Obrtne ideje za materinski dan za prvošolce

preproste obrti za materinski dan za prvošolce

Jeseni tudi pri nas praznujejo različne praznike. Najsvetlejši in najljubši praznik je materinski dan, ki ga običajno praznujemo jeseni. Za ta dan otroci v šoli in v vrtcih pripravljajo koncerte za matere. Poleg tega otroci sami izdelujejo različne obrti. Te obrti se običajno med počitnicami podarijo materam. V tem članku smo za vas izbrali obrti za materinski dan, ki jih je v osnovni šoli zelo enostavno narediti z lastnimi rokami. Upamo, da vam bodo naše ideje všeč in da boste lahko naredili kaj zanimivega..

Obrt za mamin dan

Darilo za mamo iz serviete.

Zelo enostavno je narediti ganljivo darilo za mamo. Zdaj vam bomo ponudili zanimiv mojstrski tečaj, s katerim lahko izrazite svojo ljubezen do svoje matere. Če želite narediti tako čudovito darilo, pripravite:

 • rdeči kartonski list,
 • lepilo,
 • papirnate serviete (roza in bela),
 • ozek satenski trak,
 • škarje in dvostranski trak,
 • preprost svinčnik in list rumeno obarvanega papirja,
 • list albuma.

obrti za prvošolce za materinski dan

Napredek:

 1. Ročno nariši srce na kos kartona. Prenehaj.
 2. Obrnite srce z belo stranjo navzgor in položite dlan na rjuho. Obkrožite ga s preprostim svinčnikom.
 3. Zdaj vzemite bele in roza prtičke. Vsak prtiček razrežite na 4 enake trakove. Nato vsak trak razrežite na kvadratke velikosti 3×3 cm.
 4. Nadalje je treba vsak tak kvadrat zviti v kepo. Hkrati pa papirja ne smete preveč pritiskati. Končana gruda mora biti puhasta, vendar ne trda..
 5. Dlano, ki ste jo narisali, namažite z lepilom. Mazati morate vzdolž obrisa. Bele grudice položite na lepilo. Prav tako naj zapolnijo celoten prostor dlani. V tem primeru so kroglice precej tesno pritrjene med seboj..
 6. Da se kroglice dobro držijo, mora obdelovanec nekaj časa ležati. Po tem je vredno odrezati kos satenskega traku, ki je od zgoraj z dvostranskim trakom lepljen na srce. To bo obesek za srce..
 7. Prostor, ki okoli dlani ni napolnjen s kroglicami, namažemo z lepilom. Zdaj so na lepilo položene grudice rožnatih prtičkov. Grudice je treba postaviti dovolj blizu drug drugemu..
 8. Zdaj je vredno narisati cvet s cvetnimi listi na beli list s svinčnikom. Izrežite ga s škarjami in ga prilepite na srce. Iz rumenega papirja izrežite jedro in ga prilepite tudi na cvet.
 9. Po tem lahko na zadnjo površino prilepite tople besede, ki so bile napisane na papirju.

obrti za prvošolce za materinski danobrti za prvošolce za materinski danobrti za prvošolce za materinski dan

Zanimiva obrt za mamo. 

Na državni praznik je običajno, da matere podarijo srčkana darila. V bistvu darila za matere izdelujejo iz papirja in kartona. Za naslednjo plovilo boste potrebovali barvni papir in karton..

 1. Na drugem listu je narisana dlan, ki jo je treba razrezati.
 2. Najprej je lonec narejen iz kartona. Seveda se v tem primeru uporablja karton veselih barv..
 3. Rože ločeno narišemo na svetel karton, ki ga bomo uporabili za okrasitev dlani. Dlan je zlepljena na lonec in posledično je čudovita obrt pripravljena.

obrt za materinski dan naredi sam v osnovni šoli

Polži za matere.

V tem članku navajamo obrtnike prvošolcev, ki so narejeni za materinski dan. Iz barvnega papirja je zelo enostavno izdelati srčkane obrti, ki bodo mami odlično darilo..

Iz barvnega papirja so izrezani trakovi, iz katerih je zlepljeno srce. Trakovi so izrezani iz kartona. Na črtah je vredno prikazati obrazne poteze.

preproste obrti za materinski dan za prvošolce

Rože za matere.

Seveda matere radi prejemajo rože kot darilo. Na svetle počitnice je mama lahko zadovoljna s kartonskimi rožami. Iz kartona izrežite brst tulipana in steblo. Ti elementi so med seboj zlepljeni z lepilom. Za dekoracijo lahko uporabite trak..

preproste obrti za materinski dan za prvošolce

Vaza s cvetjem za mamo.

Različne preproste obrti za materinski dan zadostujejo za izdelavo prvošolcev. Tudi naslednja obrt je zelo enostavna. Za delo morate pripraviti:

 • navadni papirnati prtički,
 • plastelin,
 • nepotrebnih označevalcev,
 • stare skodelice za jogurt.

obrti za prvošolce za materinski dan

Napredek:

 1. Prtičke narežemo na kvadratke.
 2. Iz plastelina morate zviti žogo. Nanese se na flomaster.
 3. Zdaj je prtiček pritrjen na plastelin z rezanjem. Vredno je napolniti celo žogo s prtički.
 4. Palica s prtički je s plastelinom pritrjena na skodelico.
 5. Nalepka na skodelici je zapečatena z nalepko, na katero lahko mami napišete dobro željo.

obrt za materinski dan naredi sam v osnovni šoli

Končno

Kot lahko vidite, lahko za materinski dan izdelate najrazličnejše obrti. Vsaka takšna obrt vam bo dala odlično razpoloženje. Zato naredite obrti za matere pri pouku ustvarjalnosti in podarite svojim najdražjim srečo..