Obrt iz niti za pletenje z lastnimi rokami

Ideje za nitke in pletenje

Ljubitelji pletenja imajo pogosto kroglice z nitmi, ki niso več potrebne, hkrati pa jih je škoda zavreči. Seveda lahko poskusite pozneje plesti barvne nogavice ali preprogo, vendar je bolje, da stare predmete preoblikujete in jih okrasite z navadnimi nitmi. V tem članku smo za vas zbrali veliko idej za izdelavo niti, ki jih lahko vsak naredi z lastnimi rokami..

Zanimive ideje za izdelavo niti: ustvarjalne slušalke

Potrebni materiali:

-niti (2 barvi)

– škarje

– lepilni trak (škotski trak).

Vzemite niti 2 barv. Dolžina vsakega pramena mora biti 3 -krat večja od dolžine žice. Konce navojev privežite na ožičenje.

1. korak: Vzemite niti dveh barv. Dolžina vsakega pramena mora biti 3 -krat večja od dolžine žice. Konce navojev privežite na ožičenje.

2. korak: z lepilnim trakom pritrdite žice z vezanimi nitmi na mizo (da se ne premaknejo).

Žice z vezanimi nitmi pritrdite na mizo z lepilnim trakom (da se ne premaknejo).

3. korak: Vzemite nit osnovne barve, ki bo vidna. To nit zaženite pod ostale in jo položite na njih. V tem primeru nastane zanka, skozi katero je treba preiti glavno nit in jo zategniti..

Vzemite nit osnovne barve, ki bo vidna. To nit zaženite pod ostale in jo položite na njih. V tem primeru nastane zanka, skozi katero je treba preiti glavno nit in jo zategniti.

4. korak: Ponovite prejšnji korak. Ponovite 15 -krat, da spremenite nit, nato spremenite barvo.

Pri izdelavi vozlov ne pozabite poskrbeti, da je “lestev” spiralna.

Stenski dekor iz niti

Potrebni materiali:

– lesena palica 90 in 120 cm;

– večbarvne niti;

– škarje;

– PVA lepilo.

Za lažjo uporabo palico pritrdite med dva stola.

Potrebni materiali: - lesena palica 90 in 120 cm; - večbarvne niti;

Korak: Odrežite niti različnih dolžin, pri čemer ima vsaka barva niti svojo dolžino. V našem primeru je bila dolga nit 60 cm, kratka pa 30.

Korak: Odrežite niti različnih dolžin, pri čemer ima vsaka barva niti svojo dolžino. V našem primeru je bila dolga nit 60 cm, kratka pa 30.

2. korak: Na palico nanesite lepilo PVA. Nanjo začnemo obesiti niti in jih metati čez njo. Poskušamo niti enakomerno razporediti.

2. korak: Na palico nanesite lepilo PVA. Nanjo začnemo obesiti niti in jih metati čez njo. Poskušamo niti enakomerno razporediti.

3. korak: Ko obesite vse niti, počakajte, da se lepilo posuši. Nato prerežemo niti diagonalno.

Predstavljajte si in izberite risbo, barvno zaporedje, način obrezovanja. Rezultat je zelo izviren dekor, ki bo notranjosti dodal pridih ustvarjalnosti..

3. korak: Ko obesite vse niti, počakajte, da se lepilo posuši. Nato prerežemo niti diagonalno. Predstavljajte si in izberite risbo, barvno zaporedje, način obrezovanja.Dekoracija niti

Kako narediti sliko iz pletenih niti

Materiali:

-uokvirjeno platno;

-navoj srednje debeline;

-lepilni trak (škotski trak);

-barva v spreju.

Priporočljivo je, da barvo razpršite zunaj v zaprtih prostorih in v zaščitnih oblačilih. 1. korak: Ustvarite risbo niti na okvirju.

Priporočljivo je, da barvo razpršite zunaj v zaprtih prostorih in v zaščitnih oblačilih.

