Cvet za prtičke: preprost in zelo lep

Ko dobijo darilo, dobi človek prve vtise že ob pogledu na sam paket. Papirnate rože lahko okrasijo darilno embalažo, predlagamo, da iz prtička naredite preprosto, a zelo lepo rožo.

Če želite sami narediti preproste rože iz papirja, boste potrebovali:

  • barvni papir,
  • lepilo,
  • svinčnik,
  • zobotrebec, pa tudi čas.

Če želite sami narediti preproste rože iz papirja, boste potrebovali:

Vzamemo serviete, iz katerih so izrezani cvetni listi. Ni vam treba izrezati popolnoma ravnih krogov. Več cvetnih listov bo, lepši bo naš cvet. Zdaj je treba cvetne liste razdeliti.

Več cvetnih listov bo, lepši bo naš cvet. Zdaj je treba cvetne liste razdeliti

S pomočjo svinčnika se oblikujejo cvetni listi. Papir zlepimo skupaj. Delo je treba opraviti previdno: čim manj uporabljamo lepila, da se tanek papir ne raztrga, ne prime na roke.

Takoj, ko je cvet iz serviete naredi sam, nadaljujemo z izdelavo jedra

Takoj, ko je cvet iz serviete naredi sam, nadaljujemo z izdelavo jedra. Iz kos papirja druge barve izrežite ozek trak. Zdaj ga zložimo vzdolž najdaljšega dela..

Začnemo rezati papir vzporedno (ne do konca). Izkazalo se je obrobje, ki ga je treba naviti okoli zobotrebca. Zdaj je jedro pridobljeno.

Kapljico lepila spustite v sredino naše preproste rože iz tkiva

V središče naše nezahtevne cvet serviete kapljamo kapljico lepila. Iz zobotrebca morate odstraniti sredico in jo posaditi v cvet. Z nastalim izdelkom lahko okrasite darilno škatlo.