Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Novo leto je čudovit čas, ko magija prodre v naš dom v srcu vsake osebe. Za ta praznik je običajno izdelovati različne obrti. Obrtnice za ta primer uporabljajo najrazličnejše materiale. Če pa radi delate s kroglicami, vam bomo v tem članku ponudili novoletne obrti iz kroglic, ki vam bodo omogočile ustvarjanje mojstrskega razreda s fotografijo po korakih.

Kakšne obrti lahko naredite iz kroglic za novo leto

Ribje kosti.

Vsaka obrtnica bo lahko iz kroglic naredila ogromno ročnih del. Te obrti so lahko preproste pri izvedbi. Najdete lahko tudi druge obrti, ki jih bo nekoliko težje izvesti. Za izdelavo božičnega drevesa vzemite:

 • majhne zelene kroglice v količini 50 gramov,
 • majhne rjave kroglice v količini 5 gramov,
 • bakrena žica,
 • dve kroglici za bisere,
 • večbarvni kamenčki,
 • bugle,
 • alabaster in lepilo “Moment”,
 • stojalo.

Napredek:

Vaša prihodnja obrt – božično drevo bo imelo 10 stopenj. Vsaka taka stopnja bo imela 4 veje.

Najprej je vredno narediti vrh božičnega drevesa s prvo stopnjo. Torej, vzamemo žico, dolgo 45 cm, in na njeno sredino nanizamo kroglico zlate barve. Nato nanizamo belega hrošča, zlato kroglico, srebrno kroglico in zeleni rez. Drugi konec žice od * do * je treba speljati kot pri tkanju igel.

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Zdaj vrzite 4 zelene kroglice na vsak konec žice. Konce žice zvijte skupaj 4 zavoje. Na eni od 4 žic zelenih kroglic naredite zanko. Vrzite še 2 rjavi kroglici. Nato vnesite še 4 zelene kroglice. Ponovite te korake na drugi strani žice. Zavrtite v 2 zavojih in naredite še nekaj podobnih zank.

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Nato začnimo ustvarjati drugo stopnjo. Na tej stopnji vzamete 4 kose žice, dolge 25 cm. To žico boste potrebovali za izdelavo štirih vej, ki bodo imele naslednje kroglice: 3 zelene kroglice, 2 rjave kroglice in še 3 zelene kroglice. Zavrtite žico od ušesa do očesa 5 zavojev. In od zadnje zanke morate zasukati 3 zavoje.

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakihObrt za novo leto iz kroglic. Več mojstrskih tečajevMojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakihMojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Ko ustvarite drugo stopnjo, začnite ustvarjati tretjo stopnjo božičnega drevesa. Pri delu boste potrebovali 4 segmente, ki bodo dolgi 30 cm. Iz njih naredite 4 veje, ki bodo imele 5 zank. Prve tri zanke je treba narediti na enak način kot zanke 2. stopnje. V drugih dveh zankah so namesto treh kroglic 4 zelene kroglice.

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakihMojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Vam je uspelo s tretjo stopnjo? Nato začnite izdelovati 4. Pri delu morate uporabiti 8 kosov žice, dolgih 30 cm, iz njih boste morali ustvariti 8 vej s petimi zankami. Prve 3 zanke vejice je treba narediti na enak način kot zanke druge stopnje. V preostalih dveh zankah morate poklicati 6 zelenih kroglic. Ko je zadnja zanka končana, morate žico zasukati navzdol 5 zavojev. Po tem je vredno zbrati eno vejo iz dveh takih vej. Obrnite ga v spiralo 4 zavoja.

Če želite narediti 5. stopnjo, morate vzeti žico, dolgo 33 cm, iz katere morate narediti 4 veje s sedmimi zankami. Prve tri zanke naredimo na enak način kot zanke druge stopnje. V preostalih zankah zberemo 6 zelenih kroglic.

Za izdelavo šeste stopnje se uporabi 8 kosov žice dolžine 30 cm, iz njih bomo naredili 8 vej s petimi zankami. Te zanke so ustvarjene na enak način kot za zanke stopnje 4. Po tem morate zbrati eno od teh dveh vej. Pri tem delu uporabite dodaten kos žice dolžine 20 cm. Dodatno žico zvijte 12 zavojev od zadnje zanke. Vredno je navijati v spiralo. Nato drugo vejico s spiralo navijte 15 zavojev.

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Sedma stopnja je ustvarjena iz štirih kosov žice, dolgih 60 cm. Na sredini žice morate poklicati prvo zanko. Nato na istem koncu vrzite še 6 zank. Zanke so ustvarjene na enak način kot zanke 6. stopnje. Drugi konec žice pustite dolg. Ko ustvarite zadnjo zanko, zavrtite 7 zavojev. Na dolgem koncu žice morate oddati 7 zank. Z dodatno žico zavijte vejico 8, obrnjeno navzdol po spirali.

