Tkanje iz gumijastih trakov

Video lekcije tkanja zapestnic iz gumijastih trakov

Vsaka slika je dopolnjena z majhnimi podrobnostmi. Brez ustreznih dodatkov ne bo takšne igre barv in jasnosti podrobnosti. Poleti in spomladi je še posebej priljubljen nakit, kot so zapestnice. Zdaj lahko najdete velik izbor teh dodatkov. Vsi se razlikujejo po oblikovanju, materialih ustvarjanja in tehniki tkanja. Okrasne in kroglice se uporabljajo kot okraski. Človek pa si vedno prizadeva za izvirnost in poskuša najti nove rešitve. Odlična ideja je ustvariti čudovite zapestnice iz gumijastega traku. Dodatki so narejeni precej preprosto, izvorni material pa je na voljo in poceni. Posledično lahko dobite veličasten kos nakita v želeni barvi in ​​obliki..

Kako splesti želvo igračo iz pasov Rainbow Loom

Priljubljenost elastičnih zapestnic opazimo med šolarji in mladostniki. Mimogrede, to je lahko odlična ideja, če želite kaj narediti s svojim otrokom ob koncu tedna. Prepričajte se, da mu bo všeč, kaj bi lahko bilo boljše od ročno izdelanega nakita. Za ljudi v zrelejši dobi lahko ustvarjanje zapestnic na nek način postane sproščujoča dejavnost, sprostitev.

Potrebni materiali za tkanje zapestnic

Potrebni materiali za tkanje zapestnic

Kot je razumljivo, so najpomembnejši material, iz katerega so narejene zapestnice, elastični trakovi. Lahko jih kupite v trgovinah s pisarniškim materialom ali na oddelku za nakit. Ogledate si lahko tudi specializirana prodajna mesta za ročno izdelane materiale ali pa obiščete trg. Gumijasti trakovi niso preprosti, tekstilni, ampak silikonski. So majhne, ​​tanke in v različnih barvah..

Video pregled kompleta za tkanje iz gumijastih trakov

Poleg materiala boste potrebovali orodje, s katerim bodo zapestnice tkane. Kvačkanje odlično opravlja to funkcijo. Samo ne vzemite velikega, dovolj je 3-4 številk.

Kvačkanje odlično opravlja to funkcijo.

Naslednje orodje so posebni stroji za gumijaste trakove, na katerih so pravzaprav tkane zapestnice. Njihovi stroški se razlikujejo glede na velikost, vrsto in kakovost materiala. Za minimalne stroške lahko prvič uporabite vilice z dvema koncema. Orodje je na voljo za nakup v trgovinah s šivalnim materialom..

Po funkcionalnih parametrih so stroji seveda boljši od vilic. Odvisno od tega, koliko stolpcev je na njih, lahko tkate različne vzorce. Ljudje, ki ustvarjajo dodatke iz gumijastih trakov, naredijo več kot le zapestnice. Na strojih lahko ustvarite figurice živali, cvetje ali celo tkate etui za mobilni telefon. Stroj lahko kupite v spletni trgovini. To bo veliko ceneje, zato ni treba izgubljati časa pri iskanju blaga v trgovinah ali na trgu..

V idealnem primeru lahko kupite že pripravljen komplet. Vključuje že velik izbor elastičnih trakov različnih barv, stroj za preoblikovanje in kljuko

V idealnem primeru lahko kupite že pripravljen komplet. Vključuje že velik izbor elastičnih trakov različnih barv, stroj za preoblikovanje in kljuko. Naj vas ne razburja, če iskanje orodja ni bilo uspešno kronano, lahko začnete z osnovnimi dodatki, ki so tkani z ročajem ali navadno vilico.

Video: Kako tkati psa iz gumijastih trakov

In še enkrat o naboru potrebnih orodij. Za izdelavo zapestnice boste potrebovali:

  1. Silikonski trakovi v želeni barvi ali večbarvni.
  2. Posebne vilice z dvema koncema, ročajem ali namiznimi vilicami.
  3. Kvačkanje št. 3-4.

