Tkanje zapestnic iz čipk z lastnimi rokami

Lep dodatek – zapestnica iz čipk z lastnimi rokami

Zapestnice so lep dodatek, krasijo zapestja tako žensk kot moških. Prodajalne nakita ponujajo veliko izbiro zapestnic iz zlata, srebra, platine, okrašenih z dragimi kamni. Obstajajo zapestnice iz naravnih materialov (jaspis, jantar, turkizna itd.). V zadnjem času je postalo pomembno nositi ročno izdelane zapestnice..

Narejene so iz kroglic ali vezalk; kroglice, majhne gumbe in druge elemente, ki jih zlahka najdete v posebnih trgovinah, lahko uporabite kot dekor. Ta dodatna oprema bo ustrezala različnim stilom in vrstam oblačil. Ko ustvarite zapestnico z lastnimi rokami, lahko izberete tiste elemente in podrobnosti, ki ustrezajo vaši podobi, jo dopolnite in dodate nekaj veselja.

Srebrna zapestnica DIY

Za izdelavo potrebujemo vezalke različnih barv. Naj se zadržimo na klasični barvni kombinaciji (srebrna in črna). Takšna zapestnica se bo barvno ujemala z vsemi oblačili..

Za začetek morate kupiti eno črno čipko in 4 srebrne vezalke srednje debeline (naj bodo tanjše – lahko uporabite strune za kitaro). V tem primeru je treba izbrati pravo dolžino črne vrvice, da bodoča zapestnica ne stisne ali zdrsne z zapestja..

Srebrna zapestnica DIY

Izračunajte in pustite prostor za prihodnje pritrdilne elemente. Raztegnite vezalke na ravno površino. Črna mora biti na sredini, na straneh srebrna (po 2 na vsaki strani). Spletite standardno pletenico z uporabo samo srebrnih vezalk in jih opletite okoli črne barve.

Naj se zadržimo na klasični barvni kombinaciji (srebrna in črna). Takšna zapestnica bo glede na barvo ustrezala vsakemu oblačilu.

Nato je treba pod črno naviti 2 srebrni vezalki, ki ju prekrižamo in dobro zategnemo. Enako storite s preostalimi dvema vezalkama na nasprotni strani. Ko se ta postopek konča, prečkajte srebrne vezalke čez črne in jih zategnite. To naredite z vsako čipko. Na koncu bi morali imeti proste konce srebrnih vezalk po robovih, črna pa bo spletena.

Zdaj začnemo izdelovati zaponko za zapestnico. Če želite to narediti, morate najti kos črnega usnja, iz njega izrezati majhen kvadrat, vzeti gumb, nekoliko manjši od standardne velikosti, in ga pritrditi na rob usnja, ga pritisniti s prstom. S šilom ali škarjami naredite dve luknji v kvadratu in v vsako vtaknite 2 srebrni vezalki. Nato jih zavežite v vozel na črni čipki. Odrežite presežek. Na sprednji strani pritrdite gumb s črnimi nitmi.

Na drugem koncu zapestnice naredite zanko iz preostalih srebrnih vezalk, ki ustreza velikosti gumba. Naj ne bo prevelika, da se zapestnica ne odpre, ko premikate roko. Ko popravite vse podrobnosti, odstranite odvečne in nepotrebne ostanke, lahko varno oblečete modni dodatek in pokažete svoja nova oblačila.

Preberite tudi mojstrski razred: lepe zapestnice 

Tehnika tkanja zapestnic – čipke

Začenjam izdelovati to zapestnico, najprej se morate odločiti za barvo vezalk. Tisti, ki že dolgo izdelujejo baubles, vedo, da nekatere barve pomenijo drugačno stanje duha. Tako na primer kombinacija rdeče z rumeno kaže, da ima oseba močna ljubezenska čustva, roza govori o romantiki v odnosu, goreči strasti. Zato izberite barve, ki odražajo vaše trenutno stanje..

Nato se morate odločiti o velikosti zapestnice. Pomnožite to število s 4 in dobite dolžino čipk, ki jih boste uporabili pri tkanju. V povprečju je ta številka običajno 1 m. Vse razpoložljive vezalke zavežite s tesnim vozlom.

Tehnika tkanja zapestnic - čipkeTehnika tkanja zapestnic – čipke

Preden začnete z delom, se morate odločiti, kako široka naj bo vaša zapestnica. To bo določilo, koliko čipk morate uporabiti. Nato vezalke pritrdite s čepom na površino, s katero vam bo udobno delati, da se čipke med delovnim procesom ne zapletejo. Lahko je naslon za roke kavča ali vzglavje..

Torej, vzemite najbolj oddaljeno čipko na desni strani in jo enega za drugim privežite na ostale. Tako bi morali imeti diagonalni trak vozlov. Enako nadaljujte z ostalimi vrstami vezalk. Ko je postopek končan, prepletite preostale konce..

Če želite popestriti vzorec, lahko čipke prepletete od spodaj navzgor do sredine, nato pa začnete tkati od zgoraj navzdol, ko se čipke srečajo, jih zavežite v vozel..

Zapestnica iz vrvice, okrašena z biseri

Vsako dekle sanja, da dodatek ni le lep, moden, eleganten, ampak tudi ženstven. Lahko dodate nežnost in razredčite grobe čipke s kroglicami..

Če želite to narediti, vzemite par vezalk in kroglic, ki se ujemajo z barvo. Čipke je treba poravnati in se odmakniti malo prostora od koncev, pritrditi v vozel. Za lažje tkanje pritrdite vozel s čepom na blazino ali drug predmet (zadnji del kavča).

Zapestnica iz vrvice, okrašena z biseriZapestnica iz vrvice, okrašena z biseri

Ločite vezalke, jih potegnite in zavijte glavno čipko, zato je bolje, da to storite od leve proti desni. Čipko vtaknite v pridobljeno zanko in vozel nekoliko premaknite navzgor. Na enak način naredite drugi vozel, hkrati pa ga poskušajte čim bolj približati prvemu. Zdaj so čipke “obrnjene vloge”. Levi vozel nadaljujte, enako le v zrcalni podobi. Nato samo zamenjajte postopke tkanja.

Po končanem delu je treba preostale konce vezati v vozel in odrezati nepotrebne ostanke.

Zapestnica iz usnjenih vrvic

Za izdelavo takšne zapestnice boste potrebovali 5 usnjenih vrvic različnih debelin. Izberete lahko katero koli zaponko po lastni presoji (vponka, usnjena kravata).

Vezite vezalke in jih zavežite v vozel. Konec najtanjše čipke “skrijete” za vse ostale, tako bo zapestnica natančnejša.

Zapestnica iz usnjenih vrvicZapestnica iz usnjenih vrvic

Začnite pletati (lahko uporabite katero koli pletenico). Tkajte do dolžine, ki jo potrebujete. Po tem zavežite konce z vozlom, odrežite preostale vezalke, pritrdite zaponko in vaša zapestnica je pripravljena.

Oglejte si zanimiv video: Moška pletena usnjena zapestnica

Tkanje zapestnic je zelo zanimiva dejavnost. Ustvarite si zapestnice, ki se bodo ujemale z vašimi oblačili in dopolnjevale podobo, ali pa bodo odlično darilo za DIY.