Naredi sam naredi prtičke z navodili po korakih

Izvirne obrti iz navadnih prtičkov. Navodila. Fotografija

Navadne prtičke lahko uporabite ne le kot servirni predmet, ampak tudi za izdelavo izvirnih obrti. Glavna prednost prtičkov je, da imajo nizke stroške, svetle barve in različne velikosti. Iz prtičkov lahko naredite čudovite figure ali rože, pa tudi nenavadne punčke in druge obrti. Ponujamo vam zanimive mojstrske tečaje z navodili po korakih.

Kako narediti punčko iz prtičkov naredi sam

Vašemu otroku bo zagotovo všeč lutka iz papirja in sčasoma ga bo lahko naredil z lastnimi rokami. Potrebujete samo prtičke in niti. Vnaprej pomislite na barvo las punčke in izberite prtiček ustrezne barve. Za telo je najbolje uporabiti bele ali roza robčke..

Vašemu otroku bo zagotovo všeč lutka iz papirja in sčasoma ga bo lahko naredil z lastnimi rokami. Potrebujete samo prtičke in niti. Vnaprej pomislite na barvo las punčke in izberite prtiček ustrezne barve.

Zložite prtičke v cevi – to bodo lasje za punčko. Lahki prtiček zložite večkrat, nato pa na pol, da dobite gosto telo. Če želite označiti glavo, jo zavežite z nitjo. Naredite ročno cev in jo napeljite skozi trup. Zavarujte z nitmi. Dlani so lahko označeni tudi z nitmi..

Zložite prtičke v cevi - to bodo lasje za punčko. Lahki prtiček zložite večkrat, nato pa na pol, da dobite gosto telo. Če želite označiti glavo, jo zavežite z nitjo. Naredite ročno cev in jo napeljite skozi trup. Zavarujte z nitmi. Dlani so lahko označeni tudi z nitmi.

Preberite tudi: Ustvarite srce iz prtičkov

Za izdelavo obleke za svojo punčko uporabite čudovit servieto ali barvni papir. Narišite obraz s flomastrom ali peresom. Okrasite punčko in lase s trakovi. Obrt je pripravljena.

Za izdelavo obleke za svojo punčko uporabite čudovit servieto ali barvni papir. Narišite obraz s flomastrom ali peresom.Lutka iz prtičkov

Lutka za prtičke je mehka in varna, zato je primerna tudi za igro majhnih otrok. Poskusite z otrokom ustvariti obrt, potem bo sam lahko dopolnil svojo zbirko igrač.

Namizna dekoracija s prtičkom

Vsi si želijo, da bi bila praznična miza spektakularna in privlačna.

Vsakdo želi, da bo praznična miza videti impresivno in privlačno.Okras za prtičke

Za to vam ni treba kupiti svežega cvetja ali akvarijskih rib. Poskusite narediti preprost dekor z navadnimi enoslojnimi prtički. Če želite to narediti, boste potrebovali paket serviete, niti in plastični obroč, ki se uporablja za pritrditev zaves na venec..

Vsakdo želi, da bo praznična miza videti impresivno in privlačno. Za to vam ni treba kupiti svežega cvetja ali akvarijskih rib. Poskusite narediti preprost dekor z običajnimi enoslojnimi prtički.

Razprite prtičke in jih položite drug na drugega v več plasteh. Po tem jih začnite zgibati skupaj na način harmonike. Na sredini morate pritrditi prtičke z nitmi. Takšno harmoniko lahko naredite ne samo iz prtičkov, ampak tudi iz valovitega papirja ali tišine. Robove harmonike prerežite tako, da dobijo polkrožno obliko ali so zašiljeni.

Razprite prtičke in jih položite drug na drugega v več plasteh. Po tem jih začnite zgibati skupaj na način harmonike.

Zanimiv mojstrski razred s fotografijo: Topiary iz prtičkov

Zdaj postopoma dvignite vsako plast prtička proti sredini in imeli boste čudovit cvet..

Zdaj postopoma dvignite vsako plast prtička proti sredini in imeli boste čudovit cvet.

Cvet pritrdite na obroč z nitjo ali žico in nato z njim okrasite krpne prtičke na praznični mizi.

Cvet pritrdite na obroč z nitjo ali žico in nato z njim okrasite krpne prtičke na praznični mizi.

Predstavljajte si, potem lahko sami izdelate navodila za izdelavo ustvarjalne obrti iz navadnih ali večplastnih prtičkov.