obrtni petelin iz škatle za jajca

Do novega leta 2017 je običajno izdelovati različne obrti. Najbolje pa je, da za ta dan naredite simbol novega leta iz priročnih materialov. Če imate doma nepotrebno plastično steklenico ali škatlo za jajca, teh stvari ne smete zavreči. Prišli bodo prav za ustvarjanje čudovite obrti – Petelina, kar je zelo enostavno narediti z lastnimi rokami. Če vas zanima, kako je treba iz jajčne škatle narediti obrt za peteline, je bil ta članek ustvarjen posebej za vas. Tu boste videli postopek ustvarjanja take stvari..

Kako narediti plovilo iz pladnjev za jajca – petelin

Vašega tiča ne bo enostavno oblikovati. Zato ga je mogoče namestiti na polico. Na internetu lahko najdete ogromno obrti, ki jo lahko preprosto naredite z lastnimi rokami. Toda naša obrt vam bo všeč zaradi svoje izvirnosti. Če želite narediti podobno obrt, pripravite:

  • same jajčne škatle,
  • časopis in balon,
  • PVA lepilo,
  • moment lepljenja in akrilne barve.

Napredek:

Preberite, če želite izvedeti, kako narediti petelina iz škatel za jajca. Če želite ustvariti obrt, pripravite celice z podolgovatimi stožci. Uporabljali se bodo za petelinovo perje..

Stožce je vredno izrezati. Odrežite vogale med cvetnimi listi. Posledično dobite cvetne liste. Iz preostalih robov izrežite dvojne cvetne liste.

obrtni petelin iz škatle za jajca

Za kljun nalepite nekaj trikotnikov hkrati. Podrobnosti je treba lepiti z lepilom trenutka..

Božične obrti petelina iz škatel za jajca

kako narediti petelina iz škatel za jajca

Nato začnite lepiti petelina iz pladnjev za jajca. Delovati začnejo od glave. Vaša prva vrsta perja mora imeti 5 koncev. Druga vrstica naj bo 6. Tretja bo 8. Četrta naj ima 10 vrstic. Peti naj bo sestavljen iz 12 vrstic. Zadnja vrstica naj vsebuje 8 cvetnih listov. Pokrivati ​​mora zadnji del vratu.

kako narediti petelina iz škatel za jajca

Naslednji korak je izdelava petelinovega telesa. Narejen mora biti iz papirnatega papirja. Če želite to narediti, časopise narežite na trakove in jih namočite v vodi. Te časopise z lepilom PVA je treba nanesti na kroglo. Od zgoraj je treba plovilo lepiti z belim papirjem.

Božične obrti petelina iz škatel za jajca

Takoj, ko je papirnati papir suh, je vredno izrezati oval v krogli. Dno bi moralo izgledati kot košara. Notranjost naj bo pobarvana belo.

Zdaj izrežite perje, ki bo uporabljeno za petelin rep. Izrezane so iz navadnih kartonskih ali kartonskih škatel. Dolžina tega perja mora biti 15 cm.

obrtni petelin iz škatle za jajca

Iz navadnega kartona je treba izrezati oval, ki bo videti kot krilo. Na vrhu tega ovala so zlepljeni cvetovi in ​​cvetni listi iz stožcev.

Božične obrti petelina iz škatel za jajca

Naslednja faza je zaključna. V tem primeru bi morali začeti sestavljati petelina. Morate odrezati trakove in jih zlepiti v krog. Posledično boste imeli stojalo za peteline. Telo je treba prilepiti nanj. Po tem je treba na telo prilepiti kratek, a gost trak, ki bo nosilec. Pritrdite glavo na ta trak. Po tem prilepite krila in rep na plovilo..

kako narediti petelina iz škatel za jajca

Slikanje petelina naredi sam

Če ste končali z ustvarjanjem petelina, potem po tem začnite slikati izdelek. V ta namen morate uporabiti akrilne barve. In vse zato, ker bo vaš petelin stal na mizi in vam služil kot košara. V to košarico boste dali nekaj. Biserne barve so najboljše za slikanje petelina. V tem primeru vam bo petelin izgledal trdno..

Za barvanje je najbolje uporabiti 5 barv:

  • rumena ali zlata,
  • modra,
  • zelena,
  • rdeča,
  • Oranžna.

Če želite, da vaša obrt izgleda bolj teksturirano, je med barvanjem vredno dodati še druge odtenke na konice cvetnih listov.

Božične obrti petelina iz škatel za jajca

Končno

Novoletne obrti petelina iz jajčnih škatel so lahko raznolike. Toda v tem članku smo opisali ustvarjanje najbolj izvirne obrti. In če pokažete malo pridnosti in pozornosti, potem lahko dobite čudovit izdelek, ki bo v hiši postal čudovit dekor. Tudi takšna obrt je lahko čudovito darilo za vsakogar..