kako narediti razglednico za 1. maj

Dober dan, dragi bralec! 1. maj – Dan solidarnosti vseh delavcev je praznik, ki ga obeležujejo ne le v Evropi, ampak tudi v Aziji in Latinski Ameriki. Prvi dan maja nam je znan kot praznik dela, pomlad. Otroci pripravljajo počitniške voščilnice, da bodo v celoti ustrezali besedam – Mir, Delo, maj. V današnjem članku smo predstavili veliko fotografij, mojstrskih tečajev in idej. Zanimivi bodo učiteljem osnovnih šol, vzgojiteljem v vrtcu in samo ustvarjalnim otrokom. Na splošno, če si vzamete čas za ta članek, se boste 1. maja naučili izdelovati obrti za šolo.

Razglednica “Prvi maj” za šolarje

To idejo smo videli v pedagoški kasici. Je zelo zapleteno. Toda rezultat bo zelo lep. Potrebni materiali:

 • škarje, lepilo.
 • karton in barvni papir.
 • kroglice, svinčnik.
 • predloge.

obrt za 1. maj za osnovno šolo

Faze mojstrskega razreda:

 1. Za izdelavo praznične voščilnice potrebujete temno modro lepenko. On bo deloval kot glavno ozadje naše razglednice..
 2. Morate vzeti predlogo kroga in jo obkrožiti na rumenem papirju. To bo naše sonce. Črke besede maj in predlogo za številko 1 je treba obkrožiti in izrezati na rdečem papirju.
 3. Črke bomo lepili malo kasneje. Številko je treba prilepiti na vrh sonca.
 4. Nato morate vzeti trak belega papirja in ga zložiti v obliki harmonike. Ko ste nanj narisali majhno rožo in jo razrezali.
 5. Nato morate vzeti zeleni trak in ga tudi zložiti s harmoniko, narisati list po vzorcu in ga razrezati.
 6. Zeleno vejo rože lahko odrežete, kot želite. Naše sonce bi moralo imeti žarke. Če želite to narediti, morate izrezati 14 ostrih trikotnikov..
 7. Zdaj pa začnimo okrasiti s sončnimi žarki. Morate vzeti zeleni papir in odrezati vejico. Našel se bo tik pod številko.
 8. Naše vejice z vami bi morale imeti liste. Beli cvetovi okoli veje. Lepiti je treba le sredino rože. Za okrasitev prašnikov vzemite rumene kroglice. S pomočjo palice je zelo previdno potrebno lepiti dve ali tri kroglice.

obrt za 1. maj za osnovno šoloobrt za 1. maj za osnovno šoloobrt za 1. maj za osnovno šoloobrt za 1. maj za osnovno šoloobrt za 1. maj za osnovno šoloobrt za 1. maj za osnovno šoloobrt za 1. maj za osnovno šoloobrt za 1. maj za osnovno šolo

Nato morate dvigniti konce listov in cvetov. Na samem dnu naše razglednice naj bo beseda sestavljena iz črk – maj. Vse! Razglednica pripravljena!

Kartica z balonom v vrtcu

Zahvaljujoč temu članku se lahko naučite, kako narediti razglednico za 1. maj. Za ta čudovit pomladni praznik lahko s svojimi otroki naredite takšno voščilnico. Pri delu ni težav. In to pomeni, da se bo otrok zelo enostavno spopadel s tem delom. Za izdelavo razglednice potrebujete:

 • označevalci.
 • barvni papir.
 • lepilo.
 • beli prtički.
 • škarje.
 • preprost svinčnik.
 • vzorec golobice, kroglice, rez za nagelj in krog.

kako narediti rože za 1. maj

Napredek:

