Kako iz najlonskih nogavic sešiti otroško punčko in babičino punčko. Navodila za začetnike

Danes lahko v prodaji najdete različne igrače, vendar so ročno izdelane punčke še posebej priljubljene. Če želite to narediti, vam ni treba imeti posebnih veščin, dovolj je, da vzamete stare najlonske nogavice ali nogavice, iglo in nit. V tem članku se boste naučili, kako šivati ​​punčke iz nogavic, z navodili po korakih. Tudi začetniki bodo zlahka obvladali te mojstrske tečaje in bodo lahko šivali babico ali smešno punčko.

Kako sešiti punčko iz nogavic

Če ste šele začeli šivati ​​punčke, začnite s to obrtjo. Prednost šivanja babičine punčke je, da je narejena na okvir iz plastične steklenice. Ni vam treba zviti iz žice in ga obložiti z oblazinjenim poliestrom.

Če ste šele začeli šivati ​​punčke, začnite s to obrtjo. Prednost šivanja babičine punčke je, da je narejena na okvir iz plastične steklenice. Ni vam treba zviti iz žice in ga obložiti z oblazinjenim poliestrom.

Najprej odrežite dno plastične steklenice in pustite dno in vrat nedotaknjeni. Vzemite sintetični ozimnik in ga ovijete okoli steklenice, tako da ga dobro pritrdite z nitmi. Oblikujte kroglico oblazinjenega poliestra, da naredite obraz, nato pa ga postopoma dopolnite in oblikujte lica.

Depresije na obrazu nastanejo z nitjo in iglo. Če želite, da je obraz vaše babice videti kot pravi, se boste morali potruditi ali poiskati mojstrski razred po korakih, kako narediti obraz punčke iz nogavic.

Z nekaj dodatnimi hlačnimi nogavicami morate babici narediti vrat. Obleko sešite ločeno, da skrijete okvir steklenice in roke. Oči, obrvi in ​​trepalnice lahko kupite v trgovini s šivalnimi izdelki. Primerni so tudi deli starih lutk..

Z dodatnimi hlačnimi nogavicami morate babici narediti vrat. Obleko sešite ločeno, da skrijete okvir steklenice in roke. Oči, obrvi in ​​trepalnice lahko kupite v trgovini s šivalnimi izdelki. Primerni so tudi deli starih lutk.

Roke so narejene iz žice. Komolec in podlaket ločeno naredite z debelo žico, da okončine ne odpadejo od teže bluze. Zvijte dlan, ga ovijte z oblazinjenim poliestrom in potegnite nogavico na vrh. Oblikujte prste punčke z nitjo. Ročaji so prilepljeni na telo s slepim šivom.

Če želite, lahko noge za punčko naredite iz oblazinjenega poliestra in najlonske nogavice. Lase zlahka naredimo iz niti; igličarke pogosto uporabljajo stare lasulje. Ostane obleči punčko in babica je pripravljena. Po podobnem načelu je enostavno izdelati druge punčke iz nogavic..

Lepa punčka naredi sam iz najlonskih nogavic

V eni uri boste sešili lepo punčko in otroku podarili lepo darilo. S takšno obrtjo se lahko ukvarjate med družinskim preživljanjem prostega časa, saj ne zahteva posebnih veščin šivanja. Najprej vzemite nogavico in jo popolnoma napolnite z oblazinjenim poliestrom. Dobro zavežite v vozel. Sedaj lahko za glavo in trup začrtate dva področja in nogavico previjete.

V eni uri boste sešili lepo punčko in otroku podarili lepo darilo. S takšno obrtjo se lahko ukvarjate med družinskim preživljanjem prostega časa, saj ne zahteva posebnih veščin šivanja. Najprej vzemite nogavico in jo popolnoma napolnite z oblazinjenim poliestrom. Dobro zavežite v vozel. Zdaj lahko začrtate dve področji za glavo in trup ter navijete nogavico.

Zategnite vrat. Nato lahko začnete oblikovati roke in noge. Če želite to narediti, vzemite del nogavice z oblazinjenim poliestrom na primerno mesto in krog sešite s šivom. Nato povlecite skupaj in imate okrogle noge in ročaje..

Zategnite vrat. Nato lahko začnete oblikovati roke in noge. Če želite to narediti, vzemite del nogavice z oblazinjenim poliestrom na primerno mesto in krog zašite z nalivnim šivom. Nato povlecite skupaj in imate okrogle noge in ročaje.

Če želite, lahko oblikujete rit in trebušček svoje punčke, če jo potegnete skupaj z nitmi. Lase prilepite na glavo ali jih zašite v glavo. Ne pozabite narisati ali vezeti oči in ust. Otroško punčko lahko zavijete v pleničko, podobno nogavici, ali pa mu prišijete druga oblačila..

Oglejte si video: Lutke iz najlona

Lutke DIY so lepe, trpežne in okolju prijazne. Tudi majhni otroci se lahko igrajo z njimi, zato uresničite svoje talente.