Vzorce, ki jih je mogoče tkati iz elastičnih trakov, omejuje le domišljija. Če iščete po internetu, lahko najdete veliko zapletenih oblik, nekje dobite idejo in morda sami ustvarite vzorec za prihodnjo zapestnico. Ampak, kot veste, morate začeti od malega. Zato je treba prvi test opraviti na preprosti zapestnici. Toda to sploh ne pomeni, da bo dolgočasno in ne zanimivo. Zapestnico lahko ustvarite s svojimi spretnimi in spretnimi rokami ter z gumijastimi trakovi.

elastični trakovi za zapestnice

Tehnika tkanja zapestnic iz gumijastih trakov

Pri delu sodelujeta dva prsta: srednji in kazalec. Obleči morajo elastični trak, ki je predhodno zložen z znakom osmice ali neskončnosti, kar je bolj primerno. Na vrh našega elastičnega traku morate položiti naslednji elastični trak. Samo tokrat ga ni treba zložiti. Nato je treba s prstov odstraniti elastični trak, ki smo ga nadeli prvi, medtem ko ga je treba priviti v drugi elastični trak. Nato nadaljujemo s tkanjem na ta način, zato boste dobili verigo elastičnih trakov. Po želji se lahko barve elastičnih trakov zamenjajo, nato pa bo zapestnica svetla ali pa je izdelana v eni barvi.

Video: Nova tehnika tkanja iz gumijastih trakov

Po zaključku tkanja je to mogoče razumeti z zanašanjem na želeno dolžino; na zanke, ki se nahajajo na robu, je pritrjena plastična ključavnica. To je vse. Originalna zapestnica je pripravljena. Tanke elastične zapestnice izgledajo odlično, če jih ne nosite posamično, ampak več izdelkov hkrati.

Različne možnosti za elastične zapestnice

tkanje zapestnic iz elastičnih trakov na ribji rep iz praćke

  • Ribji rep

Ko se naučite prve tehnike tkanja, lahko začnete sami zapletati naloge. Nekoliko posodobljena različica zapestnice je narejena s tehniko tkanja, ki je mnogim znana pod imenom “Ribji rep”. Rezultat tkanja bo zapestnica, njena oblika pa obsežna. Za izdelavo dodatka se uporabi približno 50 elastičnih trakov in seveda zaponka. Tkanje je priročno narediti s pomočjo posebnega stroja, če pa ga ni, bodo prsti priskočili na pomoč.

Video: Zapestnica iz gumijastih trakov na prstih v tehniki ribjega repa

Tako kot pri prvi tehniki se pri delu uporabljata dva prsta: srednji in kazalec. Namestiti jih je treba na elastični trak, prepognjen na osmi osemi. Naslednjih elastičnih trakov, ki jih boste uporabili, ni treba zvijati. Na vrh osmice sta nameščena dva gumijasta traku, bolje je, če sta različnih barv. Po tem morate odstraniti prvi elastični trak na njih, nato drugi osem in odstraniti spodnji elastični trak na njem. Elastični trak, ki je bil na vrhu, naj ostane na prstih..

Nadalje se tkanje nadaljuje, dokler ne dosežete želene dolžine, nato pa pritrdite ključavnico. To je vse.

  • Gosenica

Kako tkati zapestnice iz gumijastih trakov: video Caterpillar

Druga različica prejšnje metode je “Caterpillar”, tukaj je že treba uporabiti najpreprostejši stroj za tkanje. Takšni stroji imajo vsaj 4 stolpce.

Tkanje se začne z dejstvom, da so na stebre postavljeni elastični trakovi v obliki osmice, ki se med seboj križajo. Nato morate obroče obleči v dve vrsti (elastični trakovi, ki se ne zvijajo). Po tem morate na njih odstraniti prej obrabljene osmice. Po tem se položi še ena vrsta elastičnih trakov, ki se nahajajo v križu, z njih se odstrani vrsta elastičnih trakov, ki se nahajajo na dnu.

