Velikonočna drevesa DIY: opis in fotografija

kako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokami

Veliko noč pri nas praznujejo s posebno toplino. Skoraj vsi ljudje se na ta dan pripravijo vnaprej. V tem primeru se za okrasitev hiše ustvarijo vse vrste obrti. Vendar pa velikonočno drevo med drugimi obrti zaseda posebno mesto v notranjosti hiše. V Avstriji in Nemčiji to drevo zavzema osrednje mesto na praznični mizi. V tem članku vam bomo povedali, kako narediti velikonočno drevo za veliko noč z lastnimi rokami. V tem članku bo ustvarjanje te obrti potekalo korak za korakom.

Ustvarite velikonočno drevo

Kako narediti velikonočno drevo. Prva možnost.

Izdelava velikonočnih dreves z lastnimi rokami je neverjetno prijetna. Poleg tega vam lahko ta dejavnost prinese pozitivna čustva. Za izdelavo prve različice plovila boste potrebovali:

 • Majhen cvetlični lonec ali vedro,
 • Poliuretanska pena,
 • Materiali za dekoracijo,
 • Dolge palice in jajca iz stiropora.

Napredek:

 1. Jajca iz stiropora najprej pobarvajte s preprostimi akvareli.
 2. Barvna jajca položite na dolgo palico. Okrasite vsak testis s čudovitim trakom.
 3. Zdaj pa poskrbite za lonec. V tem primeru je do vrha napolnjena s peno..
 4. Nato pobarvano z zeleno barvo.
 5. Po tem se v to tesnilno maso vstavijo palčke z jajci.

mojstrski razred velikonočnega drevesa

Velikonočno drevo. Druga možnost.

V tem članku govorimo o tem, kako narediti velikonočno drevo. Naslednje drevo je zelo preprosto, pripravite naslednje materiale:

 • Cvetlična pena in cvetlični lonec.
 • Mlade veje dreves ali vrbe.
 • Jajca, trakovi in ​​svetlo obarvano krpo.

Napredek:

 • Najprej je cvetlični lonec napolnjen s poliuretansko peno. Zdaj vzemite vejice, ki ste jih prej pripravili, in jih vstavite v penast lonec..

Na opombo! Če pri svojem delu ne želite uporabljati poliuretanske pene, lahko uporabite vazo, ki jo napolnite s kamenčki ali navadno vodo.

 • Naslednji korak je začeti okrasiti drevo. V tem primeru lahko uporabite koščke svetle tkanine ali lepe trakove. Lonec je sešit s tkanino, kompozicijo pa dopolnjujejo trakovi in ​​velikonočne figure.
 • Najpomembnejša dekoracija takega drevesa so piščančja jajca. Zato vzemite surovo jajce in mu odstranite vsebino. Če želite to narediti, morate narediti zgornje in spodnje luknje. Skozi luknje se potisne žica in rumenjak se prebode. Seveda se vsa vsebina izlije. Po tem se lupina opere in dobro posuši. Po teh korakih lahko jajce okrasite po želji..
 • Okrašena jajca bodo obešena z drevesa. Zato se trak, da bi jih obesil, prepogne na polovico. Nastane zanka, ki je pritrjena z vozlom. Konce trakov potisnite v luknje v jajcu. Nanje položite kroglico. Nato jih spet popravimo z vozlom. To naredimo z vsemi jajci..
 • V zadnjem koraku okrasimo naše drevo. Okrašena jajca obesimo na vejice. Izdelek lahko dopolnite s trakovi in ​​različnimi aplikacijami.

mojstrski razred velikonočnega drevesa

Velikonočno drevo. Tretja možnost.

Naslednjo velikonočno drevo lahko naredijo tudi otroci. Podroben mojstrski razred za ustvarjanje te obrti bi vam moral pomagati pri izdelavi.

Velikonočne obrti za veliko noč naredite sami velikonočno drevo korak za korakom

Torej, da naredite lepo drevo, pripravite vejo drevesa, ki jo boste naslikali vnaprej. Gvaš je kot nalašč za to. Pri svojem delu boste potrebovali tudi: suhe veje, tekoče nageljne, bombažne palčke, trakove, okrasna jajca in kroglice različnih velikosti.

Napredek:

 1. Vredno je vnaprej narediti prazne obarvane jajca. Lahko so narejeni iz svetlega kartona. Na te iste liste je vredno pritrditi vejice vrbe mačk. Lahko jih naredite sami. Samo odtrgajte bombažni del s palic in ga z lepilom pritrdite že na sam obdelovanec na vejo. Prav tako so lahko jajčni kosi okrašeni s: trakovi in ​​kroglicami.DIY velikonočno drevo diy velikonočno drevo korak za korakom
 2. Nato je na vsak takšen testis pritrjen satenski trak. Iz nje je treba oblikovati zanko. Za to zanko bo obdelovanec obešen na drevo..
 3. Sami vejice lahko postavite v čudovit vrč ali vazo..

