Kako narediti cvet iz gumijastih trakov z lastnimi rokami

Gumijasti trakovi Rainbow Loom Bands so priložnost za izdelavo ne le lepih zapestnic, ampak tudi drugega izvirnega nakita. Cvetje bo pripomoglo k vsakemu videzu, harmonično združeno z oblačili, čevlji in nakitom. Če ste kupili Rainbow Loom Bands in veste, kako narediti gumijaste trakove, poskusite narediti čudovite rože. V tem članku se boste naučili, kako tkati vrtnico iz gumijastih trakov in drugega cvetja..

Gumijasta vrtnica s steblom

Gumijasta vrtnica s steblom

Za tkanje čudovite vrtnice boste potrebovali 25 rdečih, rožnatih ali belih elastičnih trakov ter 18 zelenih trakov za list in steblo. Tkanje bomo izvajali na vilicah, tako da lahko pletete vrtnico, tudi če nimate statve.

Tkanje bomo izvajali na vilicah, tako da lahko tkate vrtnico, tudi če nimate statveTkanje bomo izvajali na vilicah, tako da lahko tkate vrtnico, tudi če nimate statve

Najprej vzemite en zeleni elastični trak in ga trikrat ovijte okoli dveh zob ene vilice. Nato vzemite tri zelene gumijaste trakove in jih potegnite čez nasprotne zobe vilic. S kvačkanjem prepognite tri zavite gumijaste trakove od vrha do sredine.

Nato morate vzeti dva gumijasta traka in ju vodoravno potegniti čez štiri zobe ene vilice.

Nato morate vzeti dva gumijasta traka in ju vodoravno potegniti čez štiri zobe ene vilice. Sedaj zložite tri zanke, ki so čez dva nageljnove žbice. Obrnite roglje vilic in dva vodoravna traka ponovno vodoravno namestite, spodnje tri pa zavrzite.

Obrnite vilice in dva vodoravno ponovno namestite dva elastična traka, spodnje tri pa zavrzite

Eden elastični trak vodoravno potisnite čez štiri klinčke in zavrzite dva spodnja elastična traka na obeh straneh. Obrnite vilice in ponovite spust vilic kot prej. Prenesite vse zanke z vilic na trnek.

Obrnite vilice in ponovite spust vilic kot prej. Prenesite vse zanke z vilic na trnek

Izkazalo se je list za rožo. Odložite in začnite tkati vrtnico.

Izkazalo se je list za rožo. Odložite in začnite tkati vrtnico

Na zgornji vilici naredite oznako, da se med pletenjem ne zapletete. Osmico izvlecite iz gumijastega traku in jo položite na prvi in ​​tretji zob zgornje vilice. Na drugi, tretji klinček položite drugo osmico in pritrdite na četrto. Enako storite na spodnji vilici. Na skrajni zob s številko osem položite elastiko, vendar jo pritrdite na nasprotni zob druge vilice.

Osmico izvlecite iz gumijastega traku in jo položite na prvi in ​​tretji zob zgornje vilice

Na zgornjo vilico znova postavite osmice kot prej – na prvega in dva osrednja zoba, drugega pa na drugega, tretjega in zadnjega. Ponovite na drugi strani in zadnjo šesto elastiko potisnite čez nasprotne zobe. Skupaj je treba to narediti trikrat. Dva spodnja gumijasta traka kvačkajte na zobeh in ju prepognite do sredine. Enako storite na drugi strani. Zdaj je treba vodoravno namestiti en elastični trak, tako da je na vseh zobeh obeh vilic. Vilice obrnite tako, da je oznaka na vrhu. Dva spodnja gumijasta traka je treba odstraniti z vseh zob. Ponovno na obe vilici nataknite eno elastiko in odstranite spodnja dva gumijasta traka z vseh zob..

Osmerke ponovno postavite na zgornje vilice kot prej - na prvega in dva osrednja zoba, drugega pa na drugega, tretjega in zadnjega

Elastiko morate znova postaviti na dve vilici in odstraniti eno spodnjo elastiko. Zato ponovite petkrat. Nato je potrebna zanka od osrednjih zob do skrajnega zoba. Po drugi strani pa zunanjo elastiko prenesite na osrednjo. Posledično je treba gumijaste trakove nagniti na dva zoba ene vilice v sredini in na dva zunanja zoba na zgornji vilici. Vrzite zanke od zunanjih zob do osrednjih. Zdaj iz vrtnice tkajte steblo zelenih gumijastih trakov.

Za več informacij o tem, kako tkati vrtnico iz Rainbow Loom Bands, si oglejte video.

Kako tkati cvet iz gumijastih trakov brez strojnega videa

Iz gumijastih trakov ne morete tkati samo vrtnic, ampak tudi druge rože, na primer kamilico ali hibiskus. Rože iz gumijastih trakov je tako enostavno in preprosto narediti kot zapestnice. Glavna stvar je, da previdno zložite elastične trakove, da se v končnem izdelku ne izkažejo luknje. Na torbo lahko obesite vrtnico iz gumijastih trakov ali jo uporabite kot obesek za ključe. Poleg tega bodo ročno izdelani gumijasti izdelki prijetno darilo za otroke in odrasle..