Preproste obrti iz papirja za vrtec

Papier-mâché je ena najpogostejših vrst šivanja, ki jo zmorejo tudi majhni otroci. Delo s papirjem in majhnimi predmeti pozitivno vpliva na fine motorične sposobnosti rok predšolskih otrok, zato lahko skupaj poskusite narediti lepe. obrti. Papier-mâché enostavno je narediti čudovito vazo ali skledo za sladkarije, nato pa pustite, da vaš otrok predstavi izdelek kot darilo mami ali babici.

Materiali:

– papir

– vodo

– prilepite

– prtički

– barve ali gvaš

– rese

– pisarniški nož

– vazo ali skledo za sladkarije.

Obrtna posoda za sladkarije v vrtcu iz papirnatega macheja

Najprej je treba ustrezno pripraviti delovno mesto. Ker morate delati z lepilom in plastelinom, je mizo priporočljivo pokriti z oljno krpo. Pripravite vse potrebne materiale, da ne boste izgubljali časa pri iskanju papirja ali škarij.

Najprej je treba ustrezno pripraviti delovno mesto. Ker morate delati z lepilom in plastelinom, je mizo priporočljivo pokriti z oljno krpo. Pripravite vse potrebne materiale, da ne boste izgubljali časa pri iskanju papirja ali škarij.

Če nimate dovolj posod za sladkarije ali vaz, jih lahko naredite iz plastelina. Kakovost in lepota končnega plovila sta neposredno odvisna od tega, kako gladka in natančna je podlaga. V posodo nalijte nekaj vode. Papir narežite na majhne koščke. Priporočljivo je, da uporabite bel papir, sicer boste morali končno plovilo pobarvati z belo barvo, da skrijete natisnjene črke ali risbo.

Prvi sloj papirja navlažimo v čisti vodi in ga nanesemo na model iz plastelina ali navadno stekleno posodo za sladkarije. Naslednje plasti papirja navlažimo v pripravljeni pasti in jih enakomerno lepimo po vrhu. Vaš izdelek se mora dobro posušiti, nato pa ga lahko razrežete s pisarniškim nožem, da lahko osvobodite obliko.

Prvi sloj papirja navlažimo v čisti vodi in ga nanesemo na model iz plastelina ali navadno stekleno posodo za sladkarije. Naslednje plasti papirja navlažimo v vnaprej pripravljeni pasti in jih enakomerno lepimo po vrhu. Vaš izdelek se mora dobro posušiti, nato pa ga lahko razrežete s pisarniškim nožem, da lahko osvobodite obliko.

Koristni članek: Papier mache zapestnice

Zdaj morate zlepiti dve polovici obrti iz papirnatega maša. Da bi se izognili opaznim šivom, nalepite še nekaj plasti papirja, namočenega v pasto. Ko se predmet posuši, naj otroci nanj narišejo rože ali vzorce. Ostaja, da nanesete lak in počakate, da se plovilo popolnoma posuši.

Zdaj morate zlepiti dve polovici obrti iz papirnatega maša. Da bi se izognili opaznim šivom, nalepite še nekaj plasti papirja, namočenega v pasto. Ko se predmet posuši, naj otroci nanj narišejo rože ali vzorce. Ostaja, da nanesete lak in počakate, da se plovilo popolnoma posuši.Papier mache vaza v vrtcu

Lepa skleda za sladkarije ali vaza, izdelana v tehniki papier-mâché, bo dobro darilo za vašo mamo ali babico. Delo s papirjem in pasto je popolnoma varno, obrti pa so zelo izvirne. Z lastnimi rokami lahko naredite veliko ustvarjalnih stvari z uporabo najpogostejših materialov. Ko se vaš otrok nauči izdelovati preproste obrti iz papirja-mašeja, lahko nadaljujete z bolj zapletenim delom..