1. korak: Ustvarite risbo niti na okvirju. Na zadnji strani okvirja pritrdimo niti z lepilnim trakom..

Priporočljivo je, da barvo razpršite zunaj v zaprtih prostorih in v zaščitnih oblačilih. 1. korak: Ustvarite risbo niti na okvirju. Na zadnji strani okvirja pritrdimo niti z lepilnim trakom.

2. korak: platno pobarvajte z eno ali več izbranimi barvami.

3. korak: Ko se barva posuši, odstranite niti.

Izvirna dekoracija s tehniko izobreza

Uporabljeni materiali:

-debel papir (karton, škatla);

– niti različnih barv;

-škarje.

1. korak: Iz debelega papirja izrežite geometrijsko obliko, ki vam je všeč. 2. korak: Naredimo majhne reze (2 cm) po celotni dolžini figure na enaki razdalji drug od drugega.

1. korak: Iz debelega papirja izrežite geometrijsko obliko, ki vam je všeč.

2. korak: Naredimo majhne reze (2 cm) po celotni dolžini figure na enaki razdalji drug od drugega.

3. korak: Vzemite nit, jo vstavite v rez in zavijte celotno obliko (z uporabo preostalih kosov), tako da ustvarite vzorec.

4. korak: Ko smo prejeli želeni vzorec, na koncu dela pustimo zanko niti, za katero lahko obesite okras.

Dekoracija z nitjo

Materiali:

– kovinski obroč (kot podložka);

– škarje;

– veriga;

– večbarvne niti;

– super lepilo.

1. korak: Vzemite dolgo nit, prepognite na polovico, pojdite skozi obroč in oblikujte zanko. Navoj je pritrjen na obroč, ko se potisne skozi nastalo zanko.

1. korak: Vzemite dolgo nit, prepognite na polovico, pojdite skozi obroč in oblikujte zanko. Navoj je pritrjen na obroč, ko se potisne skozi nastalo zanko.

2. korak: Držite obroč v eni roki, z drugo navite nit okoli obroča in ga prenesite skozi zanko. Ponavljajte, dokler ne zavijete celotnega obroča. Hkrati pazite, da se nit tesno prilega drug drugemu..

Obroč držite v eni roki, z drugo navite nit okoli obroča in ga prenesite skozi zanko. Ponavljajte, dokler ne zavijete celotnega obroča. Hkrati pazite, da se nit tesno prilega drug drugemu.

3. korak: Naredite več podobnih obročev, samo v različnih barvah. Če želite to narediti, ponovite 1. in 2. korak.

4. korak: Nastali obroči so položeni na verigo.

Druga možnost je, da verigo zamenjate tako, da obroče povežete z navojem, s katerim so bili oviti. To se naredi na naslednji način: v 1. obroču se nit po ovitku ne odreže, ampak se vtakne v 2. obroč in se večkrat ovije okoli njega, na koncu se naredi vozel.

Druga možnost je, da verigo zamenjate tako, da obroče povežete z navojem, s katerim so bili oviti. To se naredi na naslednji način: v 1. obroču se nit po ovitku ne odreže, ampak se vtakne v 2. obroč in se večkrat ovije okoli njega, na koncu se naredi vozel. Na enak način lahko pritrdite tako tretji kot naslednji obroč. Barva niti je lahko ena ali druga. Če je nit končana, samo zavežite novo in še naprej povezujte obroče..

Ko prejmete potrebno število obročev, privežite niti na skrajne obroče in jih povežite v krog.

Pletena skodelica iz niti

Uporabljeni materiali:

– niti;

– Lepilo PVA;

– čopič;

– škarje;

– Skodelica;

– širok lepilni trak (ali oprijemljiva folija);

barvilo.

1. korak: Na zunanjo stran skodelice nanesite oprijemljivo folijo ali trak v več plasteh. 2. korak: Nit dolžine 50 cm se razreže in zvije v spiralo, tako da tvori krog.

1. korak: Na zunanjo stran skodelice nanesite več plasti oprijemljive folije ali traku.

