domače obrti

Seveda vsaka gostiteljica in vsak lastnik skrbi za lepoto svojega doma. To lahko storite z lastnimi rokami, medtem ko vam ni treba porabiti denarja za drage dekorativne elemente. V tem članku smo zbrali domače obrti DIY. Vsi novi predmeti bodo tukaj.

Nasveti za dekoracijo sten

Trenutno je v hiši priljubljeno barvanje ali tapete sten v istem tonu. To je posebno ozadje za nadaljnjo dekoracijo sten. Tu je veliko možnosti. Vredno je našteti najbolj priljubljene:

Geografski zemljevidi na stenah.

Če so prazne stene, jim bo geografski zemljevid omogočil okrasitev. Le nalepijo na stene. Geografski zemljevidi so različnih vrst. Zato lahko za vsako sobo izberete tisto, ki najbolj ustreza.

Ročno delo za domače obrtiRočno delo za domače obrtirazlične obrti za domrazlične obrti za dom

Če vas ta ideja zanima, je pomembno, da poiščete geografske zemljevide. Prodajajo se povsod. Praviloma jih najdemo v pisarniških ali knjigarnah. Mimogrede, prodajajo se tudi v trgovinah s policami z ozadjem. Uporabite lahko tudi e-trgovine. In tudi najboljša možnost je, da jo sami narišete na steno. Oborožite se s svetlimi barvami in začnite ustvarjati.

Modularne slike.

Seveda so slike v obliki foto-tapete v kateri koli barvi stara ideja, ki se je marsikomu že naveličal. Zato si mnogi želijo videti nekaj nenavadnega in novega v svojem domu. Ta možnost velja za modularne slike. Praviloma ima tak predmet sliko, razdeljeno na več ločenih delov. Takšni deli so lahko enake velikosti ali pa se razlikujejo po velikosti. Ti “kosi” slik se imenujejo – moduli.

Domači obrti naredi vse novoDomači obrti naredi vse novodomače obrtiDomači obrti naredi vse novo

Prava modularna slika je običajno draga. In nekateri si tega ne morejo privoščiti. Zato obstaja enostavnejša rešitev zanje. Vsak plakat ali plakat se lahko uporablja kot predmet. Lahko vzamete isto ozadje. Če želite prihraniti denar, se lahko obrnete na agencijo in tam natisnete sliko, ki vam je všeč. Nato je plakat razrezan na več kosov. Za nastale fragmente so narejeni okvirji. Biti morajo manjši od samih elementov. To je potrebno, da se modul zavije in pritrdi na hrbtni strani..

Za izdelavo takšnih okvirjev se uporabljajo lesene deske. Na hrbtni strani so pokriti z vlaknenimi ploščami ali vezanimi ploščami. Uporabite lahko tudi stiropor. Njegova debelina mora biti 4-5 mm. Module lahko nanj pritrdite z dvostranskim trakom.

Dekorativna ogledala.

Ogledala se že dolgo uporabljajo pri dekoraciji doma. Prvi primeri ogledal so se pojavili pred našo dobo. Bili so dragi. In to ne bi smelo biti presenetljivo. Ogledalo velja za odličen pripomoček. Če pa ima bizarno obliko, bo ta element vrhunec vsake notranjosti..

Ročno delo za domače obrti

Kako narediti dodatke za notranjo dekoracijo

Domača obrt z lastnimi rokami vedno naredi bolj zanimivo. Zato je vredno omeniti obrti, ki ga lahko okrasijo. Nato bomo našteli takšne ideje..

Okraski za steklenice.

Neverjetne preobrazbe nekaterih izdelkov, ki so vedno pri roki, bodo trajale zelo malo časa. Na primer, plastično steklenico lahko spremenite v izredno lepo vazo. Za okrasitev tega predmeta potrebujete:

  • PVA lepilo in škarje.
  • Čopič in čipka.

Dekorativno delo se ne bo zdelo zapleteno. Steklenico morate le zaviti v čipko in jo nalepiti. Po teh dejanjih ostane počakati na trenutek, ko se vse posuši.

koristne obrti za dom z lastnimi rokamikoristne obrti za dom z lastnimi rokamirazlične obrti za dom

Zen vrt.

Zen miniaturni vrt je izvirna ideja za dekoracijo doma. Izgledalo bo odlično, a takšen vrt bo hitro in enostavno narediti. To vam bo omogočilo, da se pomirite in se lepo zabavate. Ta pripomoček pa ni primeren za stanovanja z majhnimi otroki..

Prvotni vrt Zen je kompleksen sistem. Toda za oblikovanje je primerna prozorna vaza ali običajno prozorno steklo. Za pokrajino boste potrebovali tudi poseben pesek. In rastlina terarij ali baraba. V tem primeru bo naredil preprost kaktus..

različne obrti za dom

Toda kako naj se rastlina nahaja v tej obrti. Dali so ga v lonec, lonec z njim pa zakopal v pesek. Toda kaktuse lahko takoj posadimo v pesek. V tem primeru bo rastlina potrebovala drenažo. Odlična rešitev bo, če na dno lonca položite kamenčke..

Napredek dela bo naslednji: v posodo vlijemo pesek, namestimo lonec z rastlino ali postavimo njegove korenine. Poleg tega je vse do določene meje prekrito s peskom. Po tem je treba površino peska poravnati in nanjo potegniti..

To plovilo lahko naredite tudi čim bolj izvirno. Če želite to narediti, vzemite škatlo iz lesenih blokov. Dno mora biti iz vezanega lesa. Na škatlo lahko pritrdite tudi noge..

koristne obrti za dom z lastnimi rokamidomače obrtidomače obrtidomače obrtidomače obrti

Nastalo posodo je treba napolniti s peskom. Po želji lahko tja dodate karkoli želite. Lahko so kamenčki ali sveče.

