Fotografija obrti iz vinskih zamaškov

Obrt iz vinskih zamaškov

Lubje plutovine se že stoletja uporablja za izdelavo zamaškov za različne posode. Plasti lubja se obdelujejo pod vplivom visokih temperatur, razrežejo na trakove, nato pa iz njih zmeljejo valjaste čepe. Preden se zamaški začnejo proizvajati, jih obrusimo, povoskamo in opečemo na površini z imenom ustrezne blagovne znamke..

Danes za ustvarjalne ljudi ni meja, zato so zamaški iz steklenic vina postali pomembna podrobnost pri ustvarjanju edinstvenih okrasnih predmetov. V tem članku boste izvedeli, kako z lastnimi rokami iz prometnih zastojev za vaš dom narediti obrti..

Materiali:

– prometni zastoji;

– lepilo;

– oster nož;

– okrasni okraski (trakovi, kroglice, kroglice, detajli iz igrač).

5 najboljših obrti iz plute na fotografiji

Plutovinske vaze. Majhne vaze bodo pomagale narediti miniaturni vrt, ki bo na steni videti ugodno. Če želite to narediti, morate narediti luknjo v pluti za rožo, jo lahko napolnite z vodo, zemljo ali vstavite oazo za cvetličarstvo.

Vaze iz vinske plute

Plutaste igrače in figurice. Za izdelavo miniaturne igrače potrebujete le eno pluto in dele iz otroških igrač (ročaji, krila, noge, brki itd.). Izvirno so videti izdelki iz velikega števila zamaškov, ki so zlepljeni v obliki živali.

Plutaste igrače in figurice

Vroče stojalo. Če želite to narediti, potrebujete približno 40-50 čepov in leseni okvir. Najprej poskusite okvir napolniti z vtiči, tako da ni vrzeli. Čepe je mogoče po potrebi obrezati. Po tem ponovite isto, lepljenje čepov..

Stojalo za vroče in vinske zamaške

Kovinska preproga iz plute. Za izdelek standardne velikosti boste potrebovali približno 180 vtičev. Vse čepe po dolžini prerežite na pol. Pripravite vodoodbojen material, ki bo služil kot osnova za vašo preprogo. Zaprite zamaške na njem, začenši z robov. Po nanosu lepila dobro pritisnite.

Prevleka za kopel iz vinske plute

Plutovina. Naredite kartonsko škatlo po kateri koli shemi. Pokrijte ga z vrečo s PVA. Zamaške prepolovite in prelijte po straneh škatle ter praznine napolnite s kroglicami ali kroglicami. Za okrasitev pokrovov se zamaški razrežejo na kroge enake debeline. Celi vtiči lahko delujejo kot ročaji. Škatlo lahko okrasite z vrvico.

Plutovina

 Oglejte si uporaben video: Obrt iz vinskih zamaškov z lastnimi rokami

Izdelki iz plute bodo odlično darilo, pa tudi edinstvena notranja dekoracija. Delo s pluto je enostavno in priročno, zato lahko tudi brez določenih veščin katero koli obrt opravite sami.