Kako narediti kinetični pesek doma, sestava

Danes kinetični vesoljski pesek – hit prodaje v vseh otroških trgovinah. Na prvi pogled je videti kot navaden pesek, v resnici pa se od njega razlikuje. Vesoljski pesek je mehak in puhast, ne madeži in ne ostane na rokah, zato je idealen za igro otrok. Morda ste v nakupovalnih centrih opazili, da otrokom ponujajo, da poslikajo ometne figure z barvnim peskom ali iz njega oblikujejo zanimive figure..

V tem članku vam bomo pokazali, kako narediti barvni kinetični pesek z lastnimi rokami.

V tem članku vam bomo pokazali, kako narediti barvni kinetični pesek z lastnimi rokami. Zdaj lahko doma naredite svoj peskovnik z minimalnimi stroški.

Kinetični pesek DIY

Poleti se vsi otroci radi igrajo s peskom v peskovniku, na morski obali ali na reki. Na žalost je navaden pesek primeren za gradnjo hiš, gradov in drugih figuric, če je dovolj vlažen..

kineticheskiy_pesok-07

Pred dvema letoma se je na trgu otroških hobijev pojavil kinetični pesek, ki je sestavljen iz 98% naravnega peska, preostala 2% pa je posebna snov, ki preprečuje izsušitev materiala. Razvijalci skrivajo sestavo kinetičnega peska, poleg tega pa so njegovi stroški precej visoki. Sodobni starši so to že poskušali narediti doma, poskusite tudi vi.

Razvijalci skrivajo sestavo kinetičnega peska, poleg tega so njegovi stroški precej visoki

Kinetični pesek DIY, sestava:

Vzemite dve skodelici škroba in skodelico vode ter dobro premešajte. Izkazalo se je, da ni newtonska tekočina, ki je po lastnostih podobna viskozni snovi v prvotnem kinetičnem pesku. Zdaj dodajte 4 skodelice peska in dobro premešajte.

Kinetični pesek DIY, sestava:Za izdelavo barvnega kinetičnega peska morate uporabiti barvila za živila. Da bi bila zmes popolnoma obarvana, se pesku dodajo barvila in malo vode. Vsekakor temeljito premešajte. Namesto barvil lahko uporabite gvaš. Ko je zmes pripravljena, jo je treba dobro posušiti na starih časopisih..

Iz zdroba in otroških barvic lahko naredite barvni pesek. To naredite tako, da slednje temeljito zmeljete in zmešate z zdrobom do gladkega. Dodajte barvilo in naredite različne odtenke peska v različnih posodah.

Pozitivni vidiki kinetičnega peska vključujejo naslednje:

– dobro se oblikuje;

– ne zahteva velikih finančnih stroškov;

– ne ustvarja občutka umazanije in se hitro očisti iz rok;

– končni izdelki iz nje dobro ohranjajo obliko.

Oglejte si tudi video: Kako narediti kinetični pesek doma

Živi pesek je dobro terapevtsko sredstvo za otroke in odrasle. Zdaj lahko starši doma postavijo peskovnik in aktivno sodelujejo pri čustvenem razvoju otroka..

Če nameravate letos iti na morje, ne pozabite s seboj prinesti običajnega peska, da iz njega naredite kinetični pesek.

Če nameravate letos iti na morje, ne pozabite s seboj prinesti običajnega peska, da iz njega naredite kinetični pesek. Vaš otrok se bo nato lahko igral s peskom kadar koli v letu..