Zapestnica Caterpillar iz gumijastih trakov na majhnem stroju

Kot rezultat tkanja dobimo tridimenzionalno zapestnico, ki ima vzorec zob. Ko je želena dolžina tkana, je treba odstraniti vse zanke na enem od stebrov in pritrditi ključavnico.

  • Mavrica

Za to lahko rečemo, da je klasika ustvarjanja zapestnic po tej tehnologiji. Posebnost je, da morate za izdelavo dodatka uporabiti vilice.

fotografija tkanja zapestnic iz elastičnih trakov

Morate vzeti elastični trak, ga prepogniti na pol in ga položiti na dva srednja zatiča vilic, medtem ko mora biti elastika videti kot osmica. Nadalje se po isti tehnologiji na skrajne zatiče vilic naneseta še dva elastična traka. Prvo elastiko je treba odstraniti z vrha zank, ki se nahajajo na sredini, in elastiko nežno potisniti na dno. Nato se na sredinske zatiče spet položi en gumijasti trak. Zložiti ga je treba na polovico, vendar ne zviti za osem. Vrstica, ki je bila narejena prej, se odstrani z vrha elastike, ki je bila zadnja. Postopek tkanja se nadaljuje v tem vrstnem redu: en elastični trak postavimo v sredino vilic, dva elastična traka se nahajata ob robovih. Vsaka barva gumijastega traku ima dve ponovitvi vrstice..

Kako narediti zapestnico iz gumijastega traku z vilicami

Takšno delo z majhnimi deli lahko povzroči nekaj nelagodja. Za lažje obvladovanje gumijastih trakov lahko uporabite kavelj, v odsotnosti pa zobotrebec.

Ime tehnike tkanja prihaja iz barve. Če izberete pravo kombinacijo, bo na koncu dodatek videti kot mavrica. Po končanem tkanju in doseganju zahtevane dolžine je treba zapestnico dokončati. Če želite to narediti, morate premakniti zanke od zatičev, ki se nahajajo vzdolž robov, do sredine, zanke, ki se nahajajo na dnu, pa je treba namestiti na tiste na vrhu. Na dve zanki, ki ostaneta na sredini, se natakne neprepletena elastika. Po tem morate zank postaviti eno na drugo in pritrditi zaponko v obliki črke S. Po tem, ko povlečete dve zanki, lahko zapestnico odstranite iz delovnega orodja. Ko odstranite zapestnico, jo morate oblikovati. Če želite to narediti, morate potegniti v različnih smereh, tako da se vsi pleksusi postavijo na svoje mesto..

Kot lahko vidite, je postopek tkanja vilic precej preprost in hiter, rezultat pa je prijeten za oko..

  • Zmajeve luske

Končni rezultat je zelo elegantna zapestnica. Za izdelavo odprtega dodatka potrebujete elastične trakove različnih barv, 4 zaponke, kvačkanje in enovrstni stroj.

Dragon Scale Zelo elegantna zapestnica je končni rezultat

Tkanje začnemo z ustvarjanjem prve vrstice. Iz gumijastih trakov je treba narediti štiri osmice in jih postaviti v eno vrsto. Po tem morate v isti tehniki gumijaste trakove postaviti na prazna mesta. Prepričajte se, da je zvijanje elastičnih trakov v nasprotni smeri od vas. Nadalje, na tiste stolpce, kjer so gumijasti trakovi v dvojni plasti, s kavljem morate zank vrči na dno. Če želite nadaljevati tkanje, morate elastiko prve vrstice spustiti navzdol.

Na stebrih, kjer sta dve vrsti elastičnih trakov, morate nadeti obroč brez zvijanja. Zanka, ki je na dnu, je nameščena na zgornjo zanko, leva zanka pa ostane prosta. Zdaj morate zapestnico spet spustiti na dno in vzeti gumijaste trakove druge barve. Nato vse ponovimo enako kot na začetku tkanja..

