Naredite soljenega snežaka iz testa

Vsak starš ve, kako se njegov otrok rad poigrava z vsemi vrstami materialov za modeliranje. Plastelin, navadno testo, karkoli. Ponudite mu listnato testo. Material je izredno poceni, a neverjetno funkcionalen. Tu je tudi novo leto na nosu. Obstaja razlog, da preživite veliko zabavnih trenutkov s svojim otrokom..

No, ali pa le ustvarite čudovite ročno izdelane spominke, ki se ne prodajajo v trgovinah in bodo odlično darilo za kolege, znance in prijatelje..

Iz slanega testa naredite ljubkega snežaka, ki vas bo razveselil tudi v sivih zimskih večerih.

Kaj potrebujete za snežaka:

  • Sol.
  • Moka.
  • Voda.
  • Zobotrebec kot orodje za modeliranje.
  • Modri ​​gvaš.
  • Česen stisnemo kot ekstruder.
  • Lak.
  • PVA (neobvezno).
  • Škrob (neobvezno).
  • Umetniška majhna krtača.

Začnimo. In prva stvar, ki jo morate narediti, je, da pripravite prihodnjo skico figurice. Na primer, snežaka lahko oblikujete iz dveh krogov, nosite klobuk in šal z metlico za sneg v roki..

Izdelava soljenega testa za modeliranje, recept

Izdelava soljenega testa za modeliranje, recept

Kakšen snežak na koncu dobite, je odvisno od testa. Krhka in nezanesljiva ali močna in podrta. Zato ga vestno gnetemo. V postopku uporabite mešalnik – to bo olajšalo nalogo in material za modeliranje bo boljši. Čeprav lahko gnetete testo z rokami, je glavno, da nosite rokavice, saj se bo sol malo raztopila, preden se raztopi..

Oglejte si video: Kako narediti slano testo za obrt

Najpogostejši recept za slano testo je naslednji: dva dela moke, ne da bi presegli prostornino, lahko zmešate suh škrob. Škrob bo testu dal elastičnost. Majhni deli so dobri iz elastičnega testa. No, odmikamo se, moki dodamo nekaj soli, zelo fino zmlete. Nato voda. V testo ga je treba vnesti previdno, v majhnih porcijah. Testo mora doseči konsistenco mehkega plastelina ali nekoliko mehkejše in mora biti elastično. In ja, če želite testo okrepiti, pred dodajanjem vode položite 2 žlici PVA lepila.

Posledično je treba dobiti homogeno belo elastično maso. Iz nje oblikujte kroglico in jo zavijte v plastično folijo ali v preprosto vrečko za majico. Glavna stvar je tesnost in jo postavite v hladilnik za približno 30 minut. V tem času se bo sol končno raztopila, škrob bo reagiral z ostalimi sestavinami, moka bo dodala pasto.

Začnimo z barvnim testom. Naslednja serija je enaka prejšnjim navodilom. Samo v postopku je treba dodati barvilo.

Izdelava snežaka iz slanega testa z lastnimi rokami

Začnemo oblikovati snežaka

Okrasimo glavo

Iz nepobarvanega testa oblikujemo dve kroglici. Eden je večji, drugi manjši. Kot osnovo za postavitev figurice lahko vzamete bel list papirja. Nato na papir položimo manjšo kroglico in jo sploščimo do oblike torte. Ker slano testo hitro postane skorjasto, morate torto pokriti s kosom belega papirja ali pa takoj začeti oblikovati snežakovo glavo. Pod torto položite manjšo torto – telo snežaka. Izravnajte približno enako kot glavo.

Vzamemo zobotrebec in oblikujemo usta. Nežno opraskajte in pritisnite obraz bodočega snežaka. Najprej začrta lokacijo oči in rahlo postavi pike na pravih mestih pogače. In okoli teh točk oblikujemo nekaj podobnega sončnim žarkom, ki plitvo potiskajo testo. Odtrgajte nekaj testa in oblikujte dve majhni enaki kroglici.

Območja z očesnimi madeži rahlo navlažite s čopičem, namočenim v vodi. S pomočjo zobotrebca smo majhne kroglice postavili na mesto za oči, stisnili, vendar ne močno. Vzamemo modro testo in prav tako oblikujemo dve že zelo majhni kroglici. Ki jih nato spremenimo v palačinke. In nataknili smo si oči – to bodo zenice. Odtrgamo tudi kar nekaj modrega testa in zvijemo miniaturne klobase, ki jih položimo čez oči snežaku. Obrvi so eno glavnih načinov prenašanja čustev, zato poskrbite, da ga obrvi vašega snežaka ne jezijo ali žalostijo. Odtrgamo kos modrega testa in oblikujemo majhno ledenico ali korenček, kar je najpomembneje, kratko, saj se ta del lahko odlomi. To je nos. Nežno položite pod oči, na predhodno navlaženo testo. Nato snežaku potisnemo usta z zobotrebcem.

