Kako narediti ogromne rože iz papirja z lastnimi rokami

Za ljubitelje ogromnega papirnatega cvetja, ki ga naredite sami, vam bo všeč ta članek na naši spletni strani Svoimi Rukamy.

Za obrt – ogromno cvetja boste potrebovali:

– valovit papir v različnih odtenkih primeren za rože

– valovit papir za izdelavo listov in stebel.

– stebelne žice, zavite v papir. Približno šest kosov

– cvetlični trak

– lepilo

– okrogel svinčnik

– škarje

Za obrt - potrebno bo ogromno cvetja

Korak za korakom izdelujemo ogromne rože iz papirja:

1. Vse delo traja približno eno uro. Vnaprej pripravljene predloge je treba pritrditi na valovit papir in jih obrisati s svinčnikom, nato pa jih razrezati.

Za izdelavo rože morate imeti na zalogi:

– 5 majhnih cvetnih listov iz valovitega papirja, ki ustrezajo cvetnim odtenkom

– 15 velikih cvetnih listov iste barve

– 3 oljčni listi

– 1 skodelica traku

Korak za korakom izdelujemo ogromne rože iz papirja:

2. Izrežite

3. Začnemo izvedbo prtljažnika. Potrebno je vzeti tri žice stebla (za en cvet), vse po vrsti zaviti s cvetličnim trakom. Pri tem je pomembno, da imate pri roki mokro brisačo ali krpo, saj vam bodo s trakom lepljivi prsti..

Začnemo z izvajanjem prtljažnika. Vzeti morate tri žice stebla (za eno rožo)

4. Izdelujemo okras cvetnih listov. Najprej morate vzeti srednje velike cvetne liste, z njimi nekoliko popraviti robove in jih nato upogniti v sredino. Zvijte vrhove cvetnih listov. To je enostavno narediti s svinčnikom, samo tako, da ga ovijete..

5. Enako dejanje je treba narediti s cvetnimi listi v obliki srčkov..

6. Začnite oblikovati brst iz petih srednje velikih cvetnih listov. Prvi cvetni list je treba oviti okoli stebla. Torej, enega za drugim, zavijte vse druge cvetne liste, posledično dobite pet zavitih cvetnih listov.

Naslednji korak je pritrditev cvetnih listov s cvetličnim trakom. Namotajte ga okoli dna cvetnih listov, ki so blizu stebla

7. Naslednji korak je pritrditev cvetnih listov s cvetličnim trakom. Namotajte ga okoli dna cvetnih listov, ki so blizu stebla. To bo omogočilo, da se cvetni listi oprimejo na steblu.

Zdaj ostane le še dodajanje skodelic na dno vrtnice. Obrnite vrtnico na glavo in skodelico ovijete okoli stebla

8. Dodajte 15 cvetnih listov v obliki srca. To storite na enak način kot pri pritrditvi majhnih cvetnih listov, zavrtite steblo in pritrdite liste. Po tem je treba vsak cvetni list na dnu zaviti s trakom, da se dobro pritrdi na steblo..

Listnate trakove pritrdite na glavno steblo

9. Zdaj je treba še skodelice dodati na dno vrtnice. Obrnite vrtnico na glavo in skodelico ovijete okoli stebla. To delo ni lahko. Papir se lahko naguba, poskusite ga pobrati s prsti in zaviti s cvetličnim trakom.

Zdaj pa začnimo okrasiti cvetne liste. Vzemite vnaprej narezan list, oljčno senco, na sredino dodajte nekaj lepila

10. Zdaj pa začnimo okrasiti cvetne liste. Vzemite vnaprej narezan olivno zelen list, na sredino dodajte malo lepila, pritrdite konec stebelne žice in s prsti vzemite list od zunaj. Ne pustite nekaj sekund, dokler se list ne posuši. Poravnajte robove lista.

Ne pustite nekaj sekund, dokler se list ne posuši.

11. Enako storite z ostalimi listi..

12. Ne pozabite na steblo, ki ga je treba zaviti od vrha do dna. Iz papirja izrežite trak oljčnega odtenka in zavite v krog. Na koncu kapnite nekaj lepila, da ga pritrdite. Enako storite z ostalimi dvema steblama..

13. Z lepilnim trakom pritrdite stebla in liste na glavno steblo. Upoštevati je treba, da morajo biti precej nižje od brsta.

14. Če želite, lahko liste razširite. Cvet je pripravljen.

Upamo, da lahko takšne okraske iz papirja ponovite z lastnimi rokami.

Upamo, da lahko takšne okraske iz papirja ponovite z lastnimi rokami. Preberite tudi več delavnic o izdelavi umetnih obrti – rož