RAINBOW LOOM Elastična zapestnica Dragon Scale

S to barvo morate nadaljevati tkanje iz drugega stolpca. Izvesti je treba dve vrstici, za vsako uporabljeno barvo seveda po želji lahko uporabite več vrstic. Ko je želena dolžina tkana, morate to storiti: odstranite skrajno zanko in jo položite na stolpec, ki se nahaja poleg nje, na enak način obdelajte nasprotni rob. Nato morate vzeti drugo zanko na levi in ​​jo postaviti na bližnji stolpec, iste manipulacije se izvajajo z zankami na desni. Posledično morajo vse zanke ostati na štirih stolpcih, pritrdilni element pa je pritrjen na te zanke. Zapestnica Dragon Scale je pripravljena, glejte tudi podrobnejši mojstrski razred.

Mojstrski razred o tem, kako tkati zapestnice iz gumijastih trakov

Zapestnice z vzorci

Zapestnice s katerim koli vzorcem izgledajo zelo elegantno. Tehnika njihovega tkanja zahteva veliko pozornosti, ko pa je roka polna, potem vse poteka mehansko.

  • Zvezdni vzorec

Če želite ustvariti vzorec, potrebujete trivrstni stroj, večbarvne silikonske gumijaste trakove in kvačkanje. Najprej morate po obodu stroja namestiti obroče iz črnih gumijastih trakov. Skupaj dobite 24 kosov: 10 na dolgih robovih in 2 na stranskih. Nato morate na vrhu črnih gumijastih trakov narediti rdeče zvezde. Vsak od njih ima 6 žarkov. Vsako zvezdo lahko naredite drugačne barve.

vzorec zvezde iz elastične zapestnice

Ustvarjanje morate začeti iz prvega srednjega stolpca in se naprej premikati po kazalcu ure, to je zelo pomembna točka. To je treba nadaljevati do trenutka, ko se na vseh prostih osrednjih stebrih pojavijo zvezde. Kot rezultat dobite 7 enakih zvezdic..

Nato morate črno elastiko prepogniti na polovico in skozi en stolpec postaviti na njene stolpce, ki se nahajajo na sredini. Začeti bi morali od roba. Zdaj morate obrniti zapestnico in odstraniti elastični trak, ki se nahaja na robu. To lahko storite s kvačkanjem, nato pa elastiko položite na stolpec na sredini. Treba je izdelati vsak žarek prihodnjega vzorca. Če želite to narediti, je treba elastične trakove premakniti od osrednjega dela do robov. Premiki se izvajajo proti smeri kazalca ure. Takšna dejanja je treba narediti z naslednjo zvezdo. Prva zanka je navojena na sredino, naslednja na robove pa v nasprotni smeri urinega kazalca.

Kako narediti zapestnico iz gumijastega traku "zvezdice"

Po tem lahko začnete metati črne elastike, narejene na enak način kot z zvezdami – od sredine in do roba. Ko končate tkanje vseh črnih elastičnih trakov, morate vzeti elastiko in jo naviti v skrajne zanke. Zanka naj ostane na kljuki. To je potrebno za poenostavitev odstranitve končne zapestnice iz stroja..

Zdaj morate pleteno zapestnico odstraniti iz delovnega orodja, dejanja morajo biti previdna, da se gumijasti trakovi ne zlomijo. Zapestnico je treba z malo napora potegniti v različne smeri, da se vzorec postavi na svoje mesto.

Možna je situacija, ko končana zapestnica ne bo zadostne dolžine, jo bo treba povečati. Podaljšanje se izvede na naslednji način: na prste položite črno gumico, na vrh položite naslednji elastični trak in nanesite prvega na drugega. Zank morate dodajati, dokler ne dobite želene dolžine..

Dve zanki, ki sta bili nazadnje narejeni, služita kot pritrdilni element za zaponko. To je to, žogica z originalnim vzorcem zvezd je pripravljena.

