spomladanske obrtne ideje

Kmalu bo prišla topla pomlad! Vsi se veselijo tega čudovitega časa. Seveda je čakanje na ta čas zabavno, če s svojimi otroki izdelujete pomladne obrti za šolo. Toda kako narediti te pripomočke? Kaj je za to potrebno? Na vsa ta vprašanja boste zagotovo našli odgovore, če si podrobneje ogledate našo publikacijo..

Pomladne obrti iz kartona in papirja

Vsi vemo, da sta papir in karton najpreprostejša možnost za materiale, ki se pogosto uporabljajo pri ustvarjanju obrti v osnovnih razredih. Kaj pa narediti s tem materialom? Seveda morate narediti predmete spomladanske tematike. Lahko je:

  • Cvetje ali metulji,
  • Spomladanske dežne kaplje ali mavrica.
  • Spodaj se o njih podrobneje pogovorimo..

Pisani metulji.

Za tako ljubka bitja so potrebni zvitki toaletnega papirja. Prav oni so oblepljeni s svetlo barvnim papirjem, da bi dobili zanimive kombinacije..

spomladanske obrti v šolo

Za rezanje kril uporabite naslednjo predlogo..

spomladanske obrti v šolo

Sam rokav zlepimo z barvnim papirjem. Da bi se otroci čim prej spopadli s to nalogo, jim morate kupiti samolepilni papir.

Krila metulja, morate tudi okrasiti. V tem primeru bo vsak otrok lahko naredil vse na svoj način. V tem primeru lahko poleg samega papirja uporabite: kroglice, trakove in celo pletenico.

Na opombo! Za lepljenje delov je uporabno lepilo PVA, ki ni strupeno.

spomladanske obrtne ideje spomladanske obrtne ideje

Pomladna trata. 

Če lahko predšolski otroci in prvošolci naredijo metulja, jim lahko ponudite obrt in težjo. Na primer, obsežna trata se bo izkazala za takšno plovilo. Izgledalo bo svetlo in privlačno. Tudi ta obrt bo videti obsežna. Celoten postopek njegovega ustvarjanja si lahko ogledate spodaj..otroške spomladanske obrti z lastnimi rokami

Vzemite en list in ga prepognite na pol. Rezi se naredijo na strani gube. Ti rezi morajo biti nameščeni na razdalji 1 cm drug od drugega.V tem primeru naj bo vsak rez sinhrono nameščen nasproti drugega. Začeti morate z dolžino 5 cm na straneh.otroške spomladanske obrti z lastnimi rokami

Nadalje je treba trak upogniti navznoter skozi eno. Posledično boste dobili stebla za prihodnje liste. Nato odrežemo robove lista in ga prilepimo na podlago..otroške spomladanske obrti z lastnimi rokami

Zdaj upognite liste navznoter in cvetje izrežite iz papirja.

Ta aplikacija se bo izkazala za izvirno in lepo, če tej obrti dodate travo in metulje.

spomladanske obrti v šolo

Smešni črvi. 

Predstavljamo vam najsvetlejše in najzanimivejše otroške spomladanske obrti, ki jih ni težko narediti z lastnimi rokami. Spomladi vse okoli zaživi, ​​tudi črvi. Takšna bitja je enostavno narediti. Izrezati morate le nekaj krogov, ki bodo enake velikosti..

Rezanje skodelic je preprosto, ko je žigosan!

pomladna obrt v šolo

Nadalje je vsak krog prepognjen na polovico. In iz takšnih podrobnosti morate oblikovati telo črva. V tem primeru spodnji del skodelice premažite z lepilom. In ta del prilepite na naslednjega.

pomladna obrt v šolo

Tako morate vrčke nalepiti, dokler se vam dolžina črva ne zdi idealna. Šele po tem je vredno gobec z očmi in antenami prilepiti na telo črva.

pomladna obrt v šolo

Pomladni šopek za učitelja. 

Naslednja pomladna obrt za šolo bo izvirno darilo za učitelja. Za ustvarjanje takega šopka se uporabljajo kalupi za piškote in sladkarije. Toda poleg teh podrobnosti boste potrebovali: barvni papir in karton.

Kalupe je treba barvati v svetle barve z običajnimi barvami..

pomladna obrt v šolo

Ko se posušijo, mora otrok oblikovati šopek. V tem primeru je treba stebla izrezati iz zelenega papirja, rože pa iz drugih odtenkov. Sestavo lahko okrasite z lokom iz satenskega traku.

Pomladna mavrica.

