obrti iz plastičnih steklenic za novo leto

Nedvomno je novo leto čudovit praznik, na katerega prihod nestrpno pričakujejo ne le otroci, ampak tudi odrasli. Da bi se pričakovanje počitnic zgodilo hitreje in bolj zanimivo, je vredno narediti obrti. K tej dejavnosti lahko pritegnete otroke. Zagotovo bodo malenkosti, ki jih sami naredijo v vaši hiši, ponosne. Obrt za novo leto 2018 je lahko narejena iz popolnoma različnih materialov. V tem primeru ni treba kupiti ničesar dragega. Na primer, v mnogih primerih se lahko uporabijo tudi najpogostejše plastične steklenice. V tej publikaciji smo se odločili, da vam predstavimo obrt iz steklenic na novoletno temo. Prepričani smo, da vam bo naš članek zanimiv in da se lahko sami naučite veliko zanimivega..

Ideje za božične obrti iz plastičnih steklenic

Čudežna ribja kost.

Zakaj običajne smreke v vašem domu ne bi zamenjali z nečim izjemnim? Če imate takšno željo, jo boste zlahka uresničili. Najprej pripravite:

 • Kartonska cev visoka 140 cm. Ta cev je na voljo v trgovinah s strojno opremo. Ostala je po prodaji oljne krpe.
 • Steklenice so izdelane iz plastike, ki mora imeti prostornino 2, 1,5, 0,5, 0,33 litra.
 • Mali leseni vijaki in izvijač.
 • Krog iz kartona s premerom 40 cm.
 • Škarje, šilo, poliuretanska pena.
 • Aerosol iz laka in aerosol iz zelene sklenine, aerosol iz bele bele emajla.
 • Gvaš ali akrilna barva, bleščice in bleščice za dekoracijo.

Napredek:

 1. S pomočjo šila se na sredini prebodejo zamaški steklenic. Pritrjeni so na kartonsko cev, ki je vnaprej nameščena navpično. Za prvo vrsto je potrebnih 7 kosov. V tem primeru uporabite 2 -litrsko steklenico. Za naslednjo vrsto so primerne 0,5 -litrske steklenice..
 2. Da bi okrepili podlago, jo postavite na kartonski krog. Nato se vlije s poliuretansko peno. V tem primeru je vredno preliti prostor med steklenicami. Pena se bo povečala in bo imitacija snega pod ribjo kostjo. Ko se pena posuši, privijte preostale vrste pokrovov. Zasnova bo imela 18 vrstic, ki jih sestavlja 7 steklenic.
 3. Če želite, da bo drevo steklenic videti naravno, morate zamenjati volumen steklenic. Prvo vrsto naj sestavljajo velike steklenice, drugo vrsto pa manjše steklenice. Pri tem morate ohraniti stožčasto obliko..
 4. Podstavek s steklenicami je treba pobarvati. In pred barvanjem je priporočljivo, da steklenice poškropite z lakom. Priporočljivo je, da zeleno barvo nanesete dvakrat. V tem primeru je vredno počakati, da se prvi sloj posuši, nato pa nanesti drugega.
 5. Za simulacijo snega se na konice steklenic nanese beli emajl.
 6. Nato lahko začnete okrasiti božično drevo. Hkrati lahko steklenico po želji odvijete in okrasite. Vendar je treba risbo, ki je bila nanesena na steklenice z gvašem, popraviti z lakom..

ročno izdelavo steklenic novo leto

Smešni pingvini iz plastičnih steklenic.

Dobavljiv material so plastične steklenice. Iz tega lahko veliko zgradite. Na primer, pingvini izgledajo precej zanimivo. Za izdelavo, ki zahteva plastične steklenice in svetle barve.

Napredek:

 1. Plastična steklenica katere koli velikosti se prereže na pol. S pomočjo barv se steklenica pobarva. Narisane so tudi lastnosti pingvinskega obraza.
 2. Na naslednji stopnji se dno odreže iz druge steklenice. Okrašena je tudi z barvami, nanjo pa je pritrjen tudi pompon iz niti..
 3. Za dokončanje podobe pingvina je vredno narediti šal iz svetle tkanine, ki se uporablja za vezanje figure.

plastične steklenice diy novo leto

Izdelek za steklenice z božično tematiko.

