Ideja za obrt na temo prostora. Fotografija korak za korakom

V šoli in vrtcu pogosto dobijo naloge za dokončanje obrti na določeno temo. Če obstaja veliko idej za pomladne in zimske obrti, potem poiščite kako narediti vesoljske obrti morda ni tako enostavno. Poskusite skupaj z otrokom narediti vesoljsko raketo po mojstrskem razredu po korakih. Vašemu sinu bo prvotna obrt všeč, saj jo bo v prihodnje lahko uporabljal kot igračo.

Pogosto so obrti na temo “Vesolje” potrebni do 12. aprila, ko se po vsem svetu praznuje dan kozmonavtike. Na ta dan je Jurij Gagarin prvič odletel v vesolje z vesoljskim plovilom Vostok. Če boste izdelali raketo ali ladjo, jo lahko poimenujete enako kot prvo ladjo..

Kako narediti vesoljsko ladjo iz kartonskih zvitkov

Materiali:

– kartonski zvitki

– pisarniški papir

– aluminijasta folija

– plastična očala

– plastični pokrovčki za steklenice

–  Scotch

– lepilo

-barvni papir

materiali za vesoljsko raketo

Za oblikovanje telesa rakete ne boste potrebovali le kratkih, ampak tudi dolgih zvitkov. Lahko jih vzamete iz zvitka brisač ali prilepite dve majhni.

Vzemite majhen kos kartona in s kompasom naredite krog takega premera, da naredite zožitev za svoj zvitek.

Telo zvitka pokrijte z belim papirjem, da bo privlačen. Za okrasitev rakete na podlago prilepite nekaj folije. Če folije ni, jo pobarvajte s flomastri.

obrtna raketna baza

Vzemite majhen kos kartona in s kompasom naredite krog takega premera, da naredite konico stožca za svoj zvitek..

Za oblikovanje telesa rakete ne boste potrebovali le kratkih, ampak tudi dolgih zvitkov. Lahko jih vzamete iz zvitka brisač ali prilepite dve majhni.

Rezervoarje za gorivo morate narediti iz majhnih zvitkov. Pokrijte jih tudi z belim papirjem. Za izdelavo konic rezervoarjev uporabite majhne bele plastične skodelice. Previdno jih prilepite na vsak rezervoar. Po lastni presoji lahko posode za gorivo tudi lepite s folijo ali okrasite s flomastri. Po tem jih lahko prilepite na telo svoje vesoljske ladje, tako kot na fotografiji..

Rezervoarje za gorivo morate narediti iz majhnih zvitkov. Pokrijte jih tudi z belim papirjem. Za izdelavo konic rezervoarjev uporabite majhne bele plastične skodelice. Lepo jih prilepite na vsako posodo

Da bo vaša raketa stabilna, lahko zanjo naredite plastično držalo za skodelico za jogurt..

Da bo vaša raketa stabilna, lahko zanjo naredite plastično držalo za skodelico za jogurt.

Lepo raketo iz zvitkov toaletnega papirja lahko uporabite za ustvarjanje tematskih kompozicij na temo “Vesolje”. Vaši otroci lahko preprosto naredijo vesoljsko ladjo z rezervoarji za gorivo z lastnimi rokami. Lahko poskusite narediti planete s tehniko papier-mâché in preživeti zanimiv prosti čas.