 1. Najprej morate izbrati barvni papir in kroglice krožiti po predlogi. Zdaj pa izrežemo začrtane kroglice. Vzemite list rdečega papirja in nanj narišite krog..
 2. Nato ga izrežite in zložite na naslednji način.
 3. S flomastrom označite nageljnove žbice in jih izrežite. Obkrožimo in izrežemo rez. S predlogo morate goloba obkrožiti v spodnjem desnem kotu.
 4. Zdaj je treba na ozadje razporediti svetle večbarvne kroglice in jih lepiti. Zdaj morate vzeti bele serviete in jih razrezati na majhne kvadratke. Iz njih morate narediti Garikija. Lepimo za mazanje obrisa goloba. Zdaj morate lepiti kroglice in narisati oko za našega goloba. Na kroglice morate 1. MAJA pisati s flomastrom. V spodnjem levem kotu morate nagelj nalepiti in lepiti.

kako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti razglednico za 1. majkako narediti rože za 1. majkako narediti rože za 1. majkako narediti rože za 1. maj

Razglednica – aplikacija s cvetjem

Naslednja obrt je aplikacija. Za izdelavo boste potrebovali:

 • barvni papir.
 • list papirja za podlago.
 • škarje.
 • okrasnih.
 • lepilo.
 • škarje s kodrastimi rezili.

obrti v šolo 1. maja

Navodila za izdelavo:

 1. Najprej morate podnožje prepogniti na pol. Če imate na voljo lep barvni papir, lahko iz njega izrežete majhen pravokotnik, nekoliko manjši od polovice glavnega lista. Robove je treba obrezati s kodrastimi škarjami. Zdaj lahko prilepite na sprednjo stran prihodnje razglednice.
 2. Zdaj bi morali začeti pripravljati vse potrebne dele. Če želite to narediti, morate za vsako rožo različne velikosti izrezati tri kroge različnih premerov in šest src. Skupaj bomo potrebovali 6 * 3 = 18 src.
 3. Vsako srce je treba prepogniti na polovico z barvnim delom navznoter. Nato morate upogniti robove in jih znova razdeliti na polovico. Imeli boste stisnjeno srce.
 4. Zdaj morate srca prilepiti na krog, tako da je njegov oster del v središču kroga. Naredili boste rožo.
 5. V samem središču slike morate lepiti kamenček.
 6. Zdaj morate na razglednico položiti obrti in jih zavarovati.

Kup papirnatih rož za otroško ustvarjalnost

Zagotovo vas še vedno zanima, kako narediti cvetje za 1. maj. In nadalje predstavljamo mojstrski razred za izdelavo take obrti. In že po tej shemi lahko naredite cel šopek. Kaj je za to potrebno:

 • lepilo.
 • plastelin.
 • lesena nabodala – glede na število cvetov v vašem šopku.
 • škarje.
 • ujemati.

kako narediti razglednico za 1. maj

Navodila za izdelavo:

 1. Najprej morate vzeti zeleni papir in ga zviti v trakove. Pod kotom je treba te črte naviti na lesena nabodala, robove pa pritrditi z lepilom. Za te namene lahko uporabite trakove..
 2. Zdaj morate vzeti plastelin in iz njega razvaljati majhno kroglico. Nalepite ga na en konec lesenega nabodala. Dobiš nekaj, kar izgleda kot lizika.
 3. Nato morate iz papirja izrezati večbarvne kroge in kvadratke s premerom približno 4-6 cm.kako narediti razglednico za 1. maj
 4. V vsak krog na sredini morate postaviti ujemanje. Ta grm prtičkov nato ovijte na vžigalico, da se lahko tesno prilega spodnjemu delu, zgornji deli listov pa se poravnajo.
 5. Z vžigalico s kosom papirja morate preboditi plastelin. Nato morate odstraniti ujemanje in

  Prtiček pustite na plastelinu, ga rahlo pritrdite, nato pa lepite.

 6. Tako je treba iz plastelina narediti po celotnem obodu. Imeli boste kroglico cvetnih listov.kako narediti razglednico za 1. maj
 7. Na dno nabodala položite kvadrat iz zelenega prtička. Dvigniti ga je treba in zaviti tako, kot da je skodelica brsta.
 8. Liste je treba narediti na enak način kot cvetne liste: zviti jih je treba okoli vžigalice. Po tem je treba papir odstraniti iz vžigalice in ga prilepiti na steblo.

Izdelava simbola pomladnih počitnic Golob miru z vrtčevskimi otroki

Morda brez simbola tega praznika – goloba, ne preživite nobenega praznika v maju. Zaradi tega tudi ne moremo mimo. Lahko naredite iz česar koli želite.

