Snežak iz bombažnih blazinic. Fotografija. MK

Izdelava snežaka velja za eno najpogostejših zimskih iger danes. Enostaven način odstranjevanja snega s ceste v času segrevanja je, da ga zvijete v kroglice in jih nato zložite eno na drugo. Navaden snežak je sestavljen iz treh kroglic. Kaj pa, če sneg ne bi padel? Poskusite z otrokom dokončati preprosto aplikacijo in iz bombažnih blazinic narediti snežaka. Delo z različnimi materiali pozitivno vpliva na gibljivost rok pri predšolskih otrocih, razvija pa tudi ustvarjalnost.

Materiali:

– bombažne blazinice;

– Lepilo PVA;

– klobučevina;

– barvni karton;

– vata;

– pletilna nit bela.

Mojstrski razred: snežak iz bombažnih blazinic

Za preprosto uporabo potrebujete le tri bombažne blazinice. Razmislite vnaprej o ideji in barvni shemi za aplikacijo. Snežaka lahko narišete vnaprej, da si predstavljate, kako bo videti nastala slika.

Za preprosto uporabo potrebujete le tri bombažne blazinice. Razmislite vnaprej o ideji in barvni shemi za aplikacijo. Snežaka lahko narišete vnaprej, da si predstavljate, kako bo videti nastala slika.

Idej za ustvarjanje snežaka iz diskov je veliko, zato poskusite narediti različne aplikacije. Naredite vse korak za korakom, začenši z velikimi in osnovnimi elementi. Najprej nalepite bombažne blazinice na karton ali barvni papir modre ali katere druge barve. Nato vzemite klobučevino in izrežite šal in klobuk za svojega snežaka. Filc je zelo priročen za uporabo, saj se robovi tega materiala ne drobijo. Podrobnosti je enostavno lepiti na vrhu aplikacije. Za zagotovitev, da ne odpadejo nedvoumno, uporabite vroče lepilo.

Idej za ustvarjanje snežaka iz diskov je veliko, zato poskusite narediti različne aplikacije. Naredite vse korak za korakom, začenši z velikimi in osnovnimi elementi. Najprej nalepite bombažne blazinice na karton ali barvni papir modre ali katere druge barve.

Preberite tudi: Mojstrski tečaj snežaka iz polimerne gline

Oči in usta snežaka lahko narišete s flomastrom. Bombažne blazinice se ne trgajo, zato na eno od njih zlahka vezite usta in oči.

Oči in usta snežaka lahko narišete s flomastrom. Bombažne blazinice se ne trgajo, zato na eno od njih zlahka vezite usta in oči.

Za simulacijo snega uporabite vato ali belo pletilno nit. Iz tanke klobučevine poskusite rezati snežinke ali narediti odnašanja..

Za simulacijo snega uporabite vato ali belo pletilno nit. Iz tanke klobučevine poskusite rezati snežinke ali narediti odnašanja.

Zanimiv članek: Naredite sami solnega snežaka iz testa

V Rusiji so snežake častili kot zimske duhove, zato so jim v roke vstavili metlo, da so lahko odleteli v nebo. Od tod je prišla metla te snežne figure. Aplikacijo lahko okrasite po svojem okusu, zato se ne obremenjujte, če ni ničesar za izdelavo metle. Izraz obraza snežaka je odvisen tudi od vaše domišljije, saj je bil prej v pravljicah zloben lik in ne neškodljiv prijazen junak.

Od tod je prišla metla te snežne figure. Aplikacijo lahko okrasite po svojem okusu, zato se ne obremenjujte, če ni ničesar za izdelavo metle. Izraz obraza snežaka je odvisen tudi od vaše domišljije, saj je bil prej v pravljicah zloben lik in ne neškodljiv prijazen junak.

Iz bombažnih blazinic lahko naredite aplikacijo za razglednico, ki jo bo otrok potem podaril mami ali babici. Vata je okolju prijazen material, zato je idealna za ročna dela v vrtcu. Snežaki iz bombažnih blazinic na barvnem papirju bo zanimiva ideja za ustvarjanje lastnih zimskih obrti.