Obrt za novo leto je lahko videti nenavadno in čudovito. Poleg tega lahko v tem primeru uporabite plastične steklenice. Iz tega materiala je mogoče veliko narediti. Na primer, lahko naredite celo pravoslavno cerkev. Za oblikovanje kupole uporabite plastelin. Za križe se uporablja navadna žica. Za predstavljiv videz so zaviti v zlati papir. Okna je treba izrezati v steklenicah, po njihovi pisarni pa potegniti kap. Izvedete jih lahko tudi s tankim trakom belega plastelina..

plastične steklenice diy novo leto

Zvonovi.

Če steklenicam odrežete vrh in jih ustrezno pritrdite, dobite elegantne zvončke. Poleg tega so okrašeni z bleščicami in rdečim satenskim trakom..

ročno izdelavo steklenic novo leto

Snežinke.

Snežinke so sestavni del zime. Zato bi morali biti v novem letu prisotni v ogromnem številu. Prozorne in modre steklenice so primerne za ustvarjanje snežink. Zlasti se uporabljajo dna. So pobarvane z belimi barvami. Na njih je vredno narisati čudovite vzorce. Te snežinke so nanizane na ribiško vrvico in iz njih so narejene čudovite zavese..

obrti iz plastičnih steklenic za novo leto

Božiček iz plastične steklenice.

Če uporabljate plastično steklenico, je to lahko okvir za Božička. V tem primeru za obraz uporabite prtiček ali barvni papir. Ampak, da bi naredili brado in lase.

ročno izdelavo steklenic novo leto

Nenavadna ribja kost.

Za ustvarjanje božičnih obrti ni mogoče uporabiti le plastičnih steklenic. Izkazalo se je, da je mogoče uporabiti tudi steklenice. Pri ustvarjanju naslednje obrti. Steklenica bo delovala kot osnova. Za izdelavo božičnega drevesa je priporočljivo uporabiti:

 • Okras in lepilo.
 • Velike kroglice različnih barv.
 • Majhen zobnik za božično drevo.
 • Nekaj ​​bombažne volne in niti.

Napredek:

 1. Če se zdi, da je steklenica nestabilna in lahka, je napolnjena s peskom..
 2. Odprite pokrov in podnj položite rob okraska in nit. Po tem se steklenica zapre s pokrovom. Vse elemente je treba prikriti. Na tej stopnji se nit še vedno umakne na stran..
 3. Na naslednji stopnji začnejo oblikovati krono bodoče smreke. V tem primeru je steklenica preprosto zavita v škrlat. V tem primeru steklo ne bi smelo biti vidno. In da okras ne odpade, ga pritrdimo z lepilom.
 4. Nato je treba na nit nanizati kroglice. V tem primeru mora biti razdalja med njimi majhna.
 5. Na vrh smreke je postavljena zvezda. Pritrjen je z lepilom..
 6. Vata se bo uporabljala kot sneg. Pritrjen je na več mestih. Posledično bo lepo božično drevo pripravljeno..

ročno izdelavo steklenic novo leto

Originalne kroglice za božično drevo.

Niste prepričani, kaj storiti s starimi plastičnimi steklenicami? Poskusite iz njih narediti božične jelke. Izgledajo zelo privlačno. Pri tem delu boste morda potrebovali:

 • Več plastičnih steklenic.
 • Akrilne barve različnih barv in lepila.
 • Škarje in nit.
 • Dekorativni elementi: bleščice, bleščice in okrasniki.