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Če želite ustvariti 8. stopnjo, morate vzeti 4 kose žice, dolge 60 cm. Potrebovali boste tudi 4 kose po 30 cm. Iz dolgih segmentov morate zviti veje, tako kot za 7. stopnjo. Zvijte vejice iz kratke žice, ki bo imela 5 zank. Poleg tega morata njuni dve veji zbrati eno vejo. Pritrdimo jih s spiralo. Najprej začnemo spiralo 15 zavojev na vejici z dvema koncema. In nato privijte majhno vejico 15 obratov.

Za ustvarjanje devete stopnje znova izvedemo vsa dejanja, ki so bila potrebna za oblikovanje osme stopnje. V tem primeru pa morate povečati število zavojev s 15 na 18 kosov..

Deseto stopnjo ustvarimo iz štirih kosov žice. Dolgi naj bodo 70 cm. Vzamemo tudi 4 kose žice, dolžine 33 cm. Veje morajo biti narejene na popolnoma enak način kot za 8. stopnjo. Vendar pa morate v majhni veji poklicati 7 zank. In v velikem zbiramo 8 in 9 zank. Prav tako je vredno povečati število zavojev v spirali. Zdaj naj bi jih bilo 22.

Če so vsi elementi božičnega drevesa pripravljeni, morate na tej stopnji začeti sestavljanje. V tem primeru uporabite dodatno žico. Začnite na vrhu sklopa. Konce žice navijte navzdol. Vaša struktura se ne bo upognila. In vse zato, ker obstaja zadostno število vej in stopenj. Tu vam ni treba uporabljati dodatne palice. Med stopnjami je vredno ohraniti razdaljo približno 0,8 cm, do dna pa je treba razdaljo povečati na 1,2 cm..

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakihMojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakihMojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakihMojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Končano božično drevo je treba posaditi v lepo stojalo. Raztopite alabaster in vanj zataknite božično drevo. Pustite, da se alabaster posuši. Zdaj z lepilom Moment okrasite temeljni premaz z obrtjo. Uporabite kroglice ali barvne kamne.

Mojstrski razred novoletnih obrti iz kroglic s fotografijami po korakih

Novoletni svečnik iz kroglic.

Obrt iz kroglic za novo leto je za obrtnico prijetno doživetje. Pomembno pa je omeniti, da je za ustvarjanje takšnih obrti mogoče porabiti veliko časa. Vendar je rezultat vreden. Vsaka obrtnica bo rada naredila naslednjo lepo kompozicijo. Če želite narediti to čudovito obrt, morate kuhati:

 • debela žica za lok,
 • žica v zlati barvi za kodre,
 • zgoščenka, ki bo osnova,
 • satenski trak,
 • solino in fino žico,
 • majhna sveča.

Napredek:

 1. Prvi korak je odrezati kos žice. Na ta kos žice morate položiti 20 kroglic. Žico morate zviti pod zanko. Odstopite 1 cm nazaj in oblikujte popolnoma enako zanko. Na enem segmentu boste dobili 9 takšnih zank..
 2. Zdaj oblikujte vejico. Če želite to narediti, žico prepognite na polovico in liste zvite v parih. Na vrhu bi morali imeti tudi zgornjo zanko. Za okrasitev osnove take obrti je potrebno narediti 7 takih vej. In še 7 vej bo treba tkati za venec. Toda za liste je treba splesti 7 kratkih vejic.
 3. Za okrasitev vej uporabite roza kroglice. Zaželeno je, da imajo geometrijsko obliko. Nanesti jih je treba na razdalji 1 cm drug od drugega. Pod vsako kroglico mora biti žica zvita.
 4. Če želite narediti lok, morate pripraviti nekaj nog za podlago. Stisnite jih s kleščami.
 5. Naredite lok in zavijte konce na enak način. Okrasite lok s satenskim trakom.
 6. Na naslednji stopnji prilepimo noge loka na disk.
 7. Nato na podlago, ki je disk, pritrdimo solnik in svečo.
 8. Iz zlate žice naredite kodre, ki bodo okrasili lok.
 9. Če želite narediti lok iz 7 dolgih vej, morate narediti dve trojni veji. Eno vejo pustite nespremenjeno. Kratke vejice tkajte z verižico kroglic, da oblikujete venec.
 10. Zdaj morate veje pritrditi na lok in okoli solinarja. Na lok je treba obesiti tudi zvonec. In na vrhu loka je vredno popraviti satenski rdeči lok.

Ročno izdelovanje kroglic za novo leto

Božični zvončki iz kroglic.

Če želite ustvariti čudovito, lepo obrt, pripravite:

Kroglice: bele, svetlo zelene, zelene, temno zelene, zlate, rdeče.

Kroglice s premerom 5 mm rumene in rdeče.

0,3 mm žica in škarje.

Napredek:

Vredno je reči, da je treba te zvonove narediti v več fazah..

Na prvi stopnji se naredijo same vejice. Izdelati jih je treba s tehniko “tkanje z zanko”. Vzameš žico dolgo 70 cm in nanjo naneseš: 1 temno zeleno, 2 zeleni, 1 svetlo zeleno, 3 bele, 1 svetlo zeleno, 2 zeleni in 1 temno zeleno kroglico.

ročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo leto

Na naslednji stopnji se oba konca žice zložita skupaj in nabereta se še 2 temno zeleni kroglici.