Velikonočno drevo. Četrta možnost.

Ta članek vam bo povedal, kako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokami. Naslednjo različico drevesa lahko naredite tudi z otrokom. Zagotovo vam bo tak postopek obema prinesel vrtoglavi užitek..

fotografija velikonočnih dreves naredi sam

Če želite ustvariti drevo, pripravite:

 • Akrilni ali PVA temeljni premaz.
 • Mavec pariških in akrilnih barv.
 • Sadilnik ali prah.
 • Okraski za obrt.

Napredek:

 1. Odrezati je treba dolge veje in izbrati optimalno dolžino za plovilo..
 2. Najprej morate pokriti s PVA ali temeljnim premazom.
 3. Ko se posušijo, jih pobarvajte v ustrezne barve..
 4. Ko pripravite, dokler se veje posušijo. Lahko je iz kovine ali plastike. Sadilnik je treba okrasiti tako, kot vam je najbolj všeč. Ampak, če ima primeren videz, potem ni vredno okrasiti.fotografija velikonočnih dreves naredi sam
 5. Na naslednji stopnji se voda vlije v posodo (za 4 cm) in vanjo vlije mavec. Ponovno premešajte in dodajte pariški omet. Hkrati je vredno vliti, dokler mešanica ne dobi konsistence tekoče kisle smetane.fotografija velikonočnih dreves naredi sam
 6. Zdaj lahko vstavite veje. In da ne padejo, so podprti s kakšnim predmetom. V zgoščeno maso lahko vstavite tudi veje. Med polaganjem ometa držite veje z rokami.
 7. Že posušen omet je treba okrasiti s sisalom.fotografija velikonočnih dreves naredi sam
 8. Ostaja samo okrasiti drevo z različnimi predmeti v velikonočni temi.

Velikonočno drevo. Peta možnost.

Izdelava velikonočnih dreves je neverjetna, prijetna. Za izdelavo naslednjega drevesa so seveda potrebne same vejice, lonec za stojalo in okraski.

kako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokami

Napredek:

 1. Keramični lonec ali katera koli druga posoda je napolnjena s kosom stiropora. Tja so postavljeni tudi majhni okrasni kamni. Umetna trava se uporablja za skrivanje nekaterih točk..
 2. Veje je treba pobarvati z belim gvašem. Najprej pa jim odstranite lubje..
 3. Veje postavite v lonec.
 4. Figurice, ki jih boste izdelali tudi sami, bodo sodelovale pri okrasitvi velikonočnega drevesa..
 5. Če želite narediti figure, morate izrezati vzorce iz navadnega papirja. Zložite tkanino na desno stran. Podrobnosti so nameščene na tkanini. V tem primeru je vredno pustiti dodatke za šiv in izrezati podrobnosti..
 6. Če želite šivati ​​dele, jih morate zložiti s sprednjo stranjo navznoter. Na vse strani jih zašite s pisalnim strojem. Vendar mora spodnja stran ostati neošita..
 7. Vse podrobnosti so napolnjene z oblazinjenim poliestrom. In luknja v delu je zašita. Če želite okrasiti igračo, ji prišite zanko preje. Okrasite stičišče z lokom, ki je ustvarjen iz satenskega traku.
 8. Ptice morajo prišiti oči. Uporabite črne kroglice. Za krila uporabite majhen trak. Trak je prepognjen na pol in nato prišit na telo ptice. Zajčku zašite nos in oči. Med ušesi je pritrjen lok iz satenskega traku.
 9. Cvetje lahko uporabite za okrasitev drevesa, ki je narejeno iz krep papirja. Za okrasitev drevesa je mogoče izrezljati veliko število cvetov.
 10. Končane rože so v naključnem vrstnem redu pritrjene na drevo. Ko so pritrjeni na drevo, lahko oblečete igrače.

kako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokamikako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokamikako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokamikako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokamikako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokamikako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokamikako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokamiVelikonočne obrti za veliko noč naredite sami velikonočno drevo korak za korakomVelikonočne obrti za veliko noč naredite sami velikonočno drevo korak za korakomkako narediti velikonočno drevo z lastnimi rokami

Končno

Kot lahko vidite, je velikonočna drevesa DIY precej enostavna za izdelavo. Upamo, da ste se danes lahko prepričali o tem..