Lepi trakovi za novorojenčke

Sodobne matere malih princesk si od prvih mesecev življenja začnejo izdelovati različne pričeske, pritrjevati lasnice in gumice. Vendar ta možnost ni vedno priročna in lahko moti otroka. V tem primeru je lahko alternativa odličen trak za glavo DIY. Nekatere možnosti za predstavljene povoje lahko nosijo ne le male modne ženske, ampak tudi precej odrasle ženske..

Naglavni trakovi za novorojenčkeNaglavni trakovi za novorojenčke

Potrebni materiali

Za izdelavo nakita potrebujete naslednje materiale:

  • Glavni material: kateri koli trak ali elastični trak ustrezne barve, lahko vzamete že pripravljen povoj.
  • Material za izdelavo okrasne rože.
  • Igla, nit, lepilo (če imate šivalni stroj, ga lahko uporabite).

Ko ste se odločili za glavni material prihodnjega povoja, morate izmeriti obseg glave in nato na podlagi parametrov odrezati potrebno dolžino

Ko ste se odločili za glavni material prihodnjega povoja, morate izmeriti obseg glave in nato na podlagi parametrov odrezati potrebno dolžino.

Nato morate konca podstavka povezati s pisalnim strojem ali ročno in okrasiti trak z okrasno rožo

Nato morate konca podstavka povezati s pisalnim strojem ali ročno in okrasiti trak z okrasnim cvetjem. Lahko se prišije ali lepi z gumijastim lepilom.

Kako narediti okrasno rožo

Če želite narediti cvet, morate vzeti dokaj gosto, a hkrati mehko tkanino, popolno čutila.

Kako narediti okrasno rožoKako narediti okrasno rožo

Iz izbranega materiala je treba izrezati 4 kroge (lahko jih naredimo v obliki kamilice). Vzamemo prvi krog, ga upognemo na polovico, na sredino položimo malo lepila, na vrh položimo drugo isto upognjeno rožo ali krog in nanesemo tudi lepilo, ki ga morate malo držati, dokler se lepilo strdi. To je treba storiti z ostalimi podrobnostmi..

Preberite tudi: Rože iz traku iz tkanine za začetnike

Hlačne nogavice

Najlažji način, da otroku naredite naglavni trak, je uporaba najpreprostejših najlonskih nogavic za otroke. Najlon je sam po sebi precej mehak in elastičen material, zato je najbolj primeren za otrokovo glavo. Pri meritvah morate upoštevati, da se ta material zelo dobro razteza, kar pomeni, da morate trak nekoliko manj odrezati.

Hlačne nogavice Naglavni trak za otroka najlažji načinHlačne nogavice

Takšen povoj lahko okrasite z okrasnimi ali kroglicami, lahko postavite tudi cvet, vendar mora biti iz lahkih materialov.

Naglavni trak z zanimivo rožoNaglavni trak z zanimivo rožo

Naglavni trak z zanimivo rožo

Glavni poudarek tega naglavnega traku je na roži. Če želite to narediti, morate iz tkanine izrezati veliko krogov, nato jih morate sešiti in zategniti glavno nit, medtem ko boste oblikovali cvet.

Glavni poudarek tega naglavnega traku je na roži.

Na enem naglavnem traku lahko uporabite več rož različnih barv in velikosti. Tako boste iz polnopravnega cvetličnega šopka dobili veličastno dekoracijo..

Na enem prelivu lahko uporabite več cvetov različnih barv in velikosti

V tej različici lahko za osnovo vzamete čipkast material – to bo izdelku dalo mehkobo, nežnost in prefinjenost..

Oglejte si koristen video o prelivih DIY

Lahki naglavni trakovi za male princeske bodo postali pravi ročni okras za bodoče fashionistke.