Obrt za dan zmage

DIY obrti za dan zmage

Postavitve obrti za dan zmage

Velika domovinska vojna 1941-1945 ima svetovni zgodovinski pomen, saj je vplivala na življenja mnogih ljudi. Človeštvo se je drugič seznanilo s trpljenjem, bolečino in smrtjo, žrtve pa so bili ljudje iz različnih držav z vsega sveta. Zmaga v tej vojni je bila odločilnega pomena za socialistične ljudi, zato vsako leto 9. maja potekajo parade veteranov in odprti pouk v šolskih in predšolskih ustanovah. V tem članku predlagamo, da si ogledamo vrsto ročno izdelanih modelov za dan zmage, ki so jih šolarji izdelali z lastnimi rokami..

Modeli so obsežne obrti, ki odražajo posamezne dogodke v miniaturi. Za njihovo izdelavo se uporabljajo različni materiali, na primer pesek, alabaster, barve, karton, pena. Lahko ponazorimo znane bitke ali življenje civilistov med sovražnostmi.

Ideja za postavitev za dan zmage

Ideja za postavitev za dan zmage

Pri tej postavitvi je pomembno ustvariti izvirno vzdušje, figure pa lahko vzamete iz kompleta za otroke. Naredite drevesa iz posušenih cvetov, ki jih želite pobarvati, ali uporabite žico in kroglice. Kot podlago za zemljo uporabite krpo. Odpadli listi in trava so lahko izdelani iz barvnih volnenih vlaken.

DIY postavitev

Pripravite raztopino alabastera ali mavca in jo dajte v škatlo, tako da dobite majhen jarek

Pripravite raztopino alabastera ali mavca in jo položite v škatlo, tako da dobite majhen jarek. Napolnite jarek s peskom. Akrilne barve lahko uporabite za barvanje posušenega modela ali pa ga pustite belega, če je motiv primeren za zimsko sezono. Uporabite lahko veje, vojake igrače in druge predmete, ki so potrebni za ponazoritev vojaških operacij..

 Obrambna postavitev

Kot osnovo za to obrt lahko uporabite vezane plošče ali peno, če nameravate narediti jarke. Površino pobarvajte z akrilnimi barvami.Obrt za dan zmage

Kot osnovo za to obrt lahko uporabite vezane plošče ali peno, če nameravate narediti jarke. Površino pobarvajte z akrilnimi barvami. Za travo ali ceste lahko uporabite koščke klobučevine. Naredite drevesa iz navadnih vej. Rezervoarje naredite iz kartona ali debelega papirja, jih pobarvajte z gvašom ali akvareli. Oblikujte uničene hiše in jih izrežite iz kartona. Pobarvana črna tkanina in kamni bodo pomagali simulirati učinke eksplozije. Za okrasitev tega obsežnega plovila lahko uporabite plastelin in vojake igrače.

Obrt za dan zmage: model Bagration

Obrt za dan zmage: model Bagration

Bagration je beloruska ofenzivna operacija, ki je potekala od 23. junija do 29. avgusta 1944. Dobra ideja za 9. maj je prikazati dogodke pred 70 leti. Na tem mestu se je prilegalo 100 kg peska, krajina je bila narejena z mahom.

Dobra ideja za 9. maj je prikazati dogodke pred 70 leti. Na tem mestu se je prilegalo 100 kg peska, krajina je bila narejena z mahom.

Ograje in stopnice so bile narejene s pomočjo vžigalic in lesenih palic. Igrače, ki jih lahko kupite ali naredite sami, bodo pripomogle k bolj realistični postavitvi..

Upamo, da ste uživali v našem izboru postavitev ob dnevu zmage. Več DIY obrti si oglejte tukaj..