Notranji mini vrt

Naša publikacija predstavlja različne obrti za dom. Stanovanje in hišo lahko poljubno okrasite z mini vrtom. Za odprt mini vrt uporabite velike ravne lončke. V tem primeru se lahko v mini vrtu nahaja drevo bonsaj. Koristno tudi za mini kaktuse in sukulente.

Pri izbiri rastlin je pomembno paziti ne le na njihovo velikost. Pomembno je biti pozoren na tla. Če ima mini vrt veliko površino, ga po možnosti razdelimo na cone. V tem primeru boste potrebovali plastične predelne stene. Preprečili bodo mešanje tal.

različne obrti za dom

Takšna dekoracija za dekoracijo bi morala imeti vse lastnosti pravega vrta. To so poti in drevesa in celo hišice z igračami..

Za polzaprte izdelke bodo potrebni zabojniki. Najpogosteje so stekleni. Okrogli stekleni predmeti bodo videti dobro. V takšno posodo nalijemo zemljo ali kamenje, nato pa posadimo rastline. Hkrati bi morale biti rastline med seboj podobne po načelu nege..

različne obrti za dom

V bistvu se v takšnih posodah goji mah različnih sort. Ta rastlina izgleda neverjetno lepo le v tej predstavitvi. Poleg tega jih je v tem primeru mogoče podrobno obravnavati..

Blazine za zofe so še en dekorativni element

Blazine vam bodo omogočile, da bo vsaka notranjost edinstvena. Zahvaljujoč njim notranjost postane nepozabna in lepa. Vzglavniki pa lahko ljudem omogočijo tudi počitek v sobi..

Če so blazine iz blaga, je v tem primeru vredno izbrati njegovo teksturo in barvo. Vendar pa obstajajo takšne blazine, zaradi katerih je vzdušje napolnjeno z udobjem. Te blazine vključujejo pletene predmete. Lahko so obdarjeni z različnimi vzorci in imajo poljubno obliko..domače obrti

Če pa ne znate plesti, potem ne smete obupati. V ta namen lahko uporabite stare puloverje. Od njih blazine niso le zanimive, ampak tudi čedne. Za izdelavo se pleteni izdelek razreže na rokave. V to še ne dokončano blazino nataknite blazino. Potem ko je zašito na obeh straneh.domače obrti

Primerno za blazine: čipke, stare kavbojke in nepotrebno pižamo.

Za okrasitev vašega doma uporabljamo malenkosti

Ta članek vas lahko nauči, kako narediti domače obrti za vaš dom. Vredno je reči, da vzdušje v sobi ne morejo ustvariti le veliki notranji predmeti. Izkazalo se je, da so v tem primeru pomembne tudi malenkosti. Uporabljali jih boste vsak dan. Hkrati bodo preplavili spomini na tiste trenutke, ko ste jih naredili..

Pladenj za čevlje s kamenčki.

Ljudje, ki živijo v zasebnih hišah, se kadar koli v letu srečujejo z umazanimi čevlji. Da ne bi prenašali umazanije po hiši, morate na vhod postaviti preprogo ali narediti paleto s kamenčki. Originalna preproga nikogar ne bo pustila ravnodušnega. Takšna preproga bo zahtevala minimalno vzdrževanje. Samo občasno morate oprati kamenčke v navadni vodi..

domače obrti

Shranjevanje šal.

Zdaj se boste verjetno naučili, kako doma narediti domače obrti. Seveda je vredno razmisliti, kako shraniti rute in šale doma. Tukaj je tudi nekaj koristnih informacij..

Tako lahko na obešalnik privežete kovinske ali plastične obroče. Če je obešalnik plastičen, so obroči zlepljeni. In če so leseni, potem so pribiti.

Zgradite lahko tudi naslednjo napravo za shranjevanje šal. V tem primeru boste potrebovali desko in nekaj ducat ščipalk. Lepljeni so ali pribiti. Za pritrditev te strukture boste potrebovali tudi nekaj zank..domače obrti

Držala za ključe.

Največji problem v človeškem življenju je iskanje ključev. Nujno je, da so vedno na voljo. Zdaj vam bomo pokazali, kako s pomočjo teniške žogice narediti zanimive nosilce ključev. Če želite iz njih narediti nosilec, jih morate razrezati na tretjino.Ročno delo za domače obrti

Nato poiščite prostor za zavarovanje. To lahko naredite na steni z žebljem ali na ločeni plošči..

Košara iz plastičnega vedra in ščipalke.

Morda je v vsaki hiši v prostem teku plastična posoda. Nekaj ​​zapletenih gibov vam bo omogočilo, da iz tega predmeta naredite uporabno malenkost..

Zato ščipalke za oblačila prekrijemo z univerzalnim lepilom in jih prilepimo na posodo. Ko se posušijo, izdelek lakiramo. Za notranjo stran košare morate šivati ​​prevleko. Po dolžini bi morala biti nekoliko daljša od same košare. Dolg rob pokriva neravnine.

Za ročaj boste potrebovali jekleno žico. Njegov premer mora biti 3-4 mm. Na enem koncu je vredno narediti zanko. Z vročim žebljem naredite dve diagonalni luknji. Oblikovana zanka je navojena v eno luknjo, na drugo pa upognemo žico in jo previjemo tudi skozi luknjo. Nato lahko ročaj okrasimo s konopljino vrvjo..

domače obrti

Če povzamem

Zdaj veste, da je izdelava domače obrti doma lahko lepa in edinstvena. Človek si mora za to dejavnost vzeti čas in od nje pridobiti le pozitivna čustva..