Letalo - obrt na vojaško temo

Kot otrok si vsak fant želi postati neustrašen pilot, da bi odšel na nekakšno potovanje, premagal napad sovražnika in rešil veliko ljudi. Za to ni treba kupiti drage igrače, saj je proces igranja pomemben za otroke. Priporočamo, da starši skupaj z otrokom naredijo letalo iz kartona. Lahko se zabavate z vso družino in svojega otroka naučite nekaj ustvariti z lastnimi rokami.. Obrtno letalo ponujamo to pri pouku dela v šoli ali vrtcu, potem bo to dobro darilo za očeta ali dedka.

Materiali za izdelavo letala:

– Škatla za vžigalice;

– beli in barvni karton;

– lepilo;

– ravnilo;

– škarje;

– svinčnik;

– flomastri ali barvni papir.

Letalo – obrt na vojaško temo

Izdelava letala z lastnimi rokami

1) Na listu kartona izmerimo dva trakova po širini široke strani škatle. To so prihodnja krila letala, katerih dolžina je lahko do 21 cm. Trakove izmerite z ravnilom, tako da se izkažejo za enakomerne po celotni dolžini..

papirnati vzorec letala

2) Na ozki strani škatle izmerimo še dva traka, dolga do 30 cm. To bo rep letala.

3) En ozek trak upognemo na polovico in lepite škatlo čez, s katere najprej odstranite vžigalice. Trak je zlepljen s sredine škatle na dveh nasprotnih straneh.

letalo iz papirja naredi sam

4) Drugi ozki trak razrežite na 4 dele. V enem od njih smo odrezali ostre vogale in prilepili na rob ozkega traku-repa. Uporabite še en majhen ozek del, da naredite bolj izrazita rezila repa letala..

5) Simetrično odrežite vogale širokih trakov.

kartonsko letalo pripravljeno

6) Odbojnike prilepite na škatlo na obeh straneh, tako da popolnoma pokrijejo široki del.

7) Na beli karton narišite kvadrat, ga razdelite na 4 dele, od katerih mora vsak ustrezati eni lopatici propelerja. Izrežite vlečeni propeler in ga prilepite na sredino ozkega dela škatle. Kartonski propeler lahko zamenjate s plastičnim iz stare igrače.

8) Zdaj lahko začnete okrasiti letalo. Iz barvnega papirja izrežite rože ali zvezde, da okrasite krila letala in rep. Uporabite lahko tudi flomastre, kroglice ali bleščeči lak za nohte..

Oglejte si video na temo: Obrt na vojaško temo – letalo

Ta obrt ne zahteva posebnih veščin in se izvede dovolj hitro. Izrezovanje majhnih delov in okrasitev karoserije letala je zabavna dejavnost, s katero se bo vaš otrok počutil kot pravi inženir. Zdaj se lahko vaš malček odpravi na namišljen let z novo igračo..