iz pripravljenega kartona izrežite krog, postal bo osnova našega svečnika. Bodite previdni, premer kroga mora biti dvakrat večji od dna stekla za svečo.
 3. Na izrezan krog vzdolž samega roba lepimo plošče iz stožca, to je treba narediti strogo v vzorcu šahovnice. Ko je prva plast pripravljena, je treba nastale vrzeli zapolniti z drugo plastjo ostankov. In tako še naprej lepimo celoten krog na sam vrh, nato pa pustimo, da se naše plovilo popolnoma posuši.
 4. Po sušenju previdno postavite kozarec s svečami v našo obrt. To je vse, uporabljamo ga po predvidenem namenu. Tako eleganten svečnik bo zagotovo polepšal vsak praznik..

obrti iz borovih storžkov

Domači borovce.

Za izdelavo takšnega božičnega drevesa iz stožcev potrebujemo:

 • Že odprti veliki storži (primerna sta bor in smreka),
 • Majhni lonci,
 • Lepilo,
 • Svetla akrilna barva,
 • Za nakit: sijoči bleščice, zvezda na vrhu glave, kroglice, trakovi.

kaj je mogoče storiti iz obrti iz stožcev

Napredek:

 • Najprej brke pobarvamo z barvo, nato za dodatno svetlost nanesemo bleščice..
 • Nato previdno prilepite zvezdico na vrh božičnega drevesa in druge okraske (kroglice, mašne).
 • Naše božično drevo damo v lonec, če želite, ga lahko tudi zlepite, da bo naša obrt še močnejša.
 • To je vse, naš bor je pripravljen! Tako lepo božično drevo bo videti odlično na kateri koli praznični mizi, okenski polici ali kaminu. Če želite narediti večje božično drevo, potem potrebujete pištolo za lepilo in nekaj stožcev..

Če želite zgraditi izdelek za več – pripravite stožec iz papirja – to bo njegova osnova. Nato lepite vse stožce v krogu, začenši z najnižjo stopnjo. Na zadnji stopnji je treba božično drevo posušiti iz lepila in po želji prekriti z brizgalno barvo in iskricami..

storži obrt novo leto

Če svojemu čudovitemu božičnemu drevesu dodate kanček začimbe: cimet, nageljnove žbice, gozdne jagode ali posušene mandarine, je prijetna aroma in očarljivo vzdušje v vašem domu zagotovljeno.!

obrti iz borovih storžkov

Borovi storži.

Za izdelavo obrti iz stožcev za novo leto potrebujete trnje in vse potrebne materiale. Če imate vse, si oglejte naše ideje za navdih..

Bor je eden najlažjih za izdelavo. Tudi otrok lahko naredi tako srčkan božični venec. Dovolj je samo, da pripravite borove storže in vrvice (če želite, jih lahko zamenjate s tankimi trakovi mešanice).

Če želite narediti venec iz borovega storža, s pištolo za lepilo pritrdite borove storže na vrvico, dodajte živahno dekoracijo – bleščeče kroglice, loki, trakovi in ​​slastne kmečke obrti so pripravljeni! Tak venec se bo zlahka prilegal v vsako notranjost in ustvaril prijetno novoletno vzdušje v vašem domu..

Majhen trik: Če je vaš venec iz borovega storža prekrit z umetnim snegom ali barvo, bo postal resnično zasnežen. Vaš novoletni kamin bo s tako izvirno dekoracijo zažaril v novih barvah.

kaj je mogoče storiti iz obrti iz stožcev

Božične obrti iz borovih storžkov, pokritih s soljo.

Če posušite borove storže z drobno soljo, lahko preprosto dobite čudovit zimski učinek. Najprej posušite pripravljene storže, nato pa jih nežno potresite z lakom za lase – tako boste popravili naš “sneg”. Takšne zimske stožce lahko uporabite kot samostojen del dekorja, pa tudi za ustvarjanje drugih novoletnih obrti in kompozicij..

storži obrt novo leto

Obrt od stožcev do vrtca.

Če ima vaša družina majhne otroke, je to velika sreča. Je pred novim letom še malo časa? Potem si lahko vzamete družinski prosti čas tako, da skupaj izdelujete živalske obrti za vrtec. V bistvu je izboklina osnova – telo vašega bodočega plovila. Nadalje s pomočjo pištole za lepilo nanjo prilepimo preostale manjkajoče dele: tace, ušesa, oči, rep, nos.obrti iz mojstra stožcev

Za začetek vzemite izboklino v roke, jo znova obrnite, pozorno poglejte z različnih strani, na koga bo videti? Takoj, ko se odločite – pridite v službo. Najlažja možnost je “Sova”, takšno obrt je mogoče narediti hitro in enostavno. Za rep boste potrebovali perje, klobuček iz klobučevine in že pripravljene oči. Druga možnost je, da ustvarite večplastne oči in kljun. Zahvaljujoč tako značilnim podrobnostim bo takoj jasno, da imamo pred sabo sovo. Če želite, da bodo vaše ptice stabilnejše in dolgo stale na obrtni razstavi v vašem vrtcu, namestite majhna stojala. Za to so primerni najpogostejši kosi iz ozkih vej..

kaj je mogoče storiti iz obrti iz stožcev

Če želite okrasiti božično drevo s temi pticami, jih pokrijte s pršilno barvo. Mimo tako spektakularne igrače bo izredno težko..

storži obrt novo leto

Še ena odlična ideja za obrt v vrtcu je angel. Navsezadnje je angel povezan s svetlim praznikom – božičem, čistim in nežnim kot naši otroci.

obrti iz stožcev za novo leto

Obrt iz stožcev “Košara”.

Izvirna košara stožcev je nepogrešljiv predmet v zimski notranjosti. In če želite to narediti, ne potrebujete posebnih veščin. Samo vzemite globoko skledo, jo obrnite na glavo in nato uporabite pištolo za lepilo, da eno za drugo zlepite izbokline. Vsako vrsto košare posušite, preden začnete novo. Na zadnji stopnji dokončano košarico potresemo z bleščečim lakom za lase, kar bo služilo kot dodaten svetlobni učinek..

obrti iz mojstra stožcev

Končno

V tem članku smo za vas našteli obrti iz borovega storža za novo leto. Zahvaljujoč našim zamislim lahko preprosto ustvarite vzdušje čudovitih počitnic in udobja v vašem domu! Ne pozabite deliti svojih novoletnih idej s prijatelji! Še vedno jih imamo veliko.!