  • Kosa na francoski način

Tkanje v tem slogu bodo cenila dekleta in dekleta, ki imajo radi ljubek nakit. Za izdelavo zapestnice potrebujete stroj z dvema stolpcema in gumijaste trakove vaših najljubših barv..

zapestnica Pletenica na francoski način

Zapestnico morate zagnati z že znano metodo Fishtail. Za predstavljeni izdelek so bile izbrane oranžna in zelena barva. Iz oranžnega dlesni naredite osmico in jo položite na srednji in kazalec. Čez to je napet zeleni gumijast trak, nato pa oranžni elastični trak, ki pa ga ni treba zvijati, izgleda kot obroč. Nato morate odstraniti prvih osem in nanj postaviti še en zeleni obroč. Sledile bodo nadaljnje razlike, postopek morate skrbno spremljati.

Francoska pletenica. Zapestnica Rainbow Loom Bands. Video

Zdaj morate odstraniti zanko, ki se nahaja na sredini na desni strani, je oranžna. Na levi strani se odstrani spodnji elastični trak – zelen. Nato tkajte naslednjo vrstico: obleči morate oranžni elastični trak z obročem. Na levi strani se odstrani osrednja zanka, na desni pa spodnja. Tako nadaljujemo s tkanjem, dokler pigtail ne doseže konca..

Za dokončanje tkanja morate izvesti naslednje korake: iz vsakega stolpca, na katerem ostanejo zanke, je treba po vrsti odstraniti spodnje zanke, zanko, ki ostane na levi strani, pa vrzite na stolpec na prav. Zadnji dve zanki služita kot mesto za pritrditev zaponke, nakar lahko s stroja odstranite zapestnico francoske pletenice.

Navodila po korakih

Predstavljeno navodilo je po svoji tehnologiji podobno ustvarjanju zvezdnega vzorca, vendar zaradi dejstva, da žarki zvezde ne bodo imeli 6, ampak 4 – imenuje se “Spider”.

Slog zapestnice iz elastičnega traku

Za izdelavo zapestnice potrebujete trivrstni stroj. Na robove stroja morate nositi gumijaste trakove izbrane barve. Začeti morate iz skrajne leve vrstice, nakar je skrajna vrstica na desni strani, zaporedje je zelo pomembno, tega ne smete zanemariti. Če zaporedja ne upoštevate, vzorec preprosto ne bo deloval. Nato morate obleči štiri obroče elastičnih trakov v smeri urinega kazalca. Ko se oblikujejo križi in se nataknejo elastični trakovi, morate na sredino postaviti elastiko druge barve, to se naredi v trojnem zavoju.

Slog zapestnice iz elastičnega traku "pajek" kako narediti. Video

Na steber, ki se nahaja na robu, s strani, ki se nahajajo na vrhu in na dnu, morate v dvojnem obratu namestiti en elastični trak. Zdaj lahko s kvačkanjem začnete tkati vzorec. Gumije iz stebra, ki se nahaja v notranjosti, je treba odstraniti, spesti skozi elastični trak, ki je bil zvit v treh zavojih, in spustiti na steber, kjer je drugi konec obroča. Vsi gibi se izvajajo strogo v nasprotni smeri urinega kazalca.

Takšna dejanja je treba izvesti z vsako komponento vzorca. Po tem lahko začnete z obdelavo robne črte. Za začetek morate vrteti desno in levo zanko na naslednji stolpec. Po končanem delu z ekstremno vrsto morate elastiko vtakniti v zanko, ki se nahaja vzdolž roba. Nato ga pustite na trnku. Zdaj lahko zapestnico odstranite iz delovnega orodja. Če potrebujete podaljšanje, lahko uporabite metodo, opisano v vzorcu zvezdic..

Predstavljene možnosti tkanja iz elastičnih trakov niso edine. Vse jih je mogoče enostavno kombinirati in izboljšati..