Otroške obrti za dan zmage

Otroška obrt za razstavo ob dnevu zmage s fotografijami

Majhna razstava otroških ročnih del za 9. maj s fotografijo

Zmaga v vojni 1941–1945 je eden od ganljivih in pomembnih dogodkov v državah nekdanje Sovjetske zveze in v številnih evropskih državah. V zadnji berlinski operaciji druge svetovne vojne je bilo vključenih na milijone vojakov, na tisoče tankov in letal. Zmaga je bila vredna številnih izgub, zato 9. maj velja za dan žalovanja in hkrati za dan osvoboditve iz nacistične Nemčije. V tem članku želimo ponuditi razstavo idej za obrt ob dnevu zmage, ki jih je mogoče narediti z otroki doma ali v razredu v šoli in vrtcih..

Origami obrt za dan zmage: letalo in golob

Origami je umetnost, ki ne pozna meja in ne zahteva veliko denarja. Do 9. maja lahko otroci vseh starosti zložijo papirnate figure, ki bodo dopolnile tematski plakat ali pa postale lepo darilo za veterane. Če želite letalo iz papirja, potrebujete lepilo in barvni papir..

1. List A4 prepognite na polovico, nato odvijte in upognite vzporedne stranice proti sredini.

2. Če ste kdaj naredili letalo iz papirja, prepognite tudi zgornje vogale. Po tem odvijte vogale in upognite vogale do prvotne gube. Nato znova upognite vogale..

3. Upognite notranje stranice, ki so bile upognjene v 1. koraku navzven. Bodoče letalo upognite v sredino. Naredite krivulje čopka in jih označite.

4. Odvijte ravnino in zavrtite rep vzdolž središčne črte.

5. Krila letala morajo biti razporejena vodoravno..

6. Da bo plovilo bolj stabilno in se sčasoma ne odpira, lepite posamezne dele z lepilom ali spenjalnikom.

Če želite letalo iz papirja, potrebujete lepilo in barvni papir.Takšna letala lahko izdelate za okrasitev notranjosti učilnice ali pri pouku dela. Staršem priporočamo, da ta mojstrski tečaj uporabijo za prosti čas z otroki..

Golob je že dolgo veljal za simbol miru, zato je njegovo podobo do 9. maja mogoče najti na številnih plakatih. Ponujamo vam, da iz belega papirja naredite golobico v tehniki origami.

1. Izrežite kvadrat iz A4 in ga zložite v trikotnik.

2. Razširite trikotnik in vogale prepognite do linije pregiba. Nato obrnite trikotnik in znova zložite vogale..

3. Zdaj je treba figuro prepogniti na polovico. Dolg del nežno upognite na notranji strani, da se preostali del ne odpre.

Golob je že dolgo veljal za simbol miru, zato je njegovo podobo do 9. maja mogoče najti na številnih plakatih

4. Konica dolgega dela mora biti upognjena navzdol in navznoter. Moral bi narediti kljun.

5. Vzemite še en list A4 in ga zložite v harmoniko širine 1,5 cm. Harmoniko prepognite na polovico in na koncih figurice prerežite, da simulirate perje. To bodo krila goloba.

6. Tako kot krila naredite rep, vendar je treba vzorec narediti na eni strani, drugo pa preprosto odrezati.

7. Če želite vstaviti krila, naredite zarez na trupu, dobljen v 4. koraku. Strani kril morajo biti prilepljeni na zadnji del trupa..

8. Rep prilepite na zadnji del telesa. Golob je pripravljen!

Prostorne otroške obrti za dan zmage: broška

Predlagamo, da obvladate novo tehniko šivanja, imenovano Kazanshi. V sodobnem svetu ima ta tehnika dva pomena: dekoracijo, ki jo nosijo Japonke v laseh pod kimonom, in šivanje na podlagi zlaganja kosov tkanine na poseben način. Za dan zmage lahko naredite broško, ki jo naredite sami.

Materiali za broško

– Jurijev trak;

– satenski trak;

– vžigalnik;

– škarje;

– pin;

– igla z navojem;

– pištola za lepilo;

– kartona.

Obsežna broška mojstrskega razreda do 9. maja

1. Iz kartona izrežite dva kroga s premerom 1,5-2 cm. Na enega od krogov z nitjo in iglo prišite zatič ali zaponko za broško..