Napredek:

 1. Steklenice je treba vzeti brez ovinkov – ravne. Spodnji in zgornji del sta odrezana od njih. Posledično bo cev ostala. Narežemo ga na majhne obročke..
 2. Vsak prstan je pobarvan z akrilnimi barvami. Nato ga prilepijo iskrice ali bleščice. Na splošno morate izdelek okrasiti na izviren način..
 3. V naslednjem koraku začnite oblikovati kroglice. Povežite en obroč z drugim in rahlo obrnite drugega. Na stičnih mestih so deli pritrjeni.
 4. Nato vzemite še en prstan. Zlepljen je na sklepe prvih dveh. Prav tako ga je treba rahlo zasukati..
 5. Tako so ti obroči zlepljeni skupaj. Kot rezultat dobite kroglo različnih barv..
 6. Zdaj ostane navoj niti v eno od pritrdilnih točk. Pri delu se uporablja igla. Zanka je pritrjena z vozlom.

ročno izdelavo steklenic novo leto

Druga različica božičnega drevesa.

Zgoraj smo predlagali možnost za ustvarjanje nenavadne smreke. Zdaj smo vam pripravljeni ponuditi še eno čudovito plovilo. Če ga želite ustvariti, boste potrebovali:

 • Plastične steklenice,
 • Škarje in brusni papir,
 • Scotch.

Napredek:

 1. Vsaki steklenici odrežite dno in vrat. Nato pripravite slepe iz vej. Veje morajo biti različnih velikosti. Da bi bila smrekova krogla v obliki stožca.
 2. Nato se plastične steklenice po dolžini razrežejo na 3 dele. Naslednje stopnje morajo biti manjše od prejšnjih. Na vsakem obdelovancu je treba oblikovati igle. V ta namen jih razrežemo s škarjami, vendar ne v celoti. Z dnom ene plastične steklenice oblikujte držalo za steklenico.
 3. Vzemite kos kartona. Zvijte ga v cev in ga položite v vrat steklenice. Zavarujte ga s trakom. Po tem je vsaka veja pritrjena na božično drevo. Na vrhu izdelka je igrača. Da bi smreka postala puhasta, so iglice čim tanjše.

Na opombo! Za takšno plovilo je priporočljivo uporabiti prozorne ali modre steklenice..

plastične steklenice diy novo leto

Zlati zvonovi.

Izvirni zlati zvonovi bodo lahko okrasili božično drevo. Proizvodnja lahko zahteva:

 • Steklenice so izdelane iz plastike,
 • Akrilna barva.

Napredek:

 1. 0,5 -litrska steklenica je primerna za izdelavo zvoncev. Steklenice večje prostornine lahko uporabite tudi v primeru, da je božično drevo v vaši hiši veliko. Dno steklenice je odrezano. Za izdelavo cvetnih listov je rob steklenice odrezan v cik -cak.
 2. Z nožem izostrite cvetne liste plovila. Izdelane so tudi luknje za vrv. To se naredi z vročo pletilno iglo..
 3. Končni zvonček je pobarvan z barvo in pustimo, da se posuši. Po tem bo mogoče okrasiti z bleščicami ali drugimi okrasnimi elementi..

ročno izdelavo steklenic novo leto

Stožci iz plastičnih steklenic.

Za ustvarjanje stožcev boste potrebovali same plastične steklenice in škarje..

Napredek:

 1. Kvadrati so narejeni iz plastičnih steklenic. Nato se njihovi vogali zaokrožijo. Izkazalo se je, da so izdelki po videzu podobni kamilici. Njihovi robovi so obdelani s svečo. Posledično bodo potonili na dno..
 2. Nato so vse podrobnosti nanizane na vrvici. To je vredno narediti po padajočem vrstnem redu. Med njimi vstavite kroglico. Nato naredite vejo iz božičnega drevesa, pritrjena je na stožec. Posledično bo vaš izdelek pripravljen.

obrti iz plastičnih steklenic za novo leto

Končno

V tem članku smo našteli obrti iz plastičnih steklenic, ki jih lahko naredite za novo leto. Seveda to niso vsi izdelki. Lahko pa oborožite svojo domišljijo in s plastičnimi steklenicami ustvarite nekaj čudovitega za zimski dekor.