petelin naredi sam iz plastične steklenice

Obrt, kot je petelin iz plastične steklenice, je zapletena pri izvedbi. Igla, ki želi narediti tak izdelek, mora biti odlična s škarjami in drugimi materiali, ki bodo uporabljeni pri delu. Seveda je to težko. Če pa imate potrpljenje in vsaj osnovne spretnosti, se vam bo vse izšlo. V tej publikaciji smo se odločili, da vam povemo, kakšne obrti iz petelin lahko naredite iz plastičnih steklenic za novo leto.

Kakšne možnosti za peteline je mogoče narediti iz plastične steklenice

Prva varianta petelina.

Ta petelin je ena najpreprostejših obrtnih možnosti. Za njegovo izdelavo je vredno uporabiti več plastičnih steklenic različnih barv. Če imate doma vse steklenice iste barve, jih preprosto pobarvate z akrilom. Preden barvate steklenico, jo morate dobro oprati in očistiti nalepk. V tem primeru bo barva lahko ležala na izdelku..

Pobarvano steklenico obrnite na glavo. Steklenico z vratom postavite na palico ali katero koli vejico. Z označevalcem označite oznake, ki označujejo lokacijo pokrovače in kril.

Zdaj vzemite prazno steklenico šampona. Petelinu je vredno izrezati kljun petelina in ga prilepiti na steklenico..

Izrežite druge plastične steklenice: repno perje, glavnik, krila.

Steklenico lepite in posamezne dele petelina pritrdite na steklenico.

Rep pritrdite na steklenico s spenjalnikom ali samoreznimi vijaki.

In da bi plovilo izpadlo lepo, mora biti rep bujen..

obrti iz plastičnih steklenic petelin navodila po korakih

Druga varianta petelina.

Petelina iz plastične steklenice z lastnimi rokami lahko naredite v drugi različici. To obrtno možnost je nekoliko težje narediti. In vse zato, ker bodo krila in rep tega petelina sestavljeni iz ogromnega števila perja z resicami.

petelin naredi sam iz plastične steklenice

Tretja možnost za izdelavo petelina.

Naslednja obrt za peteline mora biti tudi iz plastičnih steklenic. Vendar boste v tem primeru potrebovali veliko plastičnih posod. In v tem primeru boste morali trdo delati..

To obrt začnejo ustvarjati tako, da v veliki steklenici naredijo dve luknji, ki sta potrebni za noge. Nato naredite rez na delu, ki je nasproti strani z luknjami..

Cev je treba upogniti, prečkati in pritrditi.

Za izdelavo prstov petelina je treba uporabiti nekaj plastičnih steklenic. V ta namen je potrebno odrezati razširitveni del steklenice in iz nje izrezati tri petelinove prste. V tem primeru mora biti vsak prst oster..

Na noge namestite valovite cevi, nato pa morate pritrditi pripravljene tace.

Za izdelavo glave morate uporabiti kos stiropora, ki ga je treba pobarvati.

Če želite petelina narediti pernatega, morate uporabiti različne plastične steklenice. Poleg tega je treba vsako steklenico razrezati na ločeno perje.

Za ustvarjanje repnega perja se uporabljajo steklenice s prostornino 2,5 litra. Narežemo jih na 5-7 kosov. Steklenico je treba prerezati od vratu do konca. Med delom se vodite po reliefnih izboklinah. Pomembno je povedati, da je pri delu treba uporabiti zelo ostre škarje..

Za poenostavitev dela pri izdelavi perja morate steklenico vzdolžno prerezati. Odstranite dno in vrat iz steklenice. Nato na spodnji polovici pravokotnika iz plastike izrežite trikotnike ali polkroge. Posledično boste imeli vrsto perja, ki jih je zelo enostavno priviti na telo s samoreznimi vijaki ali lepilom za plastiko. V tem primeru se delo izvaja od spodaj navzgor. Na ta način pokrijte celoten del petelina..

Za krila so ovalni listi izrezani iz plastične steklenice. Nanje pritrdite perje.

obrtni petelin iz plastične steklenice

Končno

Obrti iz plastičnih steklenic so lahko zelo različne. Toda najboljša obrtna možnost je petelin, ki vam bo pomagal narediti navodila po korakih. Pazljivo ga preučite, pripravite vse potrebne materiale in ustvarite izviren izdelek..