2. Vzemite rumen ali rdeč trak širine 1 cm in dolžine približno 15 cm. Zložite ga v zanko in jo lepite za trdnost..

Obsežna broška mojstrskega razreda do 9. majaOtroška obrt za razstavo ob dnevu zmage s fotografijami

3. Na sprednji strani kroga s pritrdilnim elementom, pridobljenim v 1. koraku, prišite zanko iz traku.

4. Jurijevski trak, dolg 40-50 cm, razrežite na 5 enakih delov, katerih konce je treba zažgati z vžigalnikom.

5. Vsak segment mora biti upognjen na pol in hkrati vodoravno poravnan. Po tem iz traku oblikujte cvetni list in ga pritrdite z nitjo. Zato ponovite z vsemi kosi traku..

6. Na kos papirja narišite enakostranični peterokotnik in ga izrežite.

7. Na sredino peterokotnika zlepite drugi krog iz 1. koraka.

8. Začnite lepiti vse cvetne liste v krog, osredotočite se na peterokotnik, tako da dobite enakomerno broško.

9. S krožnico, dobljeno v 3. koraku, lepite krog s cvetnimi listi.

Izvirna broška je pripravljena!

Obrt z otroki za dan zmage, quilling

Vsi vemo, da se valovit karton uporablja v industriji, vendar vsi ne vedo za obstoj dekorativnega valovitega kartona. Sestavljen je iz dveh plasti – valovite in gladke. Predlagamo, da obvladate tehniko quilling iz valovitega kartona in naredite izvirno letalo za 70. obletnico zmage.

Za obrt morate okrasni valovit karton razrezati na trakove, široke približno 1 cm. Iz 4-5 trakov zvijte 2 kroga, od katerih se eden izvleče v dolg stožec, drugi pa v kratkega. Oba stožca povežite z drugim trakom kartona.

Obrt za quilling 9. majRazstava otroških ročnih del za 9. maj s fotografijo

Eno krilo letala je sestavljeno iz 3 kartonskih trakov. Začnite jih zvijati v krog in nato oblikujte trikotnik. Zadnji trak prekrijemo z lepilom in del pritrdimo z zatičem, da se trakovi med sušenjem ne razpršijo..

Iz enega traku morate narediti rep trikotnika po istem principu kot krila. Naredite tri od teh trikotnikov. Podvozje in propeler sta prav tako izdelana iz trakov valovitega kartona in zlepljena na stožčasto podlago letala.

S pomočjo valovitih trakov različnih debelin lahko ustvarite tudi lasten model letala..

Obrt za zvezdico 9. maja

Petokraka zvezda se je iz Rusije preselila v Rusijo in postala primeren simbol delavske in kmečke vojske. Uradno se je ta znak začel uporabljati leta 1918 in je pomenil enotnost svetovnega proletariata s petih celin planeta Zemlje..

Obrt za zvezdico 9. maja

V času obstoja sovjetske vojske se je ikona z rdečo zvezdo spremenila (plug, ki je obkrožil zvezdo in se spremenil v srp). Rdeča zvezda je postala simbol zmag, zato je pogosto upodobljena na razglednicah, posvečenih dnevu zmage v Veliki domovinski vojni. Predlagamo, da do 9. maja naredimo petokrako zvezdo iz papirja.

Predlagamo, da do 9. maja naredimo petokrako zvezdo iz papirjaNa barvnem papirju, po možnosti rdečem, narišite enakostranični peterokotnik. Nekajkrat ga prepognite, tako da peterokotnik postane majhen trikotnik. Razširite, dobili bi 10 pregibnih vrstic. Po teh črtah s svinčnikom narišite črte. Podstavke upogibajte izmenično do sredinske črte in označite na obeh straneh.

Podstavke upogibajte izmenično do sredinske črte in označite na obeh straneh.

Tako bi morali imeti v središču izvirnika še en narisan peterokotnik.

Končano zvezdo lahko prilepite na razglednico ali uporabite za izdelavo medaljeRobove velikega peterokotnika upognite tako, da ostane manjši peterokotnik na sredini. Obrnite obdelovanec in upognite vsak rob z rahlim naklonom. Po tem se konci zvezde upognejo na polovico. Končano zvezdo lahko prilepite na razglednico ali uporabite za izdelavo medalje.

Oglejte si zanimiv video: Razglednica za 9. maj “Dan zmage”

Izdelati izvirne otroške obrti z lastnimi rokami je precej preprosto, glavna stvar je, da natančno sledite mojstrskemu razredu po korakih.