obrt v prvem razredu

Jesenski čas je najboljši čas za pripravo naravnega materiala, iz katerega bodo v prihodnje nastajale različne obrti. Mnoge šole praznujejo danes – jesenski dan. In za ta praznik je običajno izdelovati različne obrti iz naravnih materialov. Dejansko so obrti za prvi razred v šolah v začetku jeseni izdelane predvsem iz naravnih materialov. Zato lahko v našem izboru ročnih del za 1. razred najdete tudi tako čudovite ročne izdelke iz materialov, s katerimi nas je narava izdatno nagradila. Poleg tega boste tukaj videli še druge možnosti za obrt, ki jih boste zagotovo želeli narediti..

Obrt za 1. razred iz naravnih materialov

Poglejte, kakšno čudovito kompozicijo lahko naredite iz materialov, ki nam jeseni ležijo pod nogami. In za to sestavo boste morali zbrati želod. Potrebovali boste tudi lepilo PVA in list kartona, iz katerega morate izrezati obliko navadnega lista..

Naredi sam obrt v prvem razredu

Verjetno vsi učenci 1. razreda poznajo priljubljeno risanko – Smeshariki. Torej so ti liki lahko narejeni iz naravnih materialov pri pouku ustvarjalnosti v šoli. Če želite ustvariti to obrt, morate pripraviti samo zelenjavo in plastelin. Morda boste potrebovali tudi flomastre, s katerimi boste okrasili like. Vse izgleda zelo smešno. Ali ni?

Naredi sam obrt za 1. razred

Obrt iz priročnih materialov

V tem članku boste lahko odkrili obrti za mlajše učence. Vse te obrti lahko izdelate v šoli v razredu ali doma, na primer za šolsko razstavo. Vsi imamo doma veliko nepotrebnih stvari. In če imate doma doma steklene kozarce, predlagamo, da jih naredite nekoliko svetlejše..

Zato morate pripraviti:

 • čist stekleni kozarec,
 • akrilne barve,
 • cvetje za okras.

Izdelavo take obrti je zelo preprosto. Če želite to narediti, kozarec preprosto pobarvajte z akrilnimi barvami. Takoj, ko se barva posuši, morate nanjo z markerjem napisati opombe. To je vse, kar je čudovita vaza pripravljena. Vanj morate vstaviti samo rože.

obrti za 1. razred v šolo

Če so doma vžigalice, lahko iz njih naredite takšno sliko. Tu boste potrebovali lepilo in kos kartona. Bodite ustvarjalni in poglejte, kaj lahko storite.

DIY obrti za predšolske otroke

obrt v šolo 1

Obrt iz barvnega papirja

Številne obrti so lahko izdelane iz barvnega papirja. Zato se takšno gradivo pogosto uporablja pri pouku s šolarji. Tako svetle in zanimive stvari je mogoče izdelati iz papirja. In kako jih narediti, bo pokazal diagram.

obrti za mlajše učence

šolska obrt

Indijski.

Za izdelavo takega Indijanca je vredno pripraviti:

 • barvni papir: rdeč, rumen in oranžen;
 • zvitek toaletnega papirja;
 • škarje;
 • lepilo;
 • par gumbov;
 • marker;
 • par velikih gumbov.

Naredi sam v šolo

Napredek:

 1. Najprej je treba na rolo toaletnega papirja prilepiti nekaj gumbov. Posledično dobite oči..
 2. Iz oranžnega papirja izrežite trikotnik, ki je namesto kljuna. In iz rdečega papirja je treba izrezati škripanje, ki je zlepljeno pod kljunom.
 3. Zdaj položite dlan in ga obkrožite. Potem ga je vredno izrezati. To dlan je treba uporabiti kot predlogo. In izrezati morate nekaj teh dlani. Približno 6 bi jih moralo biti.
 4. Sedaj lepimo dlani na zadnji del rokava. In morate ga nalepiti v 2 slojih, da dobite perje.
 5. Na koncu na dno rokava prilepimo 2 velika gumba, ki bosta nogi obrti.

šolska obrtobrt naredi sam v 1. razreduNaredi sam za šoloobrt v prvem razreduNaredi sam v šolo

Ročna igrača – smešna hobotnica.

To obrt je zelo enostavno narediti. Za delo morate pripraviti:

 • škarje in svinčnik;
 • lepilo in barvni papir.

Napredek:

 1. Najprej morate dlan položiti na list papirja. Nato ga je treba označiti s preprostim svinčnikom. Kaj imajo prsti opraviti z nogami hobotnice.
 2. Zdaj je s pomočjo barvnega papirja vredno narediti obraz hobotnice.
 3. Potem je vredno izrezati krilo za dekle hobotnico.

obrti za 1. razred

To je vse, kar je zabavno plovilo pripravljeno.

Končno

Zdaj ste izvedeli, katere obrti je mogoče narediti v šoli v prvem razredu. Vredno je reči, da je to le del obrti. Te ideje pa lahko dopolnite s svojim ustvarjalnim razmišljanjem in domišljijo..