Obrt za 1. razred: Zanimive ideje

kaj narediti v prvem razredu

Učne ure v šoli se lahko zdijo dolgočasne. In zato, da bi si prvošolci premislili, se jim splača redno urejati ustvarjalne ure. V takih razredih lahko kiparite iz plastelina, izrežete figure in na splošno ustvarite izvirne obrti. In če želite videti obrti za prvošolce, ki jih lahko izdelate z lastnimi rokami, potem v tem članku to lahko storite. Tukaj bomo ponudili zanimive obrtne ideje za učence 1. razreda.

Obrt za prvošolce

Slikanje s plastelinom z lupinami. 

Naredi sam obrt v prvem razredu

Pri pouku ustvarjalnosti s prvošolci lahko naredite tako zanimivo obrt. Njegovo ustvarjanje je vredno opisati zdaj..

 1. Torej je treba list debelega kartona namazati s plastelinom. V tem primeru je treba plastelin izbrati “morsko” lestvico. Iz tega sledi, da morate pripraviti plastelin: modro, turkizno, modro in zeleno.
 2. Če želite ustvariti takšno sliko, je vredno pripraviti dodatke na morsko temo. To so lahko: morski kamenčki in školjke.
 3. Zdaj je vredno narediti odtis morske zvezde na listu plastelina. Če želite to narediti, boste potrebovali otroški kalup v obliki morske zvezde, ki ga morate s plastelinom pritrditi na karton in pritisniti nanj..
 4. Po tem je treba lupine položiti v morsko zvezdo. V tem primeru se lupine položijo z rahlim pritiskom nanje..
 5. Druge dekorativne elemente je treba postaviti poleg zvezde, hkrati pa ustvariti čudovit vzorec..
 6. Da bi bila slika svetla in privlačna, je treba nekatere školjke in druge dekorativne elemente pobarvati z akrilnimi barvami.

ročno delo 1. razredNaredi sam obrt za 1. razredobrti za prvi razred so preprostepreproste obrti za prvošolceNaredi sam obrt v prvem razredu

Zajčka smo oblikovali iz plastelina.

V tem članku bomo našteli nekaj obrti za 1. razred. Takšne obrti lahko prinesejo pozitivno razpoloženje vsem učencem. Plastelin se pogosto uporablja pri ustvarjanju. In to ni presenetljivo. Konec koncev manekenstvo razvija roke učencev in jim pomaga sanjati. Pri ustvarjalnih urah poskusite s svojimi učenci narediti zajčka..

preproste obrti za 1. razred

Napredek:

 • Za oblikovanje zajčka je vredno vzeti blok plastelina. V tem primeru se uporablja siv ali bel plastelin. Zato je priporočljivo, da se ta vrstica razdeli na polovico..
 • En del plastelina je treba razdeliti na še 4 dele. Posledično boste dobili 1 velik del in 4 majhne dele..
 • Velik kos je zajčji trup. Takoj je priporočljivo, da ga zvijete v oval.
 • Z majhnimi koščki morate narediti naslednje:

-En kos bodo noge živali. Če jih želite narediti, morate ta kos razdeliti na 4 enake dele (za to morate uporabiti nož za rezanje plastelina). Po tem je vsak del izdelan v obliki kapljice. V tem primeru morajo biti vaše kapljice sploščene na eni strani..

-Drugi del je treba razrezati na 2 dela. Iz teh delov lahko naredite zajčja ušesa..

-Tretji kos je primeren za ustvarjanje glave zajca..

-In četrti del plastelina bi morali za zdaj odstaviti. Iz nje boste naredili gobček in rep za zajčka.

 • Na naslednji stopnji se glava prilepi na ušesa, noge pa na telo. In da se glava živali dobro drži, je vredno v telo vstaviti polovico vžigalice.
 • Zdaj zberemo figurico zajca tako, da vse dele povežemo skupaj..
 • Po tem začnemo ustvarjati gobec. Najprej morate narediti nos. Če želite to narediti, na ustrezno mesto prilepite majhno kroglico plastelina. Pod nos je vredno postaviti par sploščenih ovalov, ki bodo posnemali lica. Za zajčka morate narediti oči iz črnega plastelina. In da jih oživite, jim lepite bleščanje..

Na koncu je vredno narediti zajčku zareze. Za to se uporabljajo svežnji ali nož iz plastelina..

obrti za prvošolceobrti za učence 1. razredaDIY obrti za prvošolceNaredi sam za učence 1. razredaEnostavne obrti 1. razredaDIY obrti za prvošolce

obrti za 1. razred

Kako narediti sliko iz listov.

Prvošolci v jesenskih dneh izdelujejo različne obrti iz suhega herbarija. Najlažja možnost je ustvariti sliko. Za to delo se morate pripraviti:

 • listi,
 • prazen list albuma,
 • lepilo.

Napredek:

Najprej se je vredno odločiti za vzorec. Nato je s preprostim svinčnikom priporočljivo narisati grobo skico na papir. In da bo slika videti svetla, morate nekatera mesta prebarvati v obliki neba in jezera z akvareli. Takoj, ko se barve posušijo, je treba na sliko postaviti herbarij..

Nato je priporočljivo nanesti lepilo na želena področja slike. In na vrhu, s čednimi gibi, je vredno lepiti liste. V tem primeru je slika napolnjena s herbarijem od zgoraj navzdol. V tem primeru mora naslednja plast pokriti prejšnjo.

Na koncu je priporočljivo okrasiti plovilo s svetlim soncem. In dodajte še nekaj podrobnosti.

Naredi sam obrt za 1. razredLahka obrt 1. razredaobrti za osnovnošolce

obrti za osnovnošolce

Končno

Zdaj veste, kakšna obrt obstaja za prvi razred z lastnimi rokami. Te ideje dopolnite z domišljijo. Fantje naj sanjajo in prepričani so, da jim bo zagotovo všeč.