Katere obrti narediti za pustni dan v vrtcu

kakšne obrti narediti za pustni dan v vrtcu

Ne vedo vsi, od kod prihaja praznik – Maslenica ima svoje korenine. Izkazalo se je, da ima ta nenavaden praznik globok pomen. Tudi naši predniki so praznovali ta praznik na dan pomladnega enakonočja. Na ta dan smo srečali pomlad in odpravili zimo. Praznik – pustni dan je zabaven za ljudi. Za praznovanje pustnega praznika je praviloma namenjen cel teden. V tem času odrasli pečejo palačinke, otroci pa za Maslenico izdelujejo obrti. V tej publikaciji vam bomo povedali, katere obrti morate narediti za pustni dan v vrtcu. Tukaj vam bomo ponudili najbolj čudovite ideje, ki vam bodo zagotovo všeč..

Enostavne obrti z otroki za pustni dan

Preden vam začnemo pripovedovati o preprostih obrti, je pomembno povedati, da je preprosto narediti ročne izdelke za pust z lastnimi rokami za otroke v vrtcu. Ne pozabite, da lahko takšne lekcije ustvarjalnosti prinesejo pozitivna čustva vsem otrokom brez izjeme..

Prva obrt bo otrokom pomagala pri usposabljanju taktilnih sposobnosti. Poleg tega se pri ustvarjanju uporabljajo tako nenavadni materiali. In otroci radi delajo z nečim nenavadnim. Če želite ustvariti to obrt, na list papirja narišemo krog. Na tem krogu je vredno označiti usta in oči bodočega sonca. Preostanek prostora je treba prekriti z lepilom. Po tem potresemo prostor z lepilom z žiti. Zdaj je vredno počakati nekaj časa, da se žita posušijo. Nato se morate otresti nepotrebnih zrn.DIY obrti za pustni dan v vrtcu

Pust je povezan s soncem. Zato morajo biti obrti sončni. Naslednja obrt je enostavna pri izvedbi. Slepi krog iz rumenega plastelina. Razvaljajte ga. Za označevanje nasmeha in oči uporabite druge barve. Za izdelavo žarkov uporabite zobotrebce.

Naredite sami obrti za pustni dan za otroke

Mojstrski tečaji obrti

Punčka.

Pustne obrti za otroke so prijetna zabava. Poleg tega lahko z lastnimi rokami naredite nekaj zanimivega. Kakšen pustni dan si lahko predstavljate brez požgane punčke. Toda naše lutke ni treba zažgati. Razveselila bo oči vseh. Če želite ustvariti takšno obrt, morate pripraviti:

 • Barvni papir v dveh barvah, beli krog;
 • Rdeči trikotnik;
 • Lepilo in škarje.

DIY obrti za pustni dan v vrtcu

Napredek:

 1. Na beli skodelici je vredno narisati obrazne poteze lutke..
 2. Šal za punčko je izrezan iz rdečega papirja. Skodelica z glavo je zlepljena skupaj.
 3. Zložite liste barvnega papirja v obliki harmonike.
 4. Sundress postavite na sredino, na straneh rok pa za punčko.
 5. Podrobnosti je treba zlepiti skupaj in vaša punčka bo pripravljena..

otroške obrti za pustovanjeDIY obrti za pustni dan v vrtcuDIY obrti za pustni dan v vrtcu

Papirno sonce.

Če radi izdelujete sončne obrti, je naslednja obrt odlična priložnost, da med ustvarjanjem pridobite pozitivna čustva. Če želite ustvariti sonce, morate vzeti:

 • barvni papir,
 • luknjač,
 • škarje.

otroške obrti za pustovanje

Napredek:

 1. Najprej na barvni papir narišite krog. Če želite dobiti enakomeren krog, morate uporabiti ploščo ustreznega premera.
 2. Iz barvnega papirja drugih barv izrežite veliko trakov..
 3. Nadalje je z luknjačem vredno narediti veliko lukenj v krogu. V tem primeru morate upoštevati razdaljo med luknjami..
 4. Zdaj je treba dolge proge z ostrim koncem vtakniti v luknje. Zložite jih in lepite.

Naredite sami obrti za pustni dan za otroke

Lizike.

Pustno si ne morete predstavljati brez peciva in sladkarij. Vendar karamele in druge sladkarije morda niso užitne. Lahko jih naredite sami. Takšne lizike bodo preprosto razveselile oko in razveselile vse okoli vas. Izvirne lizike so dovolj enostavne za izdelavo iz žilne žice. Šenilno žico lahko vedno najdete in kupite v specializiranih trgovinah, kjer se prodajajo materiali za ustvarjalnost.kakšne obrti narediti za pustni dan v vrtcu

Za izdelavo ene lizike boste potrebovali nekaj kosov ženiljske žice, ki se bodo razlikovale po barvi. Pripravite tudi: kitajsko palico in lepilo PVA.

Na opombo! Kitajsko palico lahko zamenjate s katero koli drugo dolgo in tanko palico..

Napredek:

 1. Najprej je treba nekaj kosov žice enakomerno zviti skupaj. Obrežite konce izdelka.
 2. Po tem je treba žico tesno zviti s spiralo. V 2 ali 3 zavojih je treba liziko zlepiti. To se naredi na križišču.
 3. Ko se krog oblikuje, vam ostane čop. Iz tega “repa” oblikujete zanko.
 4. Vstavite palico v zanko. Paličico speljite tudi skozi eno od zgornjih spiral, tako da se konica dobro drži..

To je vse. Ostaja le, da lizike vstavite v primerno vazo ali posodo.

Končno

To seveda niso vse otroške obrti za pustni dan. Obstajajo tudi druge obrti. Vendar so pri izvajanju bolj zapleteni. Toda v tem članku smo podali le najlažje obrti, ki jih bo zelo enostavno izdelati sami za otroke vseh starosti..