Okrasimo telo snežaka

Okrasimo telo snežaka

Na torto – telo je treba pritrditi na noge in roke. Iz nepobarvanega testa oblikujemo dve klobase enake dolžine, na enem koncu nekoliko odebeljene. Postavimo jih na telo. To bodo roke. Eno roko, z odebelitvijo proti roki, postavimo vzdolž telesa, drugo roko, kot bi držala nekaj, upognjeno v komolcu. V to roko lahko postavite lopato ali metlo..

Nato oblikujemo noge. Iz modrega testa oblikujemo dve podolgovati kapljici enake velikosti in ju položimo na eno ravno črto pod telo snežaka, tanki konci navznoter, rahlo sploščeni. Vse podrobnosti popravimo s čopičem in vodo. No, če se kljub temu zgodi zadrega in po sušenju kakšen del odpade, ga lahko prilepimo nazaj z lepilom PVA.

Naredite sami snežaka iz slanega testa

Oblečenje snežaka iz slanega testa

Izdelujemo klobuk. Obstaja ogromno polja za domišljijo. Klobuk je mogoče oblikovati poljubne velikosti in oblike. A na primer ustavimo izbiro na navadnem klobuku z reverji. Iz majhne in dovolj široke palačinke iz modrega testa naredimo nekaj podobnega polmesecu s podolgovatim srednjim delom. Nanesemo ga na glavo, ga “oblečemo” kot stožec. Iz istega testa oblikujemo majhno klobaso in jo previdno položimo na mesto revera, med golo in kapo. Malo poravnajte. Nanesite kateri koli vzorec z zobotrebcem. Lahko se prebiješ s preprostimi pikami, izkaže se zelo lepo.

Naslednji korak je šal. Snežaka naj ga ovije okoli vratu. To bo v dveh delih. Iz modrega testa razvaljajte majhen pravokotnik, enega od ozkih koncev razdelite z zobotrebcem in oblikujte “obrobje”. Šal bo tako rekoč ovit okoli vratu, zato se del šala, ki ga vržemo na ramo, najprej položi na telo in ga zlepi z navadno vodo. Nato del, ki se ovije okoli grla. Ukradite šal z vzorčnim vzorcem s klobukom.

Nadaljnji gumbi. To so preproste kroglice modrega testa, ki se nahajajo vzdolž telesa snežaka. Če pa želite, jih lahko razporedite kot prave gumbe. Glavna stvar je upoštevati razmerja v velikosti..

Okrasimo metlo in okrasimo snežaka iz slanega testa

Okrasimo metlico

Za vlogo gredi bodoče metiljke je zobotrebec s predhodno odlomljenimi ostrimi konci popoln. To lahko storite s škarjami, običajno presežete presežek. Rez se bo izkazal gladko.

Nato v stiskalnik česna damo kroglico modrega testa in iztisnemo veliko niti enakega premera. Poravnamo jih po dolžini in zberemo v sveženj. Pripravljen zobotrebec postavite v vez. Končano metlo “damo” snežaku v roko in kup modrih niti “zavežemo” s tanko nitjo navadnega testa.

Vse, delo na oblikovanju snežaka je zaključeno.

Okrasimo figurico

Testo je treba posušiti. Na tej stopnji je močno in nevarno segreti in ohladiti izdelek. Ker lahko testo poka in potem bo delo za vedno izgubljeno. Seveda lahko izdelek posušite na najbolj tradicionalen način – na okenski polici, na soncu. In vendar je tveganje razpok vedno prisotno. In debelejše kot je plovilo, resnejše je tveganje. Kdor pa ne tvega, ne uživa mandarin na prednovoletnih normah. Sušite po stopnjah. Mimogrede, v načinu lahko uporabite mikrovalovno pečico "Odmrzovanje". Postopno sušenje pomeni, da se boste obdobja in obdobja, ki se posušijo sami, intenzivno sušili. V peči so se malo segreli, ga dobili ven, ohladili, ponovili.

Ko je izdelek popolnoma suh, da dodate sijaj in podaljšate življenjsko dobo, ga odprite z lakom.

To je vse. Snežaka iz slanega testa lahko predstavite kar tako brez nepotrebnih okraskov ali pa prilepite magnet in ga predstavite kot okras na hladilniku, ali lepite trak in ga uporabite kot obesek na božičnem drevescu. Srečno novo leto!