Na primer, lahko uporabite tehniko quilling. Ali pa znani rez iz prtičkov.

kako narediti rože za 1. maj

Izkazalo se bo zelo lepo in zabavno.

Ptice lahko postavite na palice. Ali na ruski zastavi. Iz papirja lahko naredite volumetričnega goloba. Lahko pa brezplačno prenesete predstavljene vzorce. Krila in rep lahko razporedite na odprt način. Če želite to narediti, lahko uporabite poseben pisarniški oster nož, z njim naredite reze kot v štrlečih. Lahko naredi tudi tako ljubko ptičko. Te podrobnosti lahko nariše celo otrok.

kako narediti rože za 1. maj

DIY obrti za 1. maj

Dokaj pogosto papirnate obrti nastanejo 1. maja. Najpogostejša ideja so seveda rože. In najbolj raznolika. Tudi majhen otrok, star 3 leta, jih lahko naredi..

papirnate obrti za 1. maj

Ker lahko naredite obrise in prosite otroka za barvanje. In starejši otroci, na primer šest let, lahko organizirajo zanimivo aplikacijo.

Zdaj pa pojdimo z vami v izvirni in lepi obrti na kozarec z žiti. Če želite to narediti, morate najti:

 • nepotreben kozarec,
 • PVA lepilo,
 • akrilne barve,
 • krtačo in zdrob.

DIY obrti za 1. maj

Napredek:

 1. Kozarec je treba na vrhu temeljito premazati z lepilom. Preden opravite to delo, pločevinke obdelajte z alkoholno raztopino, da razmastite površino.
 2. Nato kozarec potresemo z zdrobom in pustimo, da se posuši. Zdaj lahko ustvarjate z akrilnimi barvami.
 3. Plovilo je treba pritrditi z lakom in pustiti, da se popolnoma posuši..
 4. Lahko vzamete bombažne palčke in iz njih naredite te rože..

DIY obrti za 1. majDIY obrti za 1. majDIY obrti za 1. maj

Igrače iz slanega testa bodo primerne tudi za našo današnjo temo. Izvajajo se lahko tako pri majhnih otrocih kot pri starejših otrocih. Tukaj imamo tako lepo sonce.

papirnate obrti za 1. maj

Dela iz plastelina so vedno bila in ostala najhitrejša in najpreprostejša. Tukaj imamo tako lepo drevo. Ali pa vejica lila v obliki voščilnice. Lahko celo naredite celotno miniaturno ploskev – sliko.

papirnate obrti za 1. maj

Ali pa uporabite polimerno glino. Na primer pri pouku dela v 4. razredu.

Kakršna koli obrt za 1. maj za osnovno šolo, navedena v tem članku, se ne bo zdela zapletena. Naslednjič lahko vzamete tudi tanke satenske trakove in iz njih naredite majhen šopek ali jih podrgnete. Slike na to temo lahko narišete tudi z barvami in jih združite z aplikacijo. No, kot se prepeva v znani pesmi – Naj bo vedno sonce, naj bo vedno nebo … mogoče na primer naredite sonce iz otroških rok. Za to lahko uporabite različne tehnike. To drevo so izumili starši z otroki..obrt za 1. maj za osnovno šolo

Žarke lahko naredite iz testenin ali slamic. Tako lepo uro je mogoče narediti! Iz žit lahko naredite portret in jih nato pobarvate s svetlimi barvami..

No, tukaj so rože, na CD -jih in na ploščah. Lahko naredi metulja. s svojo lepoto krasijo naš svet.

Papirnata aplikacija za šolarje in predšolske otroke

Predstavljamo vam univerzalno različico obrti. Primerna bo za otroke vseh starosti. Ker so vsi okoli zadovoljni z metulji in lahko odlično razumejo razpoloženje in dajejo lepoto. Predlogo lahko vzamete iz našega članka in jo naložite v računalnik. Tukaj imamo tako pisano pomladno vejico iz papirnatih palic.

kako narediti razglednico za 1. maj