Kako narediti krono iz tkanine z lastnimi rokami

Krona iz blaga DIY

Bliža se novo leto, kar pomeni, da je čas za male prinče in princese! In kakšna princesa lahko brez krone? V trgovinah prodajajo različne krone iz papirja, plastike itd. Da, lahko kupite katero koli krono, toda zakaj bi se prikrajšali za veselje do ustvarjanja in celo za svojega majhnega otroka? In če so na novo kovane Princese in Princi premajhne, ​​potem kupljena plastična krona sploh ni smiselna! Toda mladoletne “okronane osebe” zaradi tega ne bi smele trpeti! Krona mora biti obvezna kot atribut moči, univerzalne ljubezni in pozornosti!

Ne obupajte, danes bomo krono z lastnimi rokami izdelali iz tkanine – mehki vogali ne bodo škodovali vaši sladki “kraljevski osebi”, krona bo lahko rasla skupaj s “okronano glavo” več let, bo med shranjevanjem zavzame zelo malo prostora in bo na splošno svetel, nestandarden, ekskluziven, sešit z ljubečimi materinimi rokami …

Kako šivati ​​krono iz blaga?

Dobro vprašanje. Poskusimo na to odgovoriti zelo podrobno! Naj vas najprej obvestim, da če bo vaša “kraljevska dama” na silvestrovo zablestela v več oblekah, potem lahko krono sešite na obeh straneh: ena stran je v slogu obleke št. 1, druga je v slogu obleke št.2. Dobra misel, res?

Torej, pojdimo na naše “nakitno” delo – kiparjenje krone. Potrebovali bomo naslednje materiale in orodja:

 • Lahko se naredijo lepe tkanine, majhni kosi;
 • Navadna lanena elastika;
 • Vse vrste trakov;
 • Vmesne obloge na osnovi lepila na osnovi lepila;
 • Škarje;
 • Zatiči, igle, niti;
 • Centimetra;
 • Železo;
 • Ravnilo;
 • Šivalni stroj!

Če želimo ugotoviti, kateri kos tkanine potrebujemo, moramo najprej s centimetrom izmeriti »okronano« glavo! Recimo, da je obseg glave 50 cm.

Zdaj, ko veste velikost vaše krone, si zamislimo in določimo njeno višino. Ne bomo ga naredili previsoko, da se glava v njem ne izgubi! Mislim, da bo 10 cm za krono dovolj!

Zahtevano količino blaga na vsaki strani krone bomo izračunali tako:

 • Od oboda glave odštejemo 5 cm s posebnim vložkom z navojnim elastičnim trakom (tako da krona “raste” z otrokom), se izkaže 50-5 = 45 cm;
 • Dobljeni številki dodajte 2 cm za dodatke šiva: 45

  +2 = 47 cm.

 • Višino krone smo že določili, enaka je 10 cm, dodamo še 2 cm za dodatke in to se zgodi: 10 + 2 = 12 cm. Torej potrebujemo dva kosa tkanine 47×12 cm – to je velikost žganih trakov tkanine za delo!

Krona iz mehke tkanine, mojstrski razred

Torej začenjamo s proizvodnjo:

1. Zložite dva kosa izbranih tkanin in iz njih izrežite pravokotnike 47×12 cm.

2. Odseke rahlo navlažite in jih lepite z gosto podlogo. Kot veste, v tej zadevi ne morete brez železa.!

3. Naša “kraljevska krona” bo imela 5 zob, in da bodo zobje enaki in enaki, morate pravilno izračunati njihovo velikost: obseg otrokove glave je 50, vložek z elastičnim trakom se odšteje : 50-5 = 45 cm, to je naša glavna figura, zdaj delimo njenih 5 zob. Dobimo 45: 5 = 9 cm, kar pomeni, da bo vsak rog na dnu širok 9 cm. Zdaj bomo določili lokacijo vrha roga, za to potrebujemo 9: 2 = 4,5 cm. pustite osnovno širino v 5 cm in že se bomo od nje premaknili navzgor (tudi za 5 cm) zobe krone. Najbolje je, da naredite vzorec iz papirja..