2. korak: Nit dolžine 50 cm se razreže in zvije v spiralo, tako da tvori krog.

3. korak: skodelico obrnite na glavo in jo postavite na mizo. Zvit disk (krog) postavite na sredino skodelice. Na vrh nanesite lepilo, da se spirala ne razpade.

4. korak: Od lepljenega diska začnite navijati novo nit v krogu v obliki skodelice. Navoj dobro premažemo z lepilom, za zanesljivo pritrjevanje. Navoj ne navijemo do samega konca skodelice in pustimo približno 3 cm od dna.

4. korak: Od lepljenega diska začnite navijati novo nit v krogu v obliki skodelice. Za zanesljivo pritrditev niti dobro premažemo z lepilom. Navoj ne navijemo do samega konca skodelice in pustimo približno 3 cm od dna.

5. korak: Konec niti je treba zavarovati. Nato nadaljujemo z obilnim lepljenjem nastale oblike niti z lepilom. Pustimo delovati nekaj časa, dokler se lepilo popolnoma ne posuši.

6. korak: Ko se lepilo posuši, previdno odstranite nastalo skodelico niti iz kalupa.

5. korak: Konec niti je treba zavarovati. Nato nadaljujemo z obilnim lepljenjem nastale oblike niti z lepilom. Pustimo delovati nekaj časa, dokler se lepilo popolnoma ne posuši.

7. korak: Nova malenkostna skodelica je pripravljena. Skodelico lahko okrasite tako, da jo pobarvate z barvami.

7. korak: Nova malenkostna skodelica je pripravljena. Skodelico lahko okrasite tako, da jo pobarvate z barvami.

Nenavaden stenski dekor iz niti

Materiali:

– majhni nageljni (ali gumbi);

– dolga nit rjave barve;

– vezan les.

Za dekoracijo sten se vzame velik list vezanega lesa, na katerem je narejeno veliko drevo. Na majhnem vezanem lesu lahko ustvarite tudi drevo. Potem dobite sliko, ki bo okrasila vaše stanovanje. Pa pojdimo na delo:

Za dekoracijo sten se vzame velik list vezanega lesa, na katerem je narejeno veliko drevo. Na majhnem vezanem lesu lahko ustvarite tudi drevo. Potem dobite sliko, ki bo okrasila vaše stanovanje..

Zanimiv članek: Učenje branja diagramov pletenic, pletenih iz kroglic

Pa pojdimo na delo:

1. korak: Skicirajte naše bodoče drevo na list vezanega lesa.

2. korak: Z majhnimi nageljni zapeljite po obrisu narisanega drevesa. Ne poskušajte ohraniti simetrije in natančno potegniti črte: drevo mora izgledati naravno, živo.

3. korak: Začnite ustvarjati drevo in se premikajte od spodaj navzgor. Če želite to narediti, nit ovijemo okoli nohtov. Ni strogega zaporedja, vse poteka kaotično.

4. korak: Ker je delo veliko in zamudno, si lahko vzamete odmor, tako da za nekaj časa zapustite delo. V tem primeru zavijte konec niti za žebelj. Ko se vrnete na delo, odvijte nit in nadaljujte s tkanjem drevesa..

4. korak: Ker je delo veliko in zamudno, si lahko vzamete odmor in za nekaj časa zapustite delo. V tem primeru zavijte konec niti za žebelj. Ko se vrnete na delo, odvijte nit in nadaljujte s tkanjem drevesa.

Priporočeno branje: etui za škarje “naredi sam”

To je le majhen del tistega, kar lahko enostavno in hitro naredite iz niti z lastnimi rokami, hkrati pa prejmete izvirne, elegantne stvari. Če obvladate umetnost godalne umetnosti, lahko izdelate edinstvene dekorje, slike in plošče. Ne hitite, da bi odlagali kroglice niti, jih poskušajte maksimalno uporabiti in ustvarite ustvarjalne obrti.