Pomladni dnevi niso le močno sonce, ampak tudi prvi spomladanski dež, ki se konča in pojavi se čudovita mavrica. Mavrico je enostavno narediti sami. Najprej pa naredite oblak iz dveh enakih belih delov..kako narediti pomladno plovilo

Nato morate izrezati veliko barvnih črt. Te trakove je treba prilepiti na oblak, saj so na mavrici..

Po tem se je vredno držati mavrice, obstaja še ena podrobnost oblaka.

kako narediti pomladno plovilo

Obrt iz papirnatih trakov. 

Za novo leto so narejeni čudoviti venci pisanih črt, ki okrasijo notranjost doma. Seveda spomladi takšni venci ne bodo pomembni. Vendar pa je treba uporabiti takšno tehniko, da bi dobili obsežne obrti..

Lahko je nenavaden šopek.

Spomladanske obrti naredi sam v šolo

Ali obsežen oblak z dežjem.

Spomladanske obrti naredi sam v šolo

Tudi trakovi bodo naredili zanimivo snežinko – prvo znanilko pomladi.

Kompleksne pomladne obrti

Tukaj govorimo o tem, kako narediti pomladno obrt. V šolah praviloma po zimi potekajo posebne obrtne razstave. In če iščete nekaj izvirnega, je bila ta ideja ustvarjena posebej za vas..

Ptice. 

Za začetek je vredno narediti pompone iz svetlih niti. Če želite to narediti, je nit navita na vilice ali na posebne zaloge..spomladanske obrti za šolarje

Nadalje so krila in repi izrezani iz klobučevine iste barve kot pomponi. Ptice jih prilepijo s super lepilom..

Zanimivi mobilniki s spomladanskimi pticami.

Za izdelavo mobilnih telefonov boste potrebovali: nekaj vej in papir, iz katerega so izrezane ptice. Ponujamo vam takšne izdelke.

spomladanske obrtne ideje

spomladanske obrtne ideje

Toda te ptice boste dobili, če uporabite tehniko quilling.

Pomladne obrti DIY v šolah

Plošča iz plastelina. 

Če se odločite, da boste za šolo naredili pomladne obrti z lastnimi rokami, potem si podrobneje oglejte ideje našega članka. Plastelin je odličen za ustvarjanje pomladnih obrti. Zahvaljujoč temu materialu lahko ustvarite izvirne obrti in razvijete motorične sposobnosti pri dojenčkih. Za izdelavo te plošče boste potrebovali: karton in plastelin.pomladna obrt v šolo kako narediti pomladno obrt

Na karton narišite črte vaze in veje..

Nadalje mora otrok zviti flagele iz plastelina in jih prilepiti na karton..

Šopek pladnjev z jajci. 

Ne zavrzite nepotrebnih pladnjev za jajca. Izrežite vsako celico in pustite, da otrok vsako pobarva v barvo, ki mu je všeč..

Za slikanje pladnjev uporabite – gvaš.

Nato s pomočjo lepilnega traku na pladnje na sredini prilepimo hladne gumbe..

pomladna obrt v šolo kako narediti pomladno obrt

Za stebla boste potrebovali puhasto žico. Povezati jih je treba z satenskim trakom..

Sedaj na karton najprej zlepimo brsti z gumbi, nato pa še stebla.

Ptica iz žit in žit.

Ta članek predstavlja spomladanske obrti za šolarje. Kot lahko vidite, je bilo tukaj zbranih veliko teh idej. Zato boste v vsakem primeru našli vse, kar je zanimivo za vaše otroke. Vsak človek ima doma žitarice. Zato lahko pri ustvarjalnih prizadevanjih pride prav..

Spomladanske obrti naredi sam v šolo

Vsi potrebni materiali so prikazani na fotografiji..Spomladanske obrti naredi sam v šolo

Nato je vredno narisati značilnosti ptice na karton na karton. In to podlago je treba izrezati in zlepiti na kartonsko podlago. V tem primeru ne lepimo same ptice, ampak le njene konture.

spomladanske obrti za šolarje

Po tem lahko žita položimo na lepilo, ki se še ni posušilo..

Plošča z okrasnimi metulji. 

V našem članku ste že lahko videli veliko obrti. Vendar to niso vse ideje za pomladne obrti. Otroci pri pouku ustvarjalnosti lahko naredijo pano iz čudovitih metuljev.spomladanske obrti za šolarje

Za izdelavo kril uporabite prtičke ali barvne ovoje za sladkarije. Za tele potrebujete okrasni trak, ki je na voljo v vseh specializiranih trgovinah..

Končno

Upamo, da vam bodo te ideje omogočile zabavo v prostem času med čakanjem na tople dni..