4. Vložek za elastiko bo izrezan iz kosa tkanine 7×5 cm. Izmerimo elastiko z dolžino 9 cm (2 cm večja od vložka). Tkanino prepognite za vstavljanje z desno stranjo na sredini, rob zašite na šivalnem stroju. Nežno ga obrnite navzven, ga zlikajte in vstavite laneni gumi.

Mehka krona iz tkanine, mojstrski razred

5. Poskrbimo za trakove. Morali bi biti dolgi 47 cm, tako kot so naši kosi dolžine. Na podlago krone nanesemo trakove in jih zašijemo.

6. Pritrdite z zatičem en rob elastike, vstavljene v vložek, in prišite na eno od podstavkov krone.

7. Eno sprednjo stran postavimo na drugo, poravnamo vse robove, posebno pozornost posvetimo zobom naše krone, v idealnem primeru bi se morali prekrivati! Da se deli ne razpršijo, jih odrežemo z navadnimi zatiči..

8. Naša naloga je, da pravilno in natančno zašijemo obe strani krone (zunanjo in notranjo). Če želite to narediti, bomo začeli brusiti s strani, s katere je prišit vložek z elastičnim trakom.

Naša naloga je, da pravilno in natančno zašijemo obe strani krone (zunanjo in notranjo)

9. Ko ste previdno zašili stran, z vstavljeno elastiko nadaljujte z brušenjem vseh petih zob.

10. Na vogalih med zobmi naredimo majhne zareze:

Na vogalih med zobmi naredimo majhne zareze

11. Čas je, da glavo obrnete. Pri poravnavi in ​​poravnavi rogljev lahko uporabite svinčnik, izvijač …

12. Vsak zob naše krone uparimo, ne pozabimo na podlago.

12. Vsak zob naše krone uparimo, ne pozabimo na podlago

13. Šivali smo, šivali smo, a ene strani z dnom nismo šivali! Zakaj? Da, ker smo morali izdelek izdelati visoko kakovostno! Ko to naredimo, lahko varno nadaljujemo do dna “pokrivala” s šivalnim strojem. Odseke krone enakomerno upognemo navznoter, jih lahko likamo, vse pritrdimo z zatiči in odložimo na pisalni stroj.

Namesto strojnega šivanja lahko uporabite tudi ročni slepi šiv.

14. Zdaj pa nazaj k elastičnemu vložku! Ena stran je že varno prišita k kroni, z drugo pa se bomo zdaj »igrali«! Vložek zberite do polovice, odrežite odvečni elastični trak (približno 4-5 cm), povežite elastiko z vložkom in jo pripnite, da elastika ne “pobegne” in da vložek ne zdrsne z elastike.

Naša krona ima eno stran brez šiva

15. Naša krona ima še eno nezašito stran! Čas je, da zadevo odpravite! Odseke tkanine upognemo navznoter, vstavimo vložek z elastičnim trakom, spet vse pritrdimo z zatiči in previdno šivamo na šivalnem stroju.

16. In zdaj, da bi bila naša krona še lepša in jasnejša, jo raztegnemo po celotnem obodu in se od roba umaknemo 2-3 mm.

In zdaj, da bi bila naša krona še lepša in jasnejša, jo raztegnemo po celotnem obodu in se od roba umaknemo 2-3 mm

17. Spet se oborožimo z likalnikom in na pari pripravimo že pripravljeno krono, ki smo jo z lastnimi rokami sešili za svojega princa ali princeso!

Spet se oborožimo z likalnikom in s pare spravimo že pripravljeno krono, ki smo jo z lastnimi rokami sešili za svojega princa ali princeso

In zdaj POZOR – PRIMER:

Ta princ ima mehko krono in popolnoma je zadovoljen s končnim rezultatom, se vam ne zdi?

Ta PRINC ima krono v oči in je popolnoma zadovoljen s končnim rezultatom, se vam ne zdi

In vaša PRINCESA je zadovoljna z rezultatom, ima krono? Ali so tkanine pravilno izbrane za večerno obleko? Za več obrti glejte poglavje: Božične obrti DIY