Ločite konce žice in na en konec vtipkajte: 2 temno zeleni, 2 zeleni, 1 svetlo zeleno, 3 bele, 1 svetlo zeleno, 2 zeleni in 1 temno zeleno kroglico. Ta konec speljite skozi prvo temno zeleno kroglico.

Zgornje korake je vredno narediti tudi z drugim koncem žice..

ročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo leto

Nato znova odklopite konce žice in pokličite na obeh koncih: 3 temno zelene barve. Nato na en konec žice vnesite 1 temno zeleno kroglico, z drugim koncem žice pa pojdite proti tej kroglici..

Zategnite žico, da ustvarite majhno vejico.

Če želite dodati razvejanje vzdolž roba, znova ponovite zgornje korake. Takšne veje morajo tkati 4 kose.

Po izdelavi listov morate začeti ustvarjati zvonce. Priporočljivo je, da za njegovo ustvarjanje uporabite vzporedno tkanje. Najprej spletemo nogo zvonca.

ročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo leto

Za izdelavo vrstic 1 in 2 morate: odrezati meter žice s premerom 0,3 mm. Nanjo vnesite 1 zlato barvo, jo položite na sredino žice, nato na 1 konec žice pokličite še 1 kroglico. Skozi njo pojdite z drugim koncem žice..

ročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo leto

3. vrstica se izvede na enak način kot 1 in 2.

Nato nadaljujemo z izdelavo volumetričnega dela zvona. Označite 2 polovici zvonca z zgornjo in spodnjo vrstico. Oblecite 3 kroglice in jih pritrdite na stran kroglice 3. vrstice. To bo vaša zgornja vrstica.

Zdaj dokončajte spodnjo vrstico. Če želite to narediti, na drugo stran zgornje vrstice vnesite in pritrdite 3 kroglice.

S takšnimi dejanji ponovimo vse zgornje in spodnje korake..

V vrsticah 6-7 pritrdite 5 kroglic v spodnjo in zgornjo vrsto.

Popravite 7 kroglic v vrsticah 8-9.

V vrsticah 10-11 pritrdite po 9 kroglic.

V vrsticah 12-13 pritrdite po 11 kroglic.

V vrsticah 14-15 pritrdite po 13 kroglic.

V vrsticah 16-17 pritrdite po 15 kroglic.

V vrsticah 18-19 pritrdite po 17 rdečih kroglic.

Drugi zvonec je treba narediti na popolnoma enak način, kot je opisano zgoraj..

ročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo leto

Če sta pripravljena 2 zvonca, začnite izdelovati trstiko.

V ta namen odrežite žico, ki je dolga 20 cm, na sredino žice položite kroglico. Zložite oba konca žice skupaj. Po tem morate na dve žici položiti 1 kroglico in 11 kroglic.

ročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo leto

Jezik pritrdite v zvonec, pri tem pa prečkajte 3-2-1 vrstice s koncema žice proti.

Če želite zvonce povezati skupaj, morate dva konca žice zasukati.

Zdaj naredite lok. Ta podrobnost bo presenetljiv element kompozicije. Če želite to narediti, vzemite rdeče kroglice.

Za lok potrebujete žico, dolgo 35 cm. Na to žico položite eno kroglico in 20 rdečih kroglic. Kroglico postavite na sredino žice.

Zdaj je treba konec žice, kjer se zbirajo kroglice, potegniti v nasprotni smeri skozi kroglico.

Ta konec potegnite skozi kroglico, dokler se ne ustavi..

ročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo leto

Na drugem koncu žice je treba nabrati 20 kroglic rdeče barve. Ta konec žice potegnite nazaj skozi kroglico..

Zategnite in vaš lok bo dobil običajno obliko..

Na enem koncu žice je vredno zbrati rdeče kroglice v količini 12 kosov. Po tem držite zadnjo kroglico in žico v nasprotni smeri speljite skozi 11 kroglic.

Vse kroglice je treba tesno premakniti med seboj in zategniti žico.

Na drugem koncu premca bi morali storiti enako..

Zavijte dva ohlapna konca žice.

ročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo leto

Zbiramo plovila.

Če so vsi deli vaše kompozicije pripravljeni, jo lahko začnete sestavljati..

Vzemite smrekove veje in jih zložite skupaj. Zvijte vse tekaške konce žice skupaj.

Nad zvonovi pritrdite lok.

Po tem položite zvonce na vejice. Vsi konci izdelkov morajo biti skupaj. Zvijte jih vse skupaj.

ročno izdelane kroglice za novo letoročno izdelane kroglice za novo leto

Upognite žico tako, da je za sestavo. Odvečne kose žice odrežite s kleščami.

Zdaj samo razprostrite vejice.

ročno izdelane kroglice za novo leto

Končno

Seveda to niso vse obrti iz kroglic. Za novo leto je mogoče izdelati veliko različnih obrti. In v tej zadevi lahko varno eksperimentirate. Zato izberite možnost, ki vam je všeč obrti in začnite izdelovati nekaj nenavadnega.