Okraski za maturo DIY

Zapestnica za maturantski ples

Nakit je vrhunec vsake podobe, saj lahko ona poudari lepoto dekleta. Bliža se maturantski ples in na njem morate izgledati izjemno. Ročno izdelan nakit bo poudaril vašo individualnost in bo izvirno dopolnil vsako obleko. Ponujamo vrsto mojstrskih tečajev, kako narediti okraske za maturo z lastnimi rokami.

Cvetlična zapestnica

Materiali:

– klobučevina;

– Ježevi trakovi;

– umetno cvetje;

– kroglice.

Zapestnica mojstrskega razreda za maturoZapestnica mojstrskega razreda za maturo

Prednost dela s klobučevino je, da robov ni treba dodatno obdelovati. Izrežite trak iz klobučevine širok 2-3 cm. Dolžina je odvisna od obsega zapestja.

Na robove traku prišite Velcro, da dobite zapestnico.

Umetne rože prilepite na trak iz klobučevine. V sredino lahko vstavite lepo kroglico.

Te rože prišite na klobučevino. Za zapestnico lahko namesto Velcro uporabite trak.Če ni umetnih, naredite rože iz tkanine.

Boste potrebovali:

– pištola za lepilo;

– trakovi iz tkanine ali traku;

Faze izdelave cvetja z lastnimi rokami za zapestnico

Na koncu traku tkanine ali traku zavežite vozel.

Faze izdelave cvetja z lastnimi rokami za zapestnicoTkanino začnite ovijati okoli vozla in jo rahlo stisniti.

Ne pozabite premazati tkanine z lepilom, da se cvet izkaže za trpežen in se ne razkrije.

Tkanine ne pozabite premazati z lepilom, da bo cvet obstojen in se ne bo razvil..

Zavijte trak do konca. Izkazalo bi se, da je vrtnica.

Te rože prišite na klobučevino. Za zapestnico lahko namesto Velcro uporabite trak. Zavijte trak do konca. Moral bi dobiti vrtnico.Te rože prišite na klobučevino. Za zapestnico lahko namesto Velcro uporabite trak.

zapestnica s cvetjem za maturantski ples

Zapestnica za maturantski ples

Materiali:

– tanek elastični trak;

– kroglice ali semenske kroglice različnih velikosti in barv;

– škarje.

Zapestnica za maturantski plesZapestnica za maturantski ples

Mojstrski tečaj nakita iz kroglic

Odrežite elastiko po dolžini zapestja.

Začnite nanizati kroglice. Izberite kroglice s širokimi luknjami, saj boste skozi njih lažje prebili elastiko. Namesto elastičnega traku lahko uporabite ribiško vrvico, potem pa morate priti z zadrgo, sicer bo zapestnico težko odstraniti.

Predstavljajte si, potem bo zapestnica z biseri dodala videz vašemu videzu..

Konice niti trdno privežite, presežek pa odrežite s škarjami..

Mojstrski tečaj nakita iz kroglic

Ideje za izdelavo uhanov za maturantski ples

Ideje za izdelavo uhanov za maturantski plesZa izdelavo uhanov boste potrebovali:

– žica;

– kroglice;

– zatiči za kroglice;

– ščipalke;

– kljuke;

– klešče za okrogel nos;

– klešče.

Diplomski uhani naredi samDiplomski uhani naredi sam

Za izdelavo najpreprostejših uhanov je dovolj, da žico napeljete skozi kroglico in konce žice skupaj zavijete v spiralo. Dolžino prilagodite sami, nato pa samo vstavite uhan ali bluzo (vrste pritrdilnih elementov za uhane).

Za izdelavo najpreprostejših uhanov je dovolj, da žico previjete skozi kroglico in konce žice skupaj zavijete v spiraloOkrogli uhani so lahko tudi iz žice.

Okrogli uhani so lahko tudi iz žice.Če želite to narediti, potrebujete ravno, valjasto steklenico šampona ali dezodoranta. Kos žice upognite v obroč okoli steklenice.

Na koncih naredite majhne obročke. Kroglice nanizajte na drug majhen kos žice. Upognite konce žice z okroglimi zobmi. Na obroč priključite kos žice. Pritrdite pretisni omot.

Elegantne vintage uhane lahko naredite celo z lastnimi rokami.Elegantne vintage uhane lahko naredite celo z lastnimi rokami, glavna stvar je izbrati pravo okovje in kroglice. Kroglice položite na okrasne zatiče.

Uporabite lahko kroglice različnih velikosti in poljubne zatičeUporabite lahko kroglice različnih velikosti in poljubne zatiče

Uporabite lahko kroglice različnih velikosti in poljubne zatiče. Upognite konce zatičev z okroglimi kleščami za nos.

Povežite vse elemente skupaj in pritrdite pretisni omot ali drugo primerno ključavnicoPovežite vse elemente skupaj in pritrdite pretisni omot ali drugo primerno ključavnico.

Ideje za ogrlico za maturantsko delo

Ideje za ogrlico za maturantsko deloV zgodovini človeštva so si ženske prizadevale videti privlačne, zato so se okrasile z vsemi vrstami dodatkov. Ogrlica je že od nekdaj veljala za slovesno dekoracijo, nekoč pa je bila na voljo le plemenitim in bogatim ljudem. Ponujamo vam nekaj idej, kako narediti ogrlico za maturantski ples z lastnimi rokami..

Izvirno bo videti ogrlica iz kroglic in trakuIzvirno bo videti ogrlica iz kroglic in traku. Če želite to narediti, morate kroglice prišiti na trak na isti razdalji z ribiško vrvjo. Šivajte po principu prelivnega šiva. Ko so vse kroglice prišite, izvlecite ribiško vrvico, nato pa bo med kroglice lepo položen trak. Na različne strani traku lahko prišijete kroglice z izmeničnimi oblikami, velikostmi in barvami. Po tem načelu si omislite drugačen nakit, ki bo vaši podobi dal individualnost..

Če želite poudariti svojo ženstvenost in eleganco, naredite ogrlico iz biserovČe želite poudariti svojo ženstvenost in eleganco, naredite ogrlico iz biserov. Kroglice so nanizane na ribiško vrvico, nato pa je prišit trak, ki da okrasju ustvarjalen videz. Poleg tega lahko na ogrlico naredite čudovite vrtnice iz blaga ali nalepite umetno cvetje..

Preden začnete izdelovati nakit za maturantski ples, natančno razmislite o slogu svojega videza. Izberite harmonične odtenke, saj v modi ni le retro slog, ampak tudi naravnost.