DIY preproga iz patchworkja, mojstrski razred

V naši dobi računalniške tehnologije čas ne miruje, ampak teče z veliko hitrostjo in dnevi, leta, vse mogoče novosti, moda leti mimo … obdobje …

V Feng Shuiju se je nujno treba znebiti starih stvari! Ampak kako? V eni obleki – šli ste na zmenek, v drugi – stekli na fakulteto, v tretji … četrti … in tako naprej, škoda, da jo vržete ven!

Ponujamo vam popoln način, da sprostite prostor v omari in ne zavržete stvari ter kupite ekskluzivno novost, narejeno mimogrede z lastnimi rokami! Najpogostejši v omari so stare majice in kavbojke! Tu se bomo pogovarjali o njih, iz njih bomo »izklesali« nekaj novega!

Kako narediti preprogo iz starih stvari

Naj bo tako srčkan preproga, ki bo vašemu domu dajala udobje in toplino ter vas celo spominjala na vse te dogodke …

Preproga za majice DIY

Za to mojstrovino podarite ducat starih raztegnjenih majic.

Pred začetkom dela pripravite:

  • Šivalni stroj (zaželen, ni pa nujen);
  • Ostre škarje;
  • Kreda ali podložka;
  • Ravnilo;
  • Igla z navojem.

pletenje preprog iz starih stvari

Zdaj morate vsako majico razrezati na trakove, široke 5 cm. Če želite to narediti, majice položite. Oborožite se z ravnilom in kredo in od samega dna do črte rokava na majicah narišite proge, široke 5 cm.

Naslednji korak pri ustvarjanju preproge z lastnimi rokami iz starih stvari bo skrbno in natančno izrezovanje trakov iz majic:

Naslednji korak pri ustvarjanju preproge z lastnimi rokami iz starih stvari bo skrbno in natančno izrezovanje trakov iz majic.

Ko smo razrezali zadostno količino, jih na pisalnem stroju zašijemo na tri trakove enake dolžine, iz katerih takoj začnemo tkati večbarvni pigtail.

Glavni element, pigtail, je pripravljen, zdaj lahko z njega varno zvijete preprogo, začenši od sredine.

Glavni element, pigtail, je pripravljen, zdaj lahko iz njega varno zvijete preprogo, začenši od sredine.

V postopku zvijanja ne pozabite uporabiti niti z iglo in z vrvico prijemati en obrat za drugim, da se naša preproga ne odpre.!

Med zvijanjem ne pozabite uporabiti niti z iglo in prijeti za en zavoj

Lahko storite tudi drugače: najprej navijte preprogo in jo nato šivajte ročno ali na pisalnem stroju – vaše podjetje!

Lahko storite tudi drugače: najprej navijte preprogo, nato pa jo šivajte ročno ali na pisalnem stroju - vaše podjetje

Še ena lepa točka: lahko naredite kakršne koli preproge

Še ena prijetna stvar: naredite lahko kakršne koli preproge – okrogle, ovalne, kvadratne in pravokotne … in celo nepravilne oblike!

preproga iz starih stvari

Kot ste opazili, je bilo zanimivo delati, stvar se je izkazala za izvirno, proces dela absolutno ni naporen in ne traja veliko časa!

pletenje preprog iz starih stvari

To je eden od načinov za ustvarjanje preprog iz starih majic, obstajajo pa še drugi. Na primer, če želite narediti TAKO preprogo, se morate držati drugačne tehnologije.!

Na primer, če želite narediti TAKO preprogo, se morate držati drugačne tehnologije!

Za delo boste potrebovali vse iste majice, narezane na trakove, vendar bodo trakovi široki 2-3 cm in dolgi 10-15 cm (odvisno od “dlakavosti” preproge).

Potrebovali boste tudi najlonsko konstrukcijsko mrežo z 0,5 cm celicami in navadnim kvačkanjem..

Zdaj je vse preprosto: vzamemo trak tkanine, ga s kavljem previjemo skozi celico, en konec izvlečemo, poravnamo po dolžini črt in jih privežemo v vozel!

Torej, celica za celico, trak za trakom, vrstica za vrsto – dobite pravi “frotir!” Preproga! Ki ga lahko postavite pred jaslice, v